kamlotek 01.09.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 to temat rzeka na początku posmarowaliśmy mur fundamentowy Izohanem Br i dalismy drenaż opaskowy wokół domu. Na początku sierpnia odkopaliśmy wszystko wokół domu, wyczyścilismy fundament,przesechł,posmarowaliśmy jeszcze 2 razy i daliśmy na to pape wierzchniego krycia 100,na to folia kubełkowa i oczywiscie drenaż opaskowy przy ławach z odprowadzeniem wody. Na razie jest sucho,nie ma zadnej wody przy murach,ale i deszczy póki co brak.Zobaczymy jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.09.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 chwilę mnie tu tylko nie było .......tylko chwilę......ale nie narzekam oczywiście zawsze miło się czyta...... Nooooooooo zryli Ci troszkę tą działeczkę ale jak firma taka solidna i jesteście zadowoleni to najważniejsze a teraz pytanie blondynki.... czy te kolektory gruntowe to mają coś wspólnego z tą pompą ciepła i ogrzewaniem domku czy to inny patent.....bo w naszym terenie nie spotkałam się z takim rozwiązaniem i takimi wykopami....a przyznam się zaciekawiło mnie to strasznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.09.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 to temat rzeka na początku posmarowaliśmy mur fundamentowy Izohanem Br i dalismy drenaż opaskowy wokół domu. Na początku sierpnia odkopaliśmy wszystko wokół domu, wyczyścilismy fundament,przesechł,posmarowaliśmy jeszcze 2 razy i daliśmy na to pape wierzchniego krycia 100,na to folia kubełkowa i oczywiscie drenaż opaskowy przy ławach z odprowadzeniem wody. Na razie jest sucho,nie ma zadnej wody przy murach,ale i deszczy póki co brak.Zobaczymy jesienią to przewalone macie.....najgorsze, że to dodatkowe koszty trzymam kciuki żeby wasze zabiegi przyniosły oczekiwane rezultaty, żeby domek był suchutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 właśnie,aby był suchutki,a teraz mam dylematów 100 i więcej. Czy dawać na chudziaka oprócz posmarowania go izobitem bez rozpuszczalników papę termozgrzewalną,czy folię 3mmx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 jak słyszę "izolbet" to mam ciary.......kilka nocy miałam z głowy przez to g....o no ale ty na pewno masz na myśli inny izolbet..... chodzi mi o to, że my smarowaliśmy "izolbetem K" ławy (izolacja pozioma) na to szła papa termozgrzewalna - dobrze że mąż nie kazał smarować tym całego chudziaka (bo tak miała ekipa w planie ) bo 2 dni po tym w telewizji mówili że to straszne świństwo jest i trujące ....dobrze, że mamy to tylko pod ścianami....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 do środka daje się na bazie wody bodajże,a nie rozpuszczalników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.09.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 do środka daje się na bazie wody bodajże,a nie rozpuszczalników teraz to ja też wiem mądry Polak po szkodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 i to jest najgorsze,ze po szkodzie. a mogę się zapytać co będziecie dawać na chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.09.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 a teraz pytanie blondynki.... czy te kolektory gruntowe to mają coś wspólnego z tą pompą ciepła i ogrzewaniem domku czy to inny patent.....bo w naszym terenie nie spotkałam się z takim rozwiązaniem i takimi wykopami....a przyznam się zaciekawiło mnie to strasznie..... Tak kochaniutka - kolektory wychodzą z pompy ciepła i wędrują w ziemie. idzie w nich gaz. zobaczymy niedługo jak to grzeje próbowalismy juz włączać ogrzewanie ale temp. powietrza była za wysoka i duzo nie nagrzało bo było ustawione na 22 st. wiec w nocy trochę podłogówka się nagrzała do 22 st i się wyłączyła. poczekamy na zimne dni i wtedy pogrzejemy dupska na podłogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.09.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 to temat rzeka na początku posmarowaliśmy mur fundamentowy Izohanem Br i dalismy drenaż opaskowy wokół domu. my tez mamy wysmarowane różnymi cudami i folie kubełkową i takie tam ale nie mamy jeszcze drenazu ale to zrobimy potem . narazie robilismy teraz odprowadzenia wód z rynnien , ale z drenazem sie nie wyrobilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 02.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 i to jest najgorsze,ze po szkodzie. a mogę się zapytać co będziecie dawać na chudziaka? nie wiem bo my w tym roku tylko SSO........bo jesteśmy spłukani a tak szczerze się przyznam, że myślałam że na chudziaka przychodzi tylko wylewka... ja się znam tylko na tym co za nami a to co przed nami to ciemna masa ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 02.09.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 widzę że przegapiłam kolejne drinki Gosiu salon jak i łazienka rodziców bardzo ładna....zrobiło sie tak domowo i ciepło,tylko ciasta i winka na stole brakuje Pozdrawiam Wszystkich i do kolejnegorazu kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 witam coś na poprawę humoru bo na Kujawach pada,ale za to na Warmi jest pogoda póki co http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/page390_sidebar_8.jpg http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/moze_kawa_duza%5B1%5D%7E0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 widzę że przegapiłam kolejne drinki Gosiu salon jak i łazienka rodziców bardzo ładna....zrobiło sie tak domowo i ciepło,tylko ciasta i winka na stole brakuje Pozdrawiam Wszystkich i do kolejnegorazu kobitki Gosia znikła Twoja zgrabna stópka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.09.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Gosia znikła Twoja zgrabna stópka a ja widzę - pikna nóżkaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.09.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 witam coś na poprawę humoru bo na Kujawach pada,ale za to na Warmi jest pogoda póki co z chęcią u nas nie ma takiego problemu jak pogoda czy tez nie poniewaz odkąd wrócilismy z Polski to PADA na przemian z LEJEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.09.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 widzę że przegapiłam kolejne drinki Gosiu salon jak i łazienka rodziców bardzo ładna....zrobiło sie tak domowo i ciepło,tylko ciasta i winka na stole brakuje oj winko było ale ile jeszcze mozna tak non stop to niewypada i główka boli miło Cię widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 02.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 no to rzeczywiście deprechy można dostac......jak tak ni ma słoneczka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 02.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Gosia znikła Twoja zgrabna stópka a ja widzę - pikna nóżkaaaaaa nie wiem dlaczego....mi też czasami znka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Gosia znikła Twoja zgrabna stópka a ja widzę - pikna nóżkaaaaaa już widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts