Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najpierw zamieszkajmy,potem pomieszkajmy, a jak stwierdzimy ,że marzymy o czymś innym(oby nie), sprawdzimy czy rzeczywiście przy budowie drugiego domu nie popełnia sie takich błędów. Mówią,że pierwszy dom buduje się dla wroga,drugi dla znajomego, a trzeci dla siebie jako gwóźdź do trumny :roll: . Chyba to było jakoś tak,lub coś w tym stylu. Tylko skąd wziąć na to pieniądze,nerwy i anielską cierpliwość :lol:

Asiu ja jestem osobą budującą na odległość. czyli od działki dzieli mnie jakieś 2000 km :roll:

my od 5 lat mieszkamy w irlandii. ale od rozpoczecia budowy jestesmy bardzo czestymi goscmi w kwidzynie. nie mozemy narazie tak szybko wrocic na stałe poniewaz nasze corki blizniaczki 11 letnie chodza tu do szkoly i nie moge im tak poprostu zmieniac szkoly i jezyka kiedy mi sie podoba.

Wiem wiem ze polacy nie lubią osob ktore mieszkają w irlandii albo w anglii

:cry: :cry: :cry: Dlaczego ???

my mielismy duzo wpadek .na odległosc nie da sie tak wszystkiego zapiąć na ostatni guzik. do tych niepowodzeń zaliczam osoby ktore przez to ze nie bylo nas na miejcsu próbowało nas oszukać :evil:

ale na szczescie nie bylo ich az tak duzo. ciągle jestem dobrej mysli ze są dobrzy ludzie na tej naszej planecie. :)

No tak,Wy macie dach deskowany,my nie.Więc dajemy jeszcze izolacje poziomą,coby nam w zimę 4 litery nie zmarzły :lol: . Mój syn i druga połowa jest zimno lubna, ja natomiast ciepłolubna :wink:

chyba nam 4 literki nie zmarzną :o a moze to za mało ? sama juz nie wiem :roll:

pożyjemy to zobaczymy :p

No tak,Wy macie dach deskowany,my nie.Więc dajemy jeszcze izolacje poziomą,coby nam w zimę 4 litery nie zmarzły :lol: . Mój syn i druga połowa jest zimno lubna, ja natomiast ciepłolubna :wink:

my deskowalismy dach poniewaz niewiedzielismy do konca kiedy bedzie nas stac na wykonczenie dachu :roll: tak wiec dalismy deski i pape. :wink:

Znam ból budowania na odległość,ale moja droga pobiłaś mnie 2000km :o ,no to ja mam jakby za rogiem ok 100km. Nie spotkałam się z tym,że Polacy nie lubią rodaków mieszkających i pracujących za granicą. Sama mam kilka osób z rodziny w Irlandii,Anglii ,Szwecji. Każdy żyje tam gdzie może tzn. ma pracę, która daje pieniądze. Poza tym ludzie którzy tak myślą, to zapewne Ci którym nie wyszło ułożenie sobie życie za granicą. Ale niestety nie każdy do tego się nadaje . Pozdrawiam Ciebie i Twe córeczki

Znam ból budowania na odległość,ale moja droga pobiłaś mnie 2000km :o ,no to ja mam jakby za rogiem ok 100km. Nie spotkałam się z tym,że Polacy nie lubią rodaków mieszkających i pracujących za granicą. Sama mam kilka osób z rodziny w Irlandii,Anglii ,Szwecji. Każdy żyje tam gdzie może tzn. ma pracę, która daje pieniądze. Poza tym ludzie którzy tak myślą, to zapewne Ci którym nie wyszło ułożenie sobie życie za granicą. Ale niestety nie każdy do tego się nadaje . Pozdrawiam Ciebie i Twe córeczki

sama sie z tym az tak mocno nie zetknęłam ale moi znajomi tak i te opinie na stronach internetowych :o np. onet.eu