szafa 11.04.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam Na po Świętach szykuje się do zagęszczania fundamentu. Zgodnie z informacjami znalezionymi na forum wyczytałem że najlepszy będzie skoczek. Zatem kieruje pytanie do osób które miały okazje tym diabelskim urządzeniem pracować. Czy amator budowlany da rade tym operować - dostępne jest w wypożyczalni ale nie wiem czy regularny pracownik biurowy podoła wyzwaniu na placu budowy. Czy może poszukać jakiegoś fachowca z takim urządzeniem. Czekam na wasze opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 11.04.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ale czy to ustrojstwo rąk nie powyrywa bo potrzebne mi są jeszcze do pracy na komputerze i pisania dziennika budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 11.04.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Osobiście zagęszczałem płytową zagęszczarką (warstwowo). Ale słyszałem że lipnej jakości bloczki betonowe potrafiły pękać przy ubijaniu skoczkiem przy samej krawędzi ściany, może zwróć jeszcze na to uwage, a rąk ci nie urwie, będziesz miał tylko uczucie że masz większe ręce od tych wibracji, ale za chwile przechodzi Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 11.04.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Dzięki w takim razie podejmę wyzwanie i zageszczam od środy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 11.04.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja też zagęszczałem zagęszczarką płytową. Prowadzi sie to jak wózek z niesfornym dzieciakiem Fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 11.04.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Skoczek rąk nie powyrywa , jeśli będziesz jeżdzł nim po równym piasku to spokojnie go okiełznasz , gorzej jak będzie nierówno bo będzie sie na boki przechylał i jak sa górki to trzeba troche go ukierunkowywać gdzie ma jechać.powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 11.04.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja u siebie tez sam ubijałem chociaz miałem sporo obaw. Walczyłem kilka godzin i ubiłem ponad trzysta ton piasku. Dasz radę na pewno. Jedyna rzecz, która doskwierała mi jeszcze trzy dni po zakończeniu roboty to mocno zwibrowane ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 07.04.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witampowiedzcie proszę czy przy skoczku można walić piachu ile wlezie czy też trzeba warstwowo kilkanaście centymetrów? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Spokojnie można samemu zagęszczać. I najlepiej warstwowo. Max 50 cm, bo więcej na raz nie bardzo daje się ubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.04.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Mój mąż samodzielnie ubił 100 m2. I ręce ma bez szwanku. Tylko z początku trzeba się przyzwyczaić, jak to "ciągnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts