taka_ja taki_on 07.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 No w końcu mogłam podpatrzeć zdjęcia z ogrodu , samosiejki sliczne, ba te maki bynajmniej kwitna dłużej niż ogordowe... ponoć A kwiatki polne maja swój niepowtarzalny urok. Zdjęcia tarasu, schodów-super, tj. super taras, na którym stoi domek MAXA... No tak, psinka ma full miejsca... Schody również duże takie jak u nas mają być... Tylko ja chciałam własnie takie jak Wasze schody, a Misiek mi gada (chłop coś plecie -nic tylko za dużo słonka miał) o schodach z każdej strony stopnie -u nas aż dwa... Muszę jeścio przeanalizować, przetrawić jego wersję i swoją... Uciekam, bo Misiek zszedł na dół, a jedziemy na budowę. Życzę dobrego dzionka Wszystkim kobietkom i dobrej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniucha2 07.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 dzis od rana robiła się juz podłogówka w domku idziecie jak burza-super a gdzie kładziecie podłogówkę? ja mam polożoną w wiatrołapie,kuchni,łazience i gospodarczym,a na górze w łazience.I powiem Ci ,że obawiałam się czy to aby nagrzeje a grzeje lepiej niz grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.07.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Nu i zaczęłam 14 stronicę... Ojej ten trąbi...zaraz po doopie oberwę... u nas pochmurno...ale aby nie padało!!!! Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 super taras, na którym stoi domek MAXA... No tak, psinka ma full miejsca... domek Maxa tam stał tylko gdy był budowany . niestety nie mam zdjęć ,ale buda takze dostał taki sam dach co nasz dom teraz buda juz stoi na swoim miejscu Uciekam, bo Misiek zszedł na dół, a jedziemy na budowę. ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca bo nie mogę zaglądać zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 a gdzie kładziecie podłogówkę? u nas podłogówka będzie wszędzie plus grzejniki drabinkowe w łazienkach. mam nadzieje ze będzie ok. musi być...nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Ojej ten trąbi...zaraz po doopie oberwę... hi hi no to oberwiesz od majstra po 4 literach za to ze spózniasz sie do roboty i będzie po premii u nas pochmurno...ale aby nie padało!!!! u nas wczoraj to dopiero była butelkowa pogoda ....tylko nic... napic sie i smacznie zasnąć dosłownie lało caluski dzionek a dzis mam wolne i nie pada ale jest pochmurno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 [...] ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca bo nie mogę zaglądać zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu. Gosiu i my budujemy bez kredytu, ale zgadzam się nawet w 1000 %, że nie mozna mieć wszystkiego... W zyciu przeszłam wiele, coróż mi jakby zycie pokazuje, że i nie zawsze musi być tak, jakbym chciała, pomimo, że jestem optymistką. Ja najbardziej mam doła, kiedy Misiek jest za granicą, a ja tutaj... A wiem, że niedługo to nastapi, bo musi nastąpić, bo takie są realia zycia... Ale nigdy nie przywyknę do rozłąki, strasznie mi go wtedy brakuje... Gdy jeździł Tirami, wtedy ja z nim jeździłam Mam samodzielną córkę, która była pod opieką, ale wtedy znowu odczuwałam jej brak, pomimo, że po 4-ch dniach byłam w domu. Zaś jak jeździł sam, to ciagłe mysli, czy już rozładował się itp. a nie wspomnę, gdy przed świętami B.N. pojechał do Moskwy, a szefa miał takiego, że zero pomocy... Zatrzymali go na granicy, bo kody im nie pasowały towarów jakie przewoził Tirem. Czekał 4-5 dni, a nie wspomnę jakie sms-y dostawałam od wkurzonego Miska, który dobrze, że zna j. rosyjski, w końcu ruszył na Moskwę. Gdy wracał dogadał się sam z Litwinami i go wpuścili w kolejkę na granicy, dał im ze swoich pieniążków na wódeczkę, bo tak święta spędziłabym sama, a dobrze gdyby był na Sylwestra. Wracał wkurzony taki, a szef jeszcze, że pojechałby po kolejny załadunek, a Misiek mu powiedział - podjałem się kursu na Moskwę i wracam teraz do domu na święta Coś kosztem czegoś - tak nauczyło mnie zycie... Mielismy wyjechać i my z 3lata temu za granicę, ale wtedy wyniknęła sytuacja, że nie moglismy i tak zawsze jest te COŚ. Mimo to Gosiu w zyciu staram się myslec pozytywnie i byc zawsze optymistką. Gdy podjęliśmy decyzję o budowaniu domu, to wiedzieliśmy, że jesteśmy zdani TYLKO na siebie... a uwierz, nieraz padamy z sił... fakt cieszysz się kolejnymi postępami. Nic się nie denerwuj, grunt, że Gosiu mamy wszyscy cel i do niego dązymy, nieważne kiedy go osiągniemy grunt, że osiągnięmy. A super, że macie juz podłogówkę robioną, jak w sierpniu będziesz, to juz zapewne będzie To teraz po kawci http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/13998_b.jpg Bo jakaś taka niedolulkana jestem Jutro będziemy zalewać nasze szalunki kolejne i przywieźli nam kominy - ło matko Ja myślałam, że to wsio gotowe, tylko sklejać, a tam w pustakach trzeba wycinać jeszcze otwór na drzwiczki, na kratkę itp. Tyle kasy i jeszcze zabawy ciut. Ale będzie dobrze, innego wyjścia nie ma... Tylko te putaki sa takie duże, że ja ich nie dźwignę, a Misiek duma, jak to postawimy wyżej ahahaha ale jaja z tymi kominami. Pozdrowieńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 07.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Uciekam, bo Misiek zszedł na dół, a jedziemy na budowę. ale Ci zazdroszczę tego ze mozesz codziennie jezdzic na budowe no i ze sama uczestniczysz w budowie własnego domku. a u nas od wczoraj kładą podłogówkę a mnie az skręca bo nie mogę zaglądać zawsze jak cos robią u nas w domu to ja mam takie nerwowe dni ze lepiej nie podchodzic. w te dni własnie dopada mnie załamanie związane z emigracją . dobrze ze to juz koncówka tych wiekszych prac bo bym chyba zwariowała niestety taka jest rzeczywistosc ktora pokazuje ze niemozna miec wszystkiego ale będąc tam to nigdy bym nie miała kasy na dom a będąc tu buduje bez kredytu Echh Gosiu ja Cie doskonale rozumiem Czasami też mam takiego doła Zwłaszcza,jak trzeba podjąć decyzję w sprawie jakichś większych prac,to tak by się chciało wsiąść w samolot i polecieć a to nie jest takie łatwe Tak,jak mówisz,nie można mieć wszystkiego dla nas wyjazd po studiach był jedyną opcją - tak jak Wy nie chcieliśmy brać kredytu. Poza tym ta tęsknota za rodziną Moja siostrzenica ma prawie 3 latka,a ja ją widziałam tylko 2 razy dobrze,że chociaż pokazują jej zdjęcia i wie,że "ciocia Izia",czasami coś przez telefon mi opowie Ale musimy być dobrej myśli,bo w sumie to można powiedzieć,że jesteśmy już bliżej niż dalej I będziemy mieć do czego wracać Pomyśl,że już wkrótce zrealizujemy cel,do którego tak dążymy drogą pełną poświęceń Pomyśl ile już jest zrobione Ani się nie obejrzysz,a tu będziesz urządzać Wasze gniazdko Już macie podłogówkę robioną,którą zobaczysz w sierpniu zaraz pewnie wylewki będą robione,to w sierpniu już po podłogach będziesz stąpać a później elewacja wszystko jak z bata strzelił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 07.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 u nas pochmurno...ale aby nie padało!!!! u nas wczoraj to dopiero była butelkowa pogoda ....tylko nic... napic sie i smacznie zasnąć dosłownie lało caluski dzionek a dzis mam wolne i nie pada ale jest pochmurno U nas też leje i leje cały czas od wczoraj i też mam dzisiaj wolne cały dionek w lóżku projektuję łazienkę metodą prób i błedów ale w sumie to nie narzekam na ten deszcz lepiej,żeby w Polsce było ładnie,bo roboty będą lepiej szły :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 07.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 I przy okazji na kawkę się załapałam :lol: pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 MIŚKA i IZA no to po waszych" króciutkich" przemówieniach się wzruszyłam. dziekuje Wam bardzo kochane dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 To teraz po kawci http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/13998_b.jpg dzięki za kawusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ahahaha ale jaja z tymi kominami. musisz kupic sobie trampoline i będziesz brała po jednym i zrobisz skok i porzucisz mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ahahaha ale jaja z tymi kominami. musisz kupic sobie trampoline i będziesz brała po jednym i zrobisz skok i porzucisz mężowi Gorzej jak podskoczę ja i zostane na górze a pustak będzie skakał ahhhaa... Albo trampolina się zarwie a ja spadnę na putaka i doopę sobie potłukę... A moja szanowna to delikatna sztuka...niczym porcelana ahahaa Misiek ze mną to duet -napewno coś wydumamy jak pomysłowy Dobromir Za parę lat będziemy smiac się z tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 I przy okazji na kawkę się załapałam :lol: pycha Kawusia z amaretto mmmmmmmmmmm, ale odrobinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 A moja szanowna to delikatna sztuka...niczym porcelana ahahaa Misiek ze mną to duet -napewno coś wydumamy jak pomysłowy Dobromir taki duet to na wage złota Za parę lat będziemy smiac się z tego wszystkiego piękne wspomienia będziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 07.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 I przy okazji na kawkę się załapałam :lol: pycha Kawusia z amaretto mmmmmmmmmmm, ale odrobinką Jak odrobinka to nie zaszkodzi a nawet troszkę więcej by nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 07.07.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Jak odrobinka to nie zaszkodzi a nawet troszkę więcej by nie zaszkodziło własnie...ta odrobinka to moze tylko gardło podrażnić trzeba więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 08.07.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Jak odrobinka to nie zaszkodzi a nawet troszkę więcej by nie zaszkodziło własnie...ta odrobinka to moze tylko gardło podrażnić trzeba więcej Kobietki nie ma problemu... dzisiaj będzie kawusia z wiekszą ilością Amaretto http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/15456_b~0.jpg To i coś słodkiego dla naszych podniebieni... Hmmm ja mam jakies granatowe http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/PS_-sernik.jpg No to cóż... żeby nie było granatowych podniebieni i język bardziej sprawny to przyniosłam... http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/PS_-_szampan.jpg Dzisiaj impreza u Perłoweczki na tarasie A Max: - siad, - Max daj łapę... o jaki posłuszny pies... A ja taras za rokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... dobrze, że chudziak chociaż mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 08.07.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dzisiaj impreza u Perłoweczki na tarasie A Max: - siad, - Max daj łapę... o jaki posłuszny pies... A ja taras za rokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... dobrze, że chudziak chociaż mamy Bosheee ... Miska ty to wiesz co dobre a impreza niech trwa do bialuśkiego ranka ps. gratuluje chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts