Perłóweczka 21.05.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 to kobitki sie wieczorem rozgadały Fajnie macie że Wasze córy są już starsze ja czasami tak tego pragnę.... ani się obejrzysz i już dorosłe kobitki będziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.05.2009 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 P.S. ale z Bolka i Edka sie usmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.05.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Drogie Panie Jako że Wy już doświadczone kobitki budowlanki,to zgłaszam sie do Was o pomoc i mam takie małe zapytanie dotyczące tynków wewnętrznych? Głównie chodzi mi jaki rodzaj tynków wybrałyście i dlaczego? a także jak one się sprawują w czasie wykończeniówki i po zamieszkaniu koniec czerwca lub początek lipca chcemy położyć tynki i mam mały dylemat bo gdzies tu na forum czytałam o tynkach gipsowych i tych tradycyjnych,no i powiem ze zdania są bardzo podzielone niektórzy narzekają na tynki gipsowe i raczej doradzają tradycyjne Tak więc kobitki powiedzcie mi jak to jest u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.05.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ahahaha uśmiałam się Bolka... faktycznie tata jest z poczuciem humoru i takich ludzi bardzo lubię. Mi do tynków ciut brakuje , ale raczej zdecydujemy sie na tradycyjne. W Kwidzynie nie byłam, ale pochodze z Warmii, od dwóch lat mieszkam na południu... Ponieważ mój dziadek był rybakiem - robaka potrafię założyć na haczyk. Brakuje mi smaku szczupaka mmmmmmmmmm. Brak mi jezior czasami. Ale uwielbiam też góry i nie mogę doczekac się zamieszkania i tarasu, gdzie wiosennym porankiem usiądę z kawką i usłysze ptaki. Tu gdzie mieszkam, są pod dachem ptaki- rudziki. Do budki na drzewie orzecha wprowadziły się kosy. Spacerował tutaj bażant po trawie przed domem . Przez naszą działkę przebiegły raz 3 sarny, mieszkają gdzieś niedaleko naszego domu gronostaje, które są urocze i ciekawe... pomimo nocnego trybu zycia. Ptaki też słychać, bardzo się cieszę, bo moje drzewa zasadzę za dwa lata a zanim urosą, to ojej. Do Grudziądza zapraszał mnie mój kuzyn... On pochodzi z południa, mieszka tam z zoną, ale teraz ja mieszkam na południu ahahah Więc mam o wiele dalej, jak miałam wcześniej... nie wiem jak u Was, ale u mnie to chichram jak głupia w sklepie, bo jak jestesmy w markecie to mój podchodzi i mówi z usmiechem tak: - Miśka tylko nie szalej, bo wiesz... ahahahaha - wymienia co potrzebne jeszcze... Ludzie patrzą a ja chichram... Dzisiaj widziałam przed Obi te baseny- Jezoo baseny i ceny - ale fajna sprawa w lato przed domem... Macie tak, że czasami marzycie, gdybym wygrała w totolotka to....??? No pisałam, że chyba musze grać Pozdrawiam kobietki i Perłoweczko ty niedługo zobaczysz swój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.05.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Dzisiaj widziałam przed Obi te baseny- Jezoo baseny i ceny - ale fajna sprawa w lato przed domem... Macie tak, że czasami marzycie, gdybym wygrała w totolotka to....??? No pisałam, że chyba musze grać Miśka po co ci te piękne baseny ? z pewnoscia masz na działce wodę to więc my w ostatnie lato kiedy był budowany dom to polewalismy sie z węża ogrodowego i powiem ze było odlotowo WIĘC PO CO PRZEPŁACAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.05.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Tu gdzie mieszkam, są pod dachem ptaki- rudziki. Do budki na drzewie orzecha wprowadziły się kosy. Spacerował tutaj bażant po trawie przed domem . Przez naszą działkę przebiegły raz 3 sarny, mieszkają gdzieś niedaleko naszego domu gronostaje, które są urocze i ciekawe... pomimo nocnego trybu zycia. Ptaki też słychać, bardzo się cieszę, bo moje drzewa zasadzę za dwa lata a zanim urosą, to ojej. Ale z ciebie szczęściara ja tez bym tak chciała kiedys takie rzeczy wogóle mnie nie pociągały ale teraz z wiekiem wszystko sie zmienia i podoba sie cos co kiedys nie było tak znaczące i na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.05.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Do Grudziądza zapraszał mnie mój kuzyn... On pochodzi z południa, mieszka tam z zoną, ale teraz ja mieszkam na południu ahahah Więc mam o wiele dalej, jak miałam wcześniej... czas odwiedzić rodzinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 22.05.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Drogie Panie Jako że Wy już doświadczone kobitki budowlanki,to zgłaszam sie do Was o pomoc i mam takie małe zapytanie dotyczące tynków wewnętrznych? Głównie chodzi mi jaki rodzaj tynków wybrałyście i dlaczego? a także jak one się sprawują w czasie wykończeniówki i po zamieszkaniu koniec czerwca lub początek lipca chcemy położyć tynki i mam mały dylemat bo gdzies tu na forum czytałam o tynkach gipsowych i tych tradycyjnych,no i powiem ze zdania są bardzo podzielone niektórzy narzekają na tynki gipsowe i raczej doradzają tradycyjne Tak więc kobitki powiedzcie mi jak to jest u was ? Ja mam gipsowe.Powiem tak:jakbym miała jeszcze raz robić tynki to tylko cementowo-wapienne i na to gładz Tynki gipsowe są miekkie do takiego stopnia że lekko pukniesz ścianę np. krzesłem i już jest ślad. Zaznaczam ze to jest moje zdanie Daj znać na jakie się zdecydujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniucha2 22.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ja mam tynki gipsowe.i narazie żadnych minusów nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Drogie Panie Jako że Wy już doświadczone kobitki budowlanki,to zgłaszam sie do Was o pomoc i mam takie małe zapytanie dotyczące tynków wewnętrznych? Głównie chodzi mi jaki rodzaj tynków wybrałyście i dlaczego? a także jak one się sprawują w czasie wykończeniówki i po zamieszkaniu koniec czerwca lub początek lipca chcemy położyć tynki i mam mały dylemat bo gdzies tu na forum czytałam o tynkach gipsowych i tych tradycyjnych,no i powiem ze zdania są bardzo podzielone niektórzy narzekają na tynki gipsowe i raczej doradzają tradycyjne Tak więc kobitki powiedzcie mi jak to jest u was ? Ja mam gipsowe.Powiem tak:jakbym miała jeszcze raz robić tynki to tylko cementowo-wapienne i na to gładz Tynki gipsowe są miekkie do takiego stopnia że lekko pukniesz ścianę np. krzesłem i już jest ślad. Zaznaczam ze to jest moje zdanie Daj znać na jakie się zdecydujesz dzięki Małgosiu za opinię ja jeszcze ciągle niewiem jakie tynki ale bardziej bym była na cement-wapienne. jak naprawde bedzie to niewiem. szukam . dzisiaj umawiamy sie na pomiary pod pompe ciepła.wiemy ze napewno na całym domu bedzie podłogówka i prawdopodobnie bedzie troche ogrzewania w ścianie (salon,dwie sypialnie z oknami balkonowymi)wiec musimy poczekac tez na podpowiedzi z firmy CLIMA-KOMFORT od pomp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 ja mam tynki gipsowe.i narazie żadnych minusów nie widzę dzięki Aniu widzę że są i plusowe odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Perłoweczka...jeścio wody nie mam... ale jak wspominałam beczka będzie, mój ma pompę i czekamy na wąż - na necie zamówił 100 mb. Po drugiej stronie naszej działki płynie mała rzeczka, a prysznice super sprawaaaaaa Pewnie z podłączeniem prądu, woda i kanalizacją do domu przyjdzie mi potem walczyć Bo mój znowu wyjedzie do pracy za granicę Co do tynków... mówi mi tak: - ja ci pokażę jak i co, to będziesz mogła powoli sobie potem kłaść w domku Ahhhahaaaaaaaaaaa.... hm no ja nie widzę problemu, aby tylko mi ogrodzenia samej nie kazał robić ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Szpachlowałam, zacierałam ściany ręcznie -siatką nieraz... oj zobaczymy... Już wiem, że okna mi przyjdzie samej zamawiać i przypilnować ekipę Jeszcze nawet fundamentów nie było, a okna ogladalismy... u nas będą PCV (chyba, że coś się zmieni, jak zwykle to bywa), złoty dąb, wycena na cały dom wychodziła tak 10 tys. ale to było na jesieni Bylismy w kilku firmach, jak teraz... to nie wiem... Ale do tego dalekooooo.... A basen Perłóweczko podoba mi się...bo ja dziołcha znad jezior... oskrzela mi zanikają... ryba lubi się taplać ahahaha... a pobliski basen... to szok... Zaś do Kraka nawet nie ma sensu... Ja tylko tak zerkam, a powiem Wam, że ma być wanna, a niewiem dlaczego zerkam na te wypaśne prysznice Łażę jak ta ćma po tych marketach budowlanych i w głowie potrafia narobić haosu... Zaś jak zgubię Miska... to ten wie, że najszybciej znajdzie mnie przy... stoisku z kwiatami Kończę bo znowu sie rozpisałam P.S. wczoraj jak Misiek gotował mówi tak: - co mi przyszło biedakowi... jedna murarką zostanie, a druga pisarką...(bo pisze swoje książeczki) a ja taki biedny jeszcze zmęczony muszę gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia80 22.05.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam, a ja Ci nie pomogę bo nie mam pojęcia jakie tynki mamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.05.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Gosia, dzisiaj dostałam ofertę położenia tynków z perlitem(ciepłochronne) za 30zł/m2 cena materiału i robocizny. Czekam jeszcze na inne Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Gosia, dzisiaj dostałam ofertę położenia tynków z perlitem(ciepłochronne) za 30zł/m2 cena materiału i robocizny. Czekam jeszcze na inne Zobaczymy czy oni oszaleli? ja mam 3 numery tel. na ktore dzwonilismy ok. miesiąc temu i ceny były od 21 do 25złm2. moze cos sie juz zmieniło ale lepiej niech nie żartują bo jak sie zdenerwuje to zakasam rękawy i sama sobie te tynki położe dzisiaj wyśle ci te numery na priva i jak podzwonisz to daj mi znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Co do tynków... mówi mi tak: - ja ci pokażę jak i co, to będziesz mogła powoli sobie potem kłaść w domku Ahhhahaaaaaaaaaaa.... hm no ja nie widzę problemu, aby tylko mi ogrodzenia samej nie kazał robić ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Szpachlowałam, zacierałam ściany ręcznie -siatką nieraz... oj zobaczymy... słuchaj jak już się poduczysz to daj koniecznie znać i poduczysz mnie i jak sobie sprawie sama tynki to tym tynkarzą co tak podnoszą ceny to oczy na wierzch wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 A basen Perłóweczko podoba mi się...bo ja dziołcha znad jezior... oskrzela mi zanikają... ryba lubi się taplać ahahaha... a pobliski basen... to szok... Zaś do Kraka nawet nie ma sensu... Ja tylko tak zerkam, a powiem Wam, że ma być wanna, a niewiem dlaczego zerkam na te wypaśne prysznice ja uwielbiam też pluskać w basenie teraz jadąc do Polski w czerwcu na 6 dni to juz to tak zorganizowałam że jadąc na lotnisko w Gdansku wczesniej zahaczymy o aquapark w Sopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 P.S. wczoraj jak Misiek gotował mówi tak: - co mi przyszło biedakowi... jedna murarką zostanie, a druga pisarką...(bo pisze swoje książeczki) a ja taki biedny jeszcze zmęczony muszę gotować no niestety jeden chłop w rodzinie ma jednym słowem mówiąc przechlapane u nas jest to samo tylko trzy na jednego ! do mojego mężulka kuchnia należy w każdą niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.05.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 dzisiaj dzwonie do sklepu z pokryciem dachowym podpytac co , kiedy, i dlaczego a tu Pan mi mówi : Proszę Pani właśnie przyjechał cały transport na wasz dach blachy, rynny,okno fakro. no to super ,tylko teraz trzeba delikatnie podpytać chłopaków od dachu kiedy mogą wskoczyć na nasz daszek mam nadzieje ze szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Co do tynków... mówi mi tak: - ja ci pokażę jak i co, to będziesz mogła powoli sobie potem kłaść w domku Ahhhahaaaaaaaaaaa.... hm no ja nie widzę problemu, aby tylko mi ogrodzenia samej nie kazał robić ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Szpachlowałam, zacierałam ściany ręcznie -siatką nieraz... oj zobaczymy... słuchaj jak już się poduczysz to daj koniecznie znać i poduczysz mnie i jak sobie sprawie sama tynki to tym tynkarzą co tak podnoszą ceny to oczy na wierzch wyjdą ahahahaaaaaaaaa ... wiesz moje koleżanki z pracy na Warmii, to co niektóre by spadły z krzeseł, bo niemieściłoby im się w głowie. Ja wtedy tipsy i w ich oczach byłam kobietą no której na serio nie znały Ja do Dublina też leciałam z Gdańska i sporotem tak samo, wtedy mieszkałam tam Teraz Kraków, albo Kielce Ceny faktycznie dają niezłe niektóre ekipy remontowe... tak jak podskoczyły bardzo inne artykuły budowlane. Nie wspomnę o zwykłych blaszanych garażach... na jesieni były po 1200 zł, teraz 1450 a nawet więcej... Ale cóż Sezon na Miśki budowlance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts