arecki1338 13.04.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 tez sie zdziwilem, podal mi § 63 prawa budowlanego, jako podstawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 13.04.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Chyba oszalał twój Kierbud - na moim osiedlu jest kilka domów bez wiatrołapów - wchodzisaz prosto na hall i jakos nikt z odebraniem budowy problemów nie miał.A § 63 znowelizowanej ustawy Prawo Budowlane mówi o swiadectwach energetycznych, a nie o konieczności posiadania jakiegokolwiek pomieszczenia. Może pomysl o zmianie Kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 14.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam. § 63. Wejścia z zewnątrz do budynku i pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi należy chronić przed nadmiernym dopływem chłodnego powietrza przez zastosowanie przedsionka, kurtyny powietrznej lub innych rozwiązań nieutrudniających ruchu. Wymagania te nie dotyczą dodatkowych wejść nieprzewidzianych do stałego użytkowania. - ROZP.MIN.INFR.z 12.04.2002 r.w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 14.04.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam. § 63. Wejścia z zewnątrz do budynku i pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi należy chronić przed nadmiernym dopływem chłodnego powietrza przez zastosowanie przedsionka, kurtyny powietrznej lub innych rozwiązań nieutrudniających ruchu. Wymagania te nie dotyczą dodatkowych wejść nieprzewidzianych do stałego użytkowania. - ROZP.MIN.INFR.z 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Zasugerowałam się wyrażeniem "prawo budowlane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 14.04.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 moja wina, zle to ujalem. A powiedzcie, czy przesuniecie drzwi wejsciowych, a zarazem zmiana wygladu elewacji frontowej, podchodzi pod zmiane istotna czy nie? Wydaje mi sie ze nie, jutro pojde do KB sie upewnic,ale moze ktos z Was to przerabial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts