kamlotek 21.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ani się obejrzysz,a dojdziesz do 1000.Forum jest jak magnes. Jak włączam kompa to nie czytam już prasę jak to kiedyś bywało.Teraz od razu wchodzę na pocztę i sprawdzam kto co napisał w swoim dzienniku. Jednym słowem stwierdzam,że to już nałóg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 przepraszam,ale emotikony są obok siebie ,a miały być porozdzielane do poszczególnych zdań pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 22.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czekam na prezentację pokrycia dachu To jest bałagan.........u mnie po sprzątaniu terenu wygląda gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 22.04.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Macie staw?!!!!ale fajnie! my też myśleliśmy o stawie,bo mamy dłuuuugą działke i chcieliśmy wykopać.narazie jednak nic w tym kierunku nie robimy,niestety...brak czasu... ale bardzo bym prosiła o jakieś zdjęcia,jeśli tylko coś więcej będziecie działać przy stawiku Fajnie tak latem posiedzieć nad wodą A budowa widze,że idzie pełną parą!super,bardzo ładne tarasy macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.04.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam was dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.04.2009 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 małgosia 0023 co do pokrycia to nie bedzie tak odrazu(moze za okolo miesiac) zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.04.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam nową koleżanke A$IA my podobnie jak wy mamy długą działkę 115m a jest staw bo moj maz szukal dzialki z mozliwoscia wykopania stawu ale co do stawu to nie koniec poniewaz ten wydawał mu sie na zbyt mały no i od grudnia jestesmy w trakcie załatwiania papierologii zwiazanej z powiekszeniem stawu powiem ze jest chyba wiecej załatwiania niz przy pozwoleniu na budowe no ale juz chyba duzo nam nie zostało no i zacznie sie pozniej demolka dzialki. przez to takze nie moglam zagospodarowac działki.posadzic drzewka ...no bo przeciez STAW bedzie robiony !!!!! mam nadzieje za juz niedlugo pogodzimy te wszystkie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.04.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 małgosia 0023 co do pokrycia to nie bedzie tak odrazu(moze za okolo miesiac) zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek znam to a kąś ....ta przeklęta kasa . Jak za misięc to już niedługo Stawik fajna sprawa choć bałabym sie o moje małe łobuzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A to na staw trzeba papiery?? Ja chciałam tak na dziko kopać No,powiem,że mnie zaskoczyłaś...ale u nas myśle,że w małym miasteczku,gdzie wszyscy się znają,to jakoś by przeszło choć,jeżeli coś będziemy myśleć,to w takim wypadku pewnie trzeba się bedzie przejść do gminy zapytac,jak to jest. My działke mamy 50 arów,ale wąską na 19 metrów.Jest dłuuuga,a tak od połowy(może dalej) zaczyna się górka i leeeeeeci na dół,więc my na tym dole chcieliśmy sobie wykopać staw.Bo tam łąki i woda może by była.Noi dzieciaki by nie powpadały,bo od domu daleko No,to fajnie,fajnie!!!Jak tylko będziecie coś "działać" przy kopaniu itp. to dawaj zdjęcia Noi szkoda,że tych drzewek nie możesz sadzić,ale znam ten ból... Ja też czekam...na sprzyjające warunki...nie wiem do kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 moze za okolo miesiac) zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek a masz już upatrzoną dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 23.04.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 małgosia 0023 co do pokrycia to nie bedzie tak odrazu(moze za okolo miesiac) zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek znam to a kąś ....ta przeklęta kasa . Jak za misięc to już niedługo Stawik fajna sprawa choć bałabym sie o moje małe łobuzy małgosiu zeby nie ta kasa to by tak szybko wszystko szło. ale wieksza jest satysfakcja jak sie tak pracuje i zbiera ,myśli. co do stawu to ja tez mialam obawy o dzieci i nagle mam , choc moje mają 11 lat. ale gdy skonczymy papiery na staw i dokonczymy kopanie i zabierzemy ziemie to mamy zamiar staw odgrodzic od domu. niewiem moze jakis nasyp z ziemi zrobimy albo cos innego sie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 23.04.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A to na staw trzeba papiery?? Ja chciałam tak na dziko kopać No,powiem,że mnie zaskoczyłaś...ale u nas myśle,że w małym miasteczku,gdzie wszyscy się znają,to jakoś by przeszło choć,jeżeli coś będziemy myśleć,to w takim wypadku pewnie trzeba się bedzie przejść do gminy zapytac,jak to jest. My działke mamy 50 arów,ale wąską na 19 metrów.Jest dłuuuga,a tak od połowy(może dalej) zaczyna się górka i leeeeeeci na dół,więc my na tym dole chcieliśmy sobie wykopać staw.Bo tam łąki i woda może by była.Noi dzieciaki by nie powpadały,bo od domu daleko No,to fajnie,fajnie!!!Jak tylko będziecie coś "działać" przy kopaniu itp. to dawaj zdjęcia Noi szkoda,że tych drzewek nie możesz sadzić,ale znam ten ból... Ja też czekam...na sprzyjające warunki...nie wiem do kiedy... Asiu to prawda ale na staw trzeba papiery i to tyle ze ho ho. jezeli bys chciala malutki staw taki do 25m2 to mozesz tylko zlozyc zgloszenie do gminy, ale jezeli wiekszy no to juz jest duzo wiecej zachodu. nawet byl u nas geodeta i wymierzał tak samo jak przy budowie domu. wbijał paliki gdzie moze kopac koparka po otrzymaniu pozwolenia. nawet musial byc rysowany projekt stawu , przekroje, dlugosci, glebokosci.itd. ty mowisz ze twoje miasteczko jest male i wszyscy sie znaja ale to wlasnie jest problem bo wystarczy gdy komus sie spodoba i bedzie zazdroscil i tak niechcąco wykona telefon do gminy i juz bedzie problem dlatego trzeba wiedziec jaki duzy staw bys chiała bo jezeli do 25m2 to zglaszasz i po 30 dniach mozesz kopac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 23.04.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 moze za okolo miesiac) zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek a masz już upatrzoną dachówkę? Asiu i tu właśnie jest po ptakach(jakoś tak sie mówi) na poczatku z mezem rozmawialismy o blachodachowce ale jakos niedawno wpadła nam w oko dachowka. wlasnie taka jaką ty masz. ROBEN - KASZTAN. tylko ze wczesniej uzgodnilismy z kolegą ktory robi nam dach ze bedzie blachodachowka . no i kupilismy łaty i kontrłaty i gdy kolega bedzie wolny miał nam dach przygotawac(zostawilismy mu klucze). tego dnia ktorego dostałam olśnienia i ze napewno chce ta dachowke.- dzwonie do meza mowie mu o tym A on mi na to: Kochana chłopacy wlasnie koncza przybijanie łat i kontrłat pod blachodachowke pod dachowke jest inaczej kładzione, inny rozstaw !!! I teraz znow jest problem. nierozglądałam sie za kolorami no i 2000km robi kłopot. kiedy ja wybiore kolor i jak. w najblizszym czasie bede dopiero 20 czerwca w kwidzynie. a szukam podobnego koloru do tej dachowki. najlepiej jakby był kolor ciemnej wisni nie ma kto mi pstryknąć fotek w sklepie. no moze jakoś z tego wybrniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 23.04.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 możesz zadzwonić do traffic-blachy w Kwidzynie ,na pewno pstrykną parę zdjęć i prześlą Ci na e-maila.My jesteśmy zadowoleni z ich obsługi i rabatów jakich nam udzielili.muszę koniecznie dodać ich do listy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 23.04.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 możesz zadzwonić do traffic-blachy w Kwidzynie ,na pewno pstrykną parę zdjęć i prześlą Ci na e-maila.My jesteśmy zadowoleni z ich obsługi i rabatów jakich nam udzielili.muszę koniecznie dodać ich do listy pozdrawiam Wielkie dzięki. bede miała chwilke to z pewnością zadzwonie. dodaj do listy, niech nam rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Puk-puk, halo ,co słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.04.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Puk puk jestem Asiu dziękuje o info na traffic. dzwoniłam do nich .miły pan. przekazał mi ich stronke www. teraz buszuje po niej i myśle ...myśle . muszę z mężusiem obgadać. wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.04.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Puk-puk, halo ,co słychać ? Asiu chcialam zapytac o to czy masz w dachu okna dachowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 pewnie,że mam 7szt. Po 2 w sypialniach,1 w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.04.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 pewnie,że mam 7szt. Po 2 w sypialniach,1 w łazience ojejku. a ja mam jedno i niewiem jakie Velux czy Fakro a ty jakie wybrałaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts