Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

No w końcu mogłam podpatrzeć zdjęcia z ogrodu :wink: , samosiejki sliczne, ba te maki bynajmniej kwitna dłużej niż ogordowe... ponoć :D

A kwiatki polne maja swój niepowtarzalny urok.

Zdjęcia tarasu, schodów-super, tj. super taras, na którym stoi domek MAXA... No tak, psinka ma full miejsca... Schody również duże takie jak u nas mają być...

Tylko ja chciałam własnie takie jak Wasze schody, a Misiek mi gada (chłop coś plecie -nic tylko za dużo słonka miał) o schodach z każdej strony stopnie -u nas aż dwa...

Muszę jeścio przeanalizować, przetrawić jego wersję i swoją...

Uciekam, bo Misiek zszedł na dół, a jedziemy na budowę.

Życzę dobrego dzionka Wszystkim kobietkom i dobrej pogody :wink:

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

super taras, na którym stoi domek MAXA... No tak, psinka ma full miejsca...

domek Maxa tam stał tylko gdy był budowany . niestety nie mam zdjęć ,ale buda takze dostał taki sam dach co nasz dom :D teraz buda juz stoi na swoim miejscu :wink:

ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca :o bo nie mogę zaglądać :cry: zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała :( niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego :( ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu

Ojej ten trąbi...zaraz po doopie oberwę...

:lol: hi hi no to oberwiesz od majstra po 4 literach za to ze spózniasz sie do roboty :lol: :p :lol: i będzie po premii :(

u nas pochmurno...ale aby nie padało!!!!

u nas wczoraj to dopiero była butelkowa pogoda ....tylko nic... napic sie i smacznie zasnąć :lol: dosłownie lało caluski dzionek a dzis mam wolne i nie pada ale jest pochmurno :(

[...]

ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca :o bo nie mogę zaglądać :cry: zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała :( niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego :( ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu.

Gosiu i my budujemy bez kredytu, ale zgadzam się nawet w 1000 %, że nie mozna mieć wszystkiego... W zyciu przeszłam wiele, coróż mi jakby zycie pokazuje, że i nie zawsze musi być tak, jakbym chciała, pomimo, że jestem optymistką.

Ja najbardziej mam doła, kiedy Misiek jest za granicą, a ja tutaj... A wiem, że niedługo to nastapi, bo musi nastąpić, bo takie są realia zycia... Ale nigdy nie przywyknę do rozłąki, strasznie mi go wtedy brakuje...

Gdy jeździł Tirami, wtedy ja z nim jeździłam :wink: Mam samodzielną córkę, która była pod opieką, ale wtedy znowu odczuwałam jej brak, pomimo, że po 4-ch dniach byłam w domu. Zaś jak jeździł sam, to ciagłe mysli, czy już rozładował się itp. a nie wspomnę, gdy przed świętami B.N. pojechał do Moskwy, a szefa miał takiego, że zero pomocy... Zatrzymali go na granicy, bo kody im nie pasowały towarów jakie przewoził Tirem.

Czekał 4-5 dni, a nie wspomnę jakie sms-y dostawałam od wkurzonego Miska, który dobrze, że zna j. rosyjski, w końcu ruszył na Moskwę. Gdy wracał dogadał się sam z Litwinami i go wpuścili w kolejkę na granicy, dał im ze swoich pieniążków na wódeczkę, bo tak święta spędziłabym sama, a dobrze gdyby był na Sylwestra.

Wracał wkurzony taki, a szef jeszcze, że pojechałby po kolejny załadunek, a Misiek mu powiedział - podjałem się kursu na Moskwę i wracam teraz do domu na święta :wink:

Coś kosztem czegoś - tak nauczyło mnie zycie...

Mielismy wyjechać i my z 3lata temu za granicę, ale wtedy wyniknęła sytuacja, że nie moglismy i tak zawsze jest te COŚ.

Mimo to Gosiu w zyciu staram się myslec pozytywnie i byc zawsze optymistką.

Gdy podjęliśmy decyzję o budowaniu domu, to wiedzieliśmy, że jesteśmy zdani TYLKO na siebie... a uwierz, nieraz padamy z sił... fakt cieszysz się kolejnymi postępami.

Nic się nie denerwuj, grunt, że Gosiu mamy wszyscy cel i do niego dązymy, nieważne kiedy go osiągniemy grunt, że osiągnięmy. A super, że macie juz podłogówkę robioną, jak w sierpniu będziesz, to juz zapewne będzie :wink:

To teraz po kawci :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/13998_b.jpg

Bo jakaś taka niedolulkana jestem :lol:

Jutro będziemy zalewać nasze szalunki kolejne i przywieźli nam kominy - ło matko :o Ja myślałam, że to wsio gotowe, tylko sklejać, a tam w pustakach trzeba wycinać jeszcze otwór na drzwiczki, na kratkę itp. Tyle kasy i jeszcze zabawy ciut.

Ale będzie dobrze, innego wyjścia nie ma... Tylko te putaki sa takie duże, że ja ich nie dźwignę, a Misiek duma, jak to postawimy wyżej ahahaha ale jaja z tymi kominami.

Pozdrowieńka :wink:

ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca :o bo nie mogę zaglądać :cry: zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała :( niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego :( ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu

Echh Gosiu ja Cie doskonale rozumiem :( Czasami też mam takiego doła :( Zwłaszcza,jak trzeba podjąć decyzję w sprawie jakichś większych prac,to tak by się chciało wsiąść w samolot i polecieć :( a to nie jest takie łatwe :( Tak,jak mówisz,nie można mieć wszystkiego :( dla nas wyjazd po studiach był jedyną opcją - tak jak Wy nie chcieliśmy brać kredytu. Poza tym ta tęsknota za rodziną :( Moja siostrzenica ma prawie 3 latka,a ja ją widziałam tylko 2 razy :( dobrze,że chociaż pokazują jej zdjęcia i wie,że "ciocia Izia",czasami coś przez telefon mi opowie :) Ale musimy być dobrej myśli,bo w sumie to można powiedzieć,że jesteśmy już bliżej niż dalej :):roll: I będziemy mieć do czego wracać :) Pomyśl,że już wkrótce zrealizujemy cel,do którego tak dążymy drogą pełną poświęceń :) Pomyśl ile już jest zrobione :) Ani się nie obejrzysz,a tu będziesz urządzać Wasze gniazdko :wink: Już macie podłogówkę robioną,którą zobaczysz w sierpniu :D zaraz pewnie wylewki będą robione,to w sierpniu już po podłogach będziesz stąpać :lol: :D a później elewacja :D wszystko jak z bata strzelił :)

u nas pochmurno...ale aby nie padało!!!!

u nas wczoraj to dopiero była butelkowa pogoda ....tylko nic... napic sie i smacznie zasnąć :lol: dosłownie lało caluski dzionek a dzis mam wolne i nie pada ale jest pochmurno :(

U nas też leje i leje cały czas od wczoraj :roll: i też mam dzisiaj wolne :lol: cały dionek w lóżku projektuję łazienkę metodą prób i błedów :roll: ale w sumie to nie narzekam na ten deszcz :) lepiej,żeby w Polsce było ładnie,bo roboty będą lepiej szły :D:D:D

ahahaha ale jaja z tymi kominami.

:lol: :p :lol:

musisz kupic sobie trampoline i będziesz brała po jednym i zrobisz skok i porzucisz mężowi :lol:

Gorzej jak podskoczę ja i zostane na górze a pustak będzie skakał ahhhaa... Albo trampolina się zarwie a ja spadnę na putaka i doopę sobie potłukę... A moja szanowna to delikatna sztuka...niczym porcelana ahahaa :lol: :lol: :lol:

Misiek ze mną to duet -napewno coś wydumamy jak pomysłowy Dobromir :lol:

Za parę lat będziemy smiac się z tego wszystkiego :wink:

Jak odrobinka to nie zaszkodzi :lol: a nawet troszkę więcej by nie zaszkodziło :wink::lol:

własnie...ta odrobinka to moze tylko gardło podrażnić :lol: :p :lol: trzeba więcej :wink:

Kobietki nie ma problemu... dzisiaj będzie kawusia z wiekszą ilością Amaretto :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/15456_b~0.jpg

To i coś słodkiego dla naszych podniebieni... Hmmm ja mam jakies granatowe :roll: :o :lol:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/PS_-sernik.jpg

No to cóż... żeby nie było granatowych podniebieni i język bardziej sprawny to przyniosłam...

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/PS_-_szampan.jpg

Dzisiaj impreza u Perłoweczki na tarasie :wink: A Max: - siad, - Max daj łapę... o jaki posłuszny pies... :lol: :lol: :lol:

A ja taras za rokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... dobrze, że chudziak chociaż mamy :lol:

Dzisiaj impreza u Perłoweczki na tarasie :wink: A Max: - siad, - Max daj łapę... o jaki posłuszny pies... :lol: :lol: :lol:

A ja taras za rokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... dobrze, że chudziak chociaż mamy :lol:

Bosheee ... Miska ty to wiesz co dobre 8)

a impreza niech trwa do bialuśkiego ranka :lol:

ps. gratuluje chudziaka :wink: