Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Perłówce + pogaduchy

Recommended Posts

Choć powiem wam,że my tez juz sie zastanawialiśmy czy komnka nie przepalić,żeby się przyjemniej zrobilo :wink: :roll:

Pewnie dzię rozpalimy i jakies winko chlapniemy :wink:

Ale fajnie tak sobie napalić w kominku i jakiś filmik oglądnąć popijając winko :D:D

Nie wiem,czy my też niedługo nie zaczniemy grzać w domku,bo zimno się robi :roll:....na pewno jak wrócimy z wakacji,to już trzeba będzie wieczorami pogrzać trochę :roll:....coś wcześnie w tym roku zrobiło się zimno :o

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noooooo moja droga!!!

Gratulację,oby wam się dobrze mieszkałao w nowym gniazdku!!!!

Dzięki :wink:

A co do sezonu grzewczego to nie za wczesnie zmarzluchy rozpoczęłyście (znaczy się aniucha też)???!

to moi rodzice zachcieli ciepełka wczoraj :wink:

ale dzis juz pompe wyłączyli bo stwierdzili ze za ciepło :o

tata przyznał się ze chciał sprawdzic czy takie coś działa ze ciepło z ziemi :roll: :lol: :lol: :lol: bał się bo wokół ci co nie wiedzą co to pompa ciepła mówili mu ze będzie miał pewnie zimno :o oh ...nie mogę :evil:

teraz mówi co oni gadają ... ciepło dzis było jak na majorce w domku 8)

wyłączył bo ciepło na zewnątrz 8) włączy jak temp. spadnie :lol:

ja tam nie wiem,czy jeden członek na tyle "członkiń" styknie :lol: :lol: :lol: :wink:

wiem wiem..... ale pomalutku będzie ich więcej :wink:

dziewczyny nie pobijcie się czasem - starczy dla wszystkich :lol: :lol: :lol:

MOI KOCHANI CZŁONKOWIE :wink:

OGŁASZAM ŻE MÓJ DOMEK JEST GOTOWY DO ZAMIESZKANIA :o

DOSTAŁAM EMAILA OD PANI ZAJMUJĄCEJ SIĘ MOIMI PAPIERAMI I NAPISAŁA ZE WSZYSTKIE PAPIERY SĄ U NIEJ DO ODEBRANIA

MOZEMY SIĘ WPROWADZAĆ :p :p :p

ODBIÓR GOTOWY :lol: 8) :lol:

chyba musiała wczesniej te papiery złożyc jezeli odbiór jest gotowy :roll:

SUPER :lol: GRATULUJE :D

A powiedz mi czy był ktoś i oglądał domek?

:cry: :cry: tylko wczoraj nie zasiadłam i aż dwie imprezy mnie ominęły :cry:

Gosia spóźnione :oops: ale najszczersze GRATULACJE z okazji odbioru domu i udanego rozpoczęcia sezonu grzewczego....http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/98.gif http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/88.gif http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/85.gif nooooo.....to widzę, że z tą pompą doopka ci nie zmarznie :wink:

dzięki :wink:

nikogo nie było :lol:

To miło że nikogo nie bylo :)

Jestem ciekawa jak to wygląda w innych miejscach, przyjeżdżają? Czepiają sie?

Kierownik naszej budowy powiedział że bez barierek na tarasie nie mamy nawet co zgłaszać, a barierki chcemy robic na wiosnę, więc nie wiem jak to będzie. Chociaż też mówią że ogrom ludzi mieszka bez odbioru, bo nikt nie udowodni nam czy my tam mieszkamy czy tylko przebywamy :lol:

Pozdrawiam

dzięki :wink:

nikogo nie było :lol:

To miło że nikogo nie bylo :)

Jestem ciekawa jak to wygląda w innych miejscach, przyjeżdżają? Czepiają sie?

Kierownik naszej budowy powiedział że bez barierek na tarasie nie mamy nawet co zgłaszać, a barierki chcemy robic na wiosnę, więc nie wiem jak to będzie. Chociaż też mówią że ogrom ludzi mieszka bez odbioru, bo nikt nie udowodni nam czy my tam mieszkamy czy tylko przebywamy :lol:

Pozdrawiam

Mogą przyjeżdżać, ale w praktyce kontrolują około 2% budynków. Chociaż chyba zależy gdzie bo wiem, że w sąsiednim starostwie jest jakaś gonitwa i kontrolują na potęgę (jakiś % dostają od wlepionych kar czy co? :evil:).

U nas nie byli, chociaż strasznie się bałam, że przyjadą (już mieszkamy co prawda na betonach ale zawsze). Na balkonie mamy zrobioną stalową konstrukcję balustrady (będą przymocowane do niej drewniane sztachetki jak tylko będzie chwila). Generalnie balkon jest już jako tako bezpieczny. Kierownik był i nic nie mówił, że nie może tak być, ale poradził, że jakby mieli przyjechać na kontrolę to można powyciągać klamki w drzwiach balkonowych i powiedzieć, że balkon jest nieużywany i że zabezpieczeniem jest wyjęcie klamek - nikt nawet przypadkowo się tam nie dostanie. Kwestia na jakiego inspektora się trafi - jeden przymknie oko, drugi może niekoniecznie.