Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam żadnych zdjęć niestety w realu,bo one są nadal w kartonach zapakowane,czekają na montaż. Znalazłam je przez allegro. Cena 1 okna wraz z kołnieżem 784 zł + dowóz ale ile to nie pamiętam. Na okna czekałam ok2 tygodni,tyle ile mówili,dotarły bez problemu. Na allegro są jako Muzimer shop z Aleksandrowa Łódzkiego

okna np fakro w tej granicy cenowej mają tylko 1 powłokę lakieru, 2 uszczelki i przenikliwość ok 1,6 i są ok 200-300 zł droższe, i tak się zastanawialiśmy,że potem trzeba je malować,dbać,więc wybraliśmy pcv. Co prawda drewno ma swoje piękno. Ale gdybym nie wybrała tych z pcv wybrałabym okna Langer z drewna świerkowego z 5 warstwami lakieru i możliwością doboru koloru z zewnątrz. Ale czasami trzeba iść na kompromisy i Langera nie mam :cry:

No to faktycznie z tym stawem nie ma lekko :-?

Prawie jak z budową drugiego domu...

Ale jak się czegoś zachce ,to czasem nie ma moocnych,żeby od pomysłu odwieść :wink: Zobaczymy,może kiedyś,narazie zazdroszczę Tobie :) ,a ja czekam na elewacje :)

Asiu faktycznie bylo ciezko ale juz prawie koniec. :p

jak bedą papiery to juz zaczynamy dalej dzialac :wink: jak cos bedzie widac to dam znac na fotkach :D

okna np fakro w tej granicy cenowej mają tylko 1 powłokę lakieru, 2 uszczelki i przenikliwość ok 1,6 i są ok 200-300 zł droższe, i tak się zastanawialiśmy,że potem trzeba je malować,dbać,więc wybraliśmy pcv. Co prawda drewno ma swoje piękno. Ale gdybym nie wybrała tych z pcv wybrałabym okna Langer z drewna świerkowego z 5 warstwami lakieru i możliwością doboru koloru z zewnątrz. Ale czasami trzeba iść na kompromisy i Langera nie mam :cry:

no tak to jest te kompromisy na ktore ciągle musimy iść. ja czesto tak mam. :evil: ale bez nich by było za prosto :wink:

witam jesli chodzi o kolor blachy to juz dokladnie nie wiem ale to byl rodzaj sara mat,i jak kupowalem w sierpniu to byla najnowsza i najlepsza blacha z budmat,teraz naprawde nie wiem czy jest cos nowego.pozdrawiam i powodzenia :lol:

polo555 dziękuje za odpowiedz. szkoda ze niepamiętasz koloru :cry:

własnie poszukuje kolorku i jestem w kropce.co do firmy to napewno bedzie budmat :p

witam jesli chodzi o kolor blachy to juz dokladnie nie wiem ale to byl rodzaj sara mat,i jak kupowalem w sierpniu to byla najnowsza i najlepsza blacha z budmat,teraz naprawde nie wiem czy jest cos nowego.pozdrawiam i powodzenia :lol:

polo555 dziękuje za odpowiedz. szkoda ze niepamiętasz koloru :cry:

własnie poszukuje kolorku i jestem w kropce.co do firmy to napewno bedzie budmat :p

sorki naprawde juz nie pamietam jak sie nazywal ten kolor,ale jest to ceglany kolor zblizony do cegly klinkierowej,na fotkach tego tak nie widac tak, jak w rzeczywistosci :wink: