Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wusia oni już od dawna zyrtek jedzą... i nic..... :evil:

Tzn... tylko teraz bardzo Emil kaszle, a starszy czasami....

A co zrobić z miśkiem to już nie mam pojęcia....

Czyżby trzeba było dać antybiotyk :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Weeeeeeeeeeeeeeez przestan, zyrtec to sie nadaje zeby wiesz co sobie podetrzec. U alergologa bylas? Nie u internisty - konowala - u alergologa, testy te rzeczy? Teraz jest najlepszy czas na to.

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911070

Małgoś byłam jakiś czas temu... ze dwa lata temu...

Teraz czekam na wizytę u nowego alergologa, mamy wyznaczoną na 1.03.10 :evil:

Ale i tak młodego dusi, a szczura już nie ma :evil:

A jak mówiłam dużemu, żeby szczurka nie kupował, to się kłócił ze mną, że on taki mądry i fajny...

A jak mówiłam, że są uczuleni, to żaden argument do niego nie przemawiał...

Teraz podoba mu się buldog angielski i mi tyłek truje....

A ja mu mówię, że jest uczulony i buldog jest sierściuchem, więc nie może być, a po drugie to, że czujki w domu będą na 15kg i nic większego i cięższego kupić nie możemy....

To dobrze, że psa mamy z włosem, a nie sierścią :roll:

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911315

Dodam, że ja też alergik :roll:

Jak robiła mi testy w zeszłym roku p. doktor, to dziabnęła mnie igłą i dała jakąś kropelkę... Ręka tak zaczęła mi puchnąć jak balon i nie mieściła się już w skórze....

Raniutko poszłam zapytać co to mi ona tam wstrzyknęła... To była bylica, brzoza... ale też jestem uczulona na kurz i roztocza, sierść i nie wiem co jeszcze :roll:

Przekichane... załzawione, zakaszlone i zasmarkane :roll:

A ja w lesie prawie się buduję i brzozy i bylicy pod dostatkiem mam.... Nawet u sąsiadki tej z żółtym domem, jest bylica, bo nie kosi ogródka... Już mówiłam mężowi, że będziemy musieli jej charytatywnie kosić od czasu do czasu, a i widok będzie ładniejszy i uczulać nas chwasty nie będą, bo nie zakwitną....

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911355

A jak mówiłam dużemu, żeby szczurka nie kupował, to się kłócił ze mną, że on taki mądry i fajny...

A ja mu mówię, że jest uczulony i buldog jest sierściuchem, więc nie może być, a po drugie to, że czujki w domu będą na 15kg i nic większego i cięższego kupić nie możemy....

Arnika, gdzies czytalam, ze po mleku lubi dusic... :roll:

Ale testy trzeba powtarzac czesto, bo to sie zmienia raz na jakis czas. No i co Ty mowisz, ze sie na drugi dzien dowiedzialas, co Ci kobieta wstrzyknela? :o Przeciez to sie robi tak z 15 roznych alergenow na raz i kobieta musi Ci napisac dlugopisem co jest co na rece, bo za chwile zapomni... :roll: Radze do prywatnego sie przejsc, bo testy i tak sa pelnoplatne przeciez. Z alergia zartow nie ma. Jak chcesz to Ci moge polecic dobrego lekarza w KRK.

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911746

Arnika, gdzieś czytałam, ze po mleku lubi dusić... :roll:

Ale testy trzeba powtarzac czesto, bo to sie zmienia raz na jakis czas. No i co Ty mowisz, ze sie na drugi dzien dowiedzialas, co Ci kobieta wstrzyknela? :o Przeciez to sie robi tak z 15 roznych alergenow na raz i kobieta musi Ci napisac dlugopisem co jest co na rece, bo za chwile zapomni... :roll: Radze do prywatnego sie przejsc, bo testy i tak sa pelnoplatne przeciez. Z alergia zartow nie ma. Jak chcesz to Ci moge polecic dobrego lekarza w KRK.

Małgoś lekarka zaraz po kilku/kilkunastu minutach mi powiedziała na co jestem uczulona... Po wyjściu od lekarza z godziny na godzinę było coraz gorzej i puchła mi ręka...

Ja już nie pamiętałam po czym... bo było napisane na kartce..., ale poszłam na drugi dzień, żeby zrobiła coś z tą ręką....

Okazało się że to największe uczulenie jest po bylicy...,, potem brzoza, wierzba... i inne wziewne...

Lekarka moja jest jak najbardziej OK i nie potrzebuję jej zmieniać. Trzeba młodych przebadać jak najszybciej....

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911796

Lacze sie w bolu, ja jestem uczulona na trawy, zboza, babke i leszczyne, a tego g... najwiecej jest. :evil: :evil: :evil: I jestem cieta na lekarzy, bo jak chodzilam do rodzinnego to mi nie chcial dac skierowania do alergologa poniewaz: co to pani da, ze bedzie pani wiedziala na co jest uczulona, skoro drzew i tak nie wytna. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Idiota jeden. Poszlam prywatnie oczywiscie. :roll:
https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911833

Na trawy, zboża starszy jest uczulony i na inne świństwa też.... Leszczyna też... I na święta nawet nie za bardzo staram się o bazie... Nawet orzechy go duszą.....

To najlepiej nie jeść, nie oddychać, nie spać, nie pić..... :roll:

https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/56/#findComment-3911837