Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jabłka,gruszki śliwki,brzoskwinie,morele,agrest,porzeczko-agrest,aronia,poziomka,porzeczka,winogrona

:o :o mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mogłam nie pytać bo się odchudzam... :roll: ....siedzę tu na głodzie.....a na te poziomki i pozostałe owoce ślinka mi poleciała i o żarciu sobie przypomniałam :-?

To będziecie mieli sad z prawdziwego zdarzenia......ojjjjjjjjjj to działo się rzeczywiście na urlopie....oj działo....

To będziecie mieli sad z prawdziwego zdarzenia......ojjjjjjjjjj to działo się rzeczywiście na urlopie....oj działo....

tato z mamą biegają codziennie z wężami i podlewają bo w Polsce susze ze ho ho i boje sie ze mi wszystko wyschnie łącznie z trawką :(

a owoce ....mysle ze cos podjemy na drugi rok :wink:

A co to wisi na klatce schodowej na ścianie :oops: :oops: bo ja trochę nie kumata(2 zdj)

telewizor :lol: a jest na klatce w rogu bo te schody prowadzą jedynie do ich sypialni i nie mają tam drzwi - jest otwarta przestrzen. jest tam w rogu bo tak lepiej jest widac ekran z łożaaaaa.... :lol: :p :lol:

Przegapiłam tą odpowiedź :D

To fajnie musi ta sypialnia wyglądać w całej okazałości.....dobry pomysł z tym telewizorem :D

Ależ urósł ten MAxior -nic dziwnego, że płakały, bo jednak człek się przyzwyczaja i to jakby nie było członek Waszej rodziny....

Ale fajny psinaaaaaaaaaaaaaaa... widać, że ma dobrze i chyba wariat...ahahaaa...

Gosiu muszę przyznać, że fajnie w tym domku, a tym sadem to mnie powaliłaś.... Jezooooooo... Ileż drzewek, krzaczków -będziecie mieli super :D

Ja tam czekam tez na zdjątka stawu -ale cierpliwa jestem, wiem jak to trzeba zdjęcia przerzucić i jeszcze do fotoszoku - ja tam to musiałam 2 konto założyć, bo przekroczyłam m-c temu limit :o

Ładnie tam u Was... Kurcze ja za rok dopiero posadzę, bo teren jeszcze niewyrównany i nic nie wspomnę o zakupieniu ziemi, aby wyrównać wokół domu teren.

Fajna jest ta sypialnia u Twoich rodziców i rozwiązanie z telewizorem jakie pomysłowe..a też tak oglądam i dumam... co to za ekran -monitor, pomyslałam, że może wideofon ahahhhhhhhh.... A tutaj no proszę...

Gosiu bo Twoi rodzice już mieszkają tam? Wiesz zazdroszczę Tobie, bo napewno święta te będą w nowym domku... Tam macie dużą działkę?

A co do tej szafy rodziców, to bardzo fajna... i powiem, że faktycznie sie opłacała. :wink:

hmmmmm......dziś stawu nie będzie :( bo sącze drinka ale pare foteczek będzie :wink:

lampeczki w łazience

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/normal_DSCF7431.JPG

szafeczki w szafie

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/normal_DSCF7125.JPG

makaroniki

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/normal_DSCF7112.JPG

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/normal_DSCF7411.JPG

Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...

Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...bo za głośno krzyczę...

Fajnie fajniutko :wink:

A te drzwi brązowe na ścianie gdzie wisi tv, to od czego?

Już kiedyś pamiętam wklejałaś te mebelki, ale teraz już ładnie pomalowane itp. Aż chciałoby się leżeć na sofie i oglądać TV :wink:

Fajnie powiem Tobie mają, ja czekam na wykończoną kuchnię...bo te płytki mi się dawno spodobały w markecie... to zapewne w brązie kuchnia - hmmm chociaż inne kolory tez widzę...

Ta szafa jest dość że ładna, to jak ma półeczki, to i praktyczna...

To, że wszystko mi się podoba to nie ulega żadnej wątpliwości ale urzekły mnie wręcz płytki w łazience.....piękne są.....szafa....fakt....nie dość że ma piękny kolor to jest widzę barrrrdzo praktyczna i pojemna :o

Salon rodziców bardzo gustownie urządzony - zestaw wypoczynkowy w moich kolorach :D ojjjj widzę, że rodzice będą mieli jak u Pana Boga za piecem :D

Witam witam :D

Przepraszam,że tak rzadziej coś teraz piszę na FM (co nie oznacza,że nie czytam Waszych galerii),ale zanurzyłam się w świat literatury - pochłonął mnie całkowicie :oops::lol:

Ale brakuje mi pogaduszek z Wami,więc powróciłam do świata FM :D i już komentuję............

No to tak hmmmmm.....może by tak zorganizować kiedyś spotkanie u Gosi - zwłaszcza jak zasadzone drzewka i krzewy owocowe zaczną dawać owoce :lol::oops::lol: mniam mniam ale by pysznie było :lol::D Na tarasie to na pewno byśmy się wszystkie zmieściły :wink: a już na pewno w przyszłym roku będzie zestaw wypoczynkowy ....więc .....:lol::D

A teraz coś o wnętrzach......Wooowwwwwwwwwww ale mnie zdezorientował ten telewizorek trochę :o:o sobie myślę - co jest grane? hmmmm czemu telewizor w takim miejscu? :wink: a może to nie TV,ale jakiś wynazlazek, którym jeszcze nie wiem? A byłoby to mało prawdopodobne,bo my to tacy zelektronizowani jesteśmy,że nie moglibyśmy przegapić czegoś nowego :wink::lol: więc doczytałam do końca,bo wiedziałam,że nie tylko mnie będzie nurtowało to pytanie :lol:.....nio i tak jak podejrzewałam - to TV,a pomysł na umieszczenie super,bo jak z łóżka jest idealny widok,to przynajmniej miejsca nie zajmuje w pokoju :D

Salonik bardzo przytulny i w takich ciepłych kolorkach,że aż chce się usiąść i poplotkować przy kawce :) Lubię takie kolory - myślalam o podobnych płytkach do kuchni, na pewno coś z latte lub jasnego brązu będzie :)

Łazieneczka bardzo ładna - wydaje mi się,że płytki kojarzę - brałam je pod uwagę do dolnej łazienki,bo też mi się podobają :D

Makaroników to Ci zazdroszczę,bo sama już chciałabym takie zawiesić u nas w pokojach........już się nie mogę doczekać :roll:

Tak się zastanawiam dziewczyny,czy Wy też macie tak,że jak widać kolejne znaczące etapy budowy,to jesteście dumne z tego,że widzicie na co te wszystkie ciężko zarobione piśki idą ?? Ja dziś dostałam zdjęcia dalszych prac elewacji (zaniedługo zamieszczę :) ) i byłam taka podekscytowana,że myślałam iż odfrunę za chwilę :D:D to po prostu jest niesamowite,kiedy widzi się,że te pieniądze nie są wydawane na byle co,tylko że powstaje z nich namacalny dowód na to,że marzenia się spełniają :D:oops:.....kurczę,chyba za dużo coś w tych książkach siedzę,bo aż zaraz chyba znowu odfrunę :lol::o Ale tak się cieszę,kiedy patrzę na Wasze galerie i widzę,jak pędzicie do przodu :) cieszę się,że rozumiemy się,że łączy nas tak wiele......:):oops: że zawsze możemy się podzielić zarówno radosnymi jak i smutnymi nowinami ...........

A więc trzymam za Was kciuki dalej i mam nadzieję,że tegoroczne Święta uda Wam się spędzić w Waszym domku - w końcu już część jest wykończona :) Nawet jakby Wam przyszło spać na podłodze,to i tak przecież podłgówkę macie,to co tam :D:lol:.....nawet by Wam cieplej było :wink:......ale co ja już wygaduję - przecież do Świąt jeszcze kupa czasu :lol::o więc lepiej skupmy się na teraźniejszości :D:D

Pozdrowionka :)

To, że wszystko mi się podoba to nie ulega żadnej wątpliwości ale urzekły mnie wręcz płytki w łazience.....piękne są

płytki są bardzo fajne. mają pasy przechodzące poziomo. powiększają optycznie łazienkę bo ona jest wąska a długa (jak wypłata) :roll:

.....szafa....fakt....nie dość że ma piękny kolor to jest widzę barrrrdzo praktyczna i pojemna :o

to prawda :wink: o to własnie chodziło zeby te wszystkie ciuchy tam upchać :roll:

Salon rodziców bardzo gustownie urządzony - zestaw wypoczynkowy w moich kolorach :D ojjjj widzę, że rodzice będą mieli jak u Pana Boga za piecem :D

wszystko musiałam tak dobierac zeby jakos razem pasowało , poniewaz meble juz mieli a szkoda ich jeszcze zmieniac. mysle ze wyszło super :wink:

Salonik bardzo przytulny i w takich ciepłych kolorkach,że aż chce się usiąść i poplotkować przy kawce :) Lubię takie kolory - myślalam o podobnych płytkach do kuchni, na pewno coś z latte lub jasnego brązu będzie :)

co do płytek w salonie to bardzo sie bałam co ja tak na szybko wybrałam :o ale powiem szczerze ze strzał w dziesiątkę - tak bardzo mi sie podobają po ułożeniu, i jeszcze jedna zaleta ze jak było malowanie i wiercenie to nic nie było na nich widac brudu i kurzu :o i tak się świeciły jak ........

mama tez bardzo z nich zadowolona ze wkoncu z małym nakładem sił bedzie miała sliczną podłoge bo w ostatnim mieszkaniu to mieli panele i co chwile trzeba było biegac z miotłą i mopem :roll:

kurcze...powiem ze trudno jest zrobic zdjecia tak zeby oddac rzeczywisty obraz wnętrz. zawsze jest inny odcień :roll:

Przepraszam,że tak rzadziej coś teraz piszę na FM (co nie oznacza,że nie czytam Waszych galerii),ale zanurzyłam się w świat literatury - pochłonął mnie całkowicie :oops::lol:

nic nie szkodzi Izuniu nieraz tak jest ze trzeba nam cos innego . świat literatury jest dobrą odskocznią :wink:

Ja dziś dostałam zdjęcia dalszych prac elewacji (zaniedługo zamieszczę :) ) i byłam taka podekscytowana,że myślałam iż odfrunę za chwilę :D:D

widziałam :o widok cudnyyyyy . niedziwie sie ze nam tu odfruwasz :p