ruda-ja 10.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Jest tak:pokój moich dzieci jest na poddaszu, duża powierzchnia, dużo skosów, bardzo wysoki. Wymyśliłam sobie: zielona włochata wykładzina, błękitne ściany i sufit, na suficie wielkia lampa-słońce no i na tych ścianach chciałabym namalować chmury, w perspektywie (większe bliżej, mniejsze dalej) aby stworzyc wrażenie głębi. Więc mam pytanie: Jak się maluje takie chmury?? i nie mają to być zwykłe białe placki. Jak technika: gąbką, pędzlem, tynkiem strukturalnym? Jaki kolor na bazę? W ogóle to jak się za to zabrać?Może pomoże ktoś? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Plastyk by się przydałWeź studenta nauk plastycznych,za parę groszy namaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.04.2009 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Farba w spreyu chyba najbardziej by odpowiadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamurek 11.04.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 ja bym okrągłą gąbką malowała, a w sumie to nawet nie malowała tylko odbijała jedno kółko przy drugim i proste - mnniej odbitych kółek=mniejsza chmurka u siebie w mieszkaniu malowałam anioły na ścianie i bardzo ładnie się trzymają od dawna namalowane akrylową farbą na zwykłej ścianie pokrytej emulsją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja malowałam farbami akrylowymi - do kupienia w tubkach w sklepie z art. plastycznymi , wyszło tak:http://img9.imageshack.us/img9/6218/100520085ya6.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/7693/20520084dn2.jpg Malowałam bez szablonów, akryle dość szybko schną , więc bez problemu narysowałam niebieski kontur chmurek i środek wypełniłam biała farbą (grubszym pędzlem).Nietety nie malowałam nigdy za pomocą gąbki, ale mogłoby wyjść ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts