Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyc płyte kartongipsowa ze scianka kolankowa

SARUL

Recommended Posts

Mam pytanko , jak polecacie połączyc płyte kartongipsowa ze scianka kolankowa?? i zabezpieczac połączenie plyt na plaskim suficie i na połaczeniach skosow?

czy dobrze zrozumialme sugestie z Forum ze na łączeniu plyty i scianki dac tasme (jaka?)+ spoinówka (jaka? Vario?)+siatka+szpachlowanie+akryl do zamaskowania krawedz??????

siatka tylko do krawedzi płyty? to co ona wtedy daje?

czy takie połaczenie we wszsytkich miejscach?

Prosze o pomoc, jestem w trakcie prac ekipa chce zrobic po swojemu a ja sie na tym nie znam

Pomocy

Mam pytanko , jak polecacie połączyc płyte kartongipsowa ze scianka kolankowa?? i zabezpieczac połączenie plyt na plaskim suficie i na połaczeniach skosow?

czy dobrze zrozumialme sugestie z Forum ze na łączeniu plyty i scianki dac tasme (jaka?)+ spoinówka (jaka? Vario?)+siatka+szpachlowanie+akryl do zamaskowania krawedz??????

siatka tylko do krawedzi płyty? to co ona wtedy daje?

czy takie połaczenie we wszsytkich miejscach?

Prosze o pomoc, jestem w trakcie prac ekipa chce zrobic po swojemu a ja sie na tym nie znam

Pomocy

opamietaj sie z tym postem :D

:oops: Sorry, jak poczytałem to co znalazłem na ten temat to włosy sie jeza na głowie, a chodzi przeciez tylko o to zeby pozniej nie załowac ze sie cos pozwolilo komus zle zrobic.[/i]

hmm ale to, rownie dobrze my mozemy byc w bledzie jak wykonac szpachlowanie a nie twoi wykonawcy.

Kazdy moze sie mylic ale jak sie posłucha/poczyta kilka opini i logicznie o nich pomysli to w koncu da sie wybrac jakies rozwiazanie. nie rozumiem np. tego co pisano zeby siatke kłasc do krawedzi płyty???? a ten akryl przy styku sciany i płyty? to chyba jako ostatnia warstwa od zewnatrz , no bo jak od srodka a na to szpachlowanie to co z tego ze akryl w srodku pracuje jak na wierzchy sztywne połaczenie bedzie pekac. sam juz nie wiem. a laczenie płuyt na skosach, co to sa te tasmy z PCV??[/i]

[ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany

http://forum.muratordom.pl/jak-polaczyc-plyte-kartongipsowa-ze-scianka-kolankowa,t157053.htm ]

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...