Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Macie staw?!!!!ale fajnie! my też myśleliśmy o stawie,bo mamy dłuuuugą działke i chcieliśmy wykopać.narazie jednak nic w tym kierunku nie robimy,niestety...brak czasu... :(

ale bardzo bym prosiła o jakieś zdjęcia,jeśli tylko coś więcej będziecie działać przy stawiku :D

Fajnie tak latem posiedzieć nad wodą :wink:

A budowa widze,że idzie pełną parą!super,bardzo ładne tarasy macie

witam nową koleżanke :p A$IA

my podobnie jak wy mamy długą działkę 115m :roll: a jest staw bo moj maz szukal dzialki z mozliwoscia wykopania stawu :o ale co do stawu to nie koniec :o

poniewaz ten wydawał mu sie na zbyt mały no i od grudnia jestesmy w trakcie załatwiania papierologii zwiazanej z powiekszeniem stawu :evil: powiem ze jest chyba wiecej załatwiania niz przy pozwoleniu na budowe :o :o :o

no ale juz chyba duzo nam nie zostało :wink: no i zacznie sie pozniej demolka dzialki.

przez to takze nie moglam zagospodarowac działki.posadzic drzewka ...no bo przeciez STAW bedzie robiony !!!!! :evil:

mam nadzieje za juz niedlugo pogodzimy te wszystkie sprawy :p

A to na staw trzeba papiery?? :o :o :o Ja chciałam tak na dziko kopać :roll:

No,powiem,że mnie zaskoczyłaś...ale u nas myśle,że w małym miasteczku,gdzie wszyscy się znają,to jakoś by przeszło 8) choć,jeżeli coś będziemy myśleć,to w takim wypadku pewnie trzeba się bedzie przejść do gminy zapytac,jak to jest.

My działke mamy 50 arów,ale wąską na 19 metrów.Jest dłuuuga,a tak od połowy(może dalej) zaczyna się górka i leeeeeeci na dół,więc my na tym dole chcieliśmy sobie wykopać staw.Bo tam łąki i woda może by była.Noi dzieciaki by nie powpadały,bo od domu daleko :)

No,to fajnie,fajnie!!!Jak tylko będziecie coś "działać" przy kopaniu itp. to dawaj zdjęcia :wink:

Noi szkoda,że tych drzewek nie możesz sadzić,ale znam ten ból... :-?

Ja też czekam...na sprzyjające warunki...nie wiem do kiedy...

małgosia 0023 co do pokrycia to nie bedzie tak odrazu(moze za okolo miesiac) :(

zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek :p

znam to a kąś :roll: ....ta przeklęta kasa :evil: .

Jak za misięc to już niedługo :)

Stawik fajna sprawa :D choć bałabym sie o moje małe łobuzy :roll:

małgosiu zeby nie ta kasa to by tak szybko wszystko szło. :roll: ale wieksza jest satysfakcja jak sie tak pracuje i zbiera ,myśli. :lol:

co do stawu to ja tez mialam obawy o dzieci i nagle mam , choc moje mają 11 lat. ale gdy skonczymy papiery na staw i dokonczymy kopanie i zabierzemy ziemie to mamy zamiar staw odgrodzic od domu. niewiem moze jakis nasyp z ziemi zrobimy albo cos innego sie zrobi :wink:

A to na staw trzeba papiery?? :o :o :o Ja chciałam tak na dziko kopać :roll:

No,powiem,że mnie zaskoczyłaś...ale u nas myśle,że w małym miasteczku,gdzie wszyscy się znają,to jakoś by przeszło 8) choć,jeżeli coś będziemy myśleć,to w takim wypadku pewnie trzeba się bedzie przejść do gminy zapytac,jak to jest.

My działke mamy 50 arów,ale wąską na 19 metrów.Jest dłuuuga,a tak od połowy(może dalej) zaczyna się górka i leeeeeeci na dół,więc my na tym dole chcieliśmy sobie wykopać staw.Bo tam łąki i woda może by była.Noi dzieciaki by nie powpadały,bo od domu daleko :)

No,to fajnie,fajnie!!!Jak tylko będziecie coś "działać" przy kopaniu itp. to dawaj zdjęcia :wink:

Noi szkoda,że tych drzewek nie możesz sadzić,ale znam ten ból... :-?

Ja też czekam...na sprzyjające warunki...nie wiem do kiedy...

Asiu to prawda ale na staw trzeba papiery i to tyle ze ho ho. :o :o :o

jezeli bys chciala malutki staw taki do 25m2 to mozesz tylko zlozyc zgloszenie do gminy, ale jezeli wiekszy no to juz jest duzo wiecej zachodu. nawet byl u nas geodeta i wymierzał tak samo jak przy budowie domu. wbijał paliki gdzie moze kopac koparka po otrzymaniu pozwolenia. nawet musial byc rysowany projekt stawu , przekroje, dlugosci, glebokosci.itd. :roll:

ty mowisz ze twoje miasteczko jest male i wszyscy sie znaja ale to wlasnie jest problem bo wystarczy gdy komus sie spodoba i bedzie zazdroscil i tak niechcąco wykona telefon do gminy i juz bedzie problem :o :evil:

dlatego trzeba wiedziec jaki duzy staw bys chiała bo jezeli do 25m2 to zglaszasz i po 30 dniach mozesz kopac. :p

moze za okolo miesiac)

zbieram grosik do grosika i niedługo coś położymy na daszek

a masz już upatrzoną dachówkę?

Asiu i tu właśnie jest po ptakach(jakoś tak sie mówi) na poczatku z mezem rozmawialismy o blachodachowce ale jakos niedawno wpadła nam w oko dachowka. wlasnie taka jaką ty masz. ROBEN - KASZTAN. tylko ze wczesniej uzgodnilismy z kolegą ktory robi nam dach ze bedzie blachodachowka . no i kupilismy łaty i kontrłaty i gdy kolega bedzie wolny miał nam dach przygotawac(zostawilismy mu klucze). :roll: tego dnia ktorego dostałam olśnienia i ze napewno chce ta dachowke.- dzwonie do meza mowie mu o tym :p A on mi na to: Kochana chłopacy wlasnie koncza przybijanie łat i kontrłat pod blachodachowke :o :o :o :evil: pod dachowke jest inaczej kładzione, inny rozstaw !!! :evil:

I teraz znow jest problem. nierozglądałam sie za kolorami no i 2000km robi kłopot. kiedy ja wybiore kolor i jak. w najblizszym czasie bede dopiero 20 czerwca w kwidzynie. a szukam podobnego koloru do tej dachowki. najlepiej jakby był kolor ciemnej wisni :) nie ma kto mi pstryknąć fotek w sklepie.

no moze jakoś z tego wybrniemy :roll:

możesz zadzwonić do traffic-blachy w Kwidzynie ,na pewno pstrykną parę zdjęć i prześlą Ci na e-maila.My jesteśmy zadowoleni z ich obsługi i rabatów :lol: jakich nam udzielili.muszę koniecznie dodać ich do listy

pozdrawiam

Wielkie dzięki. bede miała chwilke to z pewnością zadzwonie. :p

dodaj do listy, niech nam rośnie :lol: