Arnika 30.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Coś Ty tak go oszukiwała..?Podaj przepis;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 bo ten sernik z jogurtu greckiego jest ale przepisa jutro bo mi się szukać dzisiaj nie kce Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia.. już jest jutro... Przypominam;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.10.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia.. już jest jutro... Przypominam;) A czemu to Arnika po nocach nie śpi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Aaa bo z kurami poszła spać i wyspała się troszkę.. i znów poszła spać.. i nie chciała wstać... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 taki znalazlam ale nie wiem czy to ten wusiny http://www.we-dwoje.pl/sernik;po;grecku,artykul,1185.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia... taki jest przepis jak Marta podała? Bo jak jutro się zjedzie do nas rodzinka.. to wypadało by mieć coś do zjedzenia... i coś do kawy... moze wypróbowałabym... Chyba, że zrobię taki jak zwykle.. normalny... Marta dzięki... ale nie próbowałaś tego przepisu? bo sama nie wiem.... Dziś o 7.00 odśpiewaliśmy całą czwórką mojej Babci 100 lat. Dziś kończy 82lata.. Zawsze się odmładza.. i pytana dzisiaj ... Babciu.. - ile masz lat.. no .. zaczynam 81.. nie babciu.. nie 81 tylko 82.. ( 1931r) za nic nie chce przyjąć do wiadomości prawdziwej ilości lat... ot.. odmładzanie się Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tam znalazłam taki sernik z ciastem kruchym i brzoskwinią. Znacznie bardziej mi się podoba i chyba wypróbuję Ale ten grecki też może być, dietetyczny jest bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 ja robie taki na kruchym spodzie i z brzoskwianiami jest pycha SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki: - 2 szklanki mąki, - 2 łyżki cukru, - 5 żółtek,(białko zostawic na piane ) - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, - kostka masła Z podanych składników zarobić ciasto i podzielić na dwie części, Wlozyc do zamrazalki. - 1,5kg twarogu z wiaderka - najlepiej twarog zwykly mielony nie homogenizowany - 3 całe jajka, - 3 budynie śmietankowe, - 1-1,5 szklanki cukru, - 1,5 kostki masła - 1 duża puszka brzoskwiń. Jak przyrządzić? Masło utrzec z cukrem, potem dorzucac naprzemiennie jajka i budyn w proszku, potem dodawac twarog po lyzce. Na blaszke zetrzec jedna czesc ciasta i uklepac, na to wylac mase serowa. Na ser poukładać pokrojone brzoskwinie. Z bialek ubic piane z 3/4szkl. cukru i wyłożyć na owoce. Na pianę ścieramy na grubej tarce zmarznięte ciasto. Pieczemy około godziny w średnio nagrzanym piekarniku ok 180 stopni. Górne ciasto musi byc mocno przypieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Wiolcia ja robiłam z przepisu z tego bloga http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2009/02/sernik-bez-sera.html dałam greckie jogurty też po 400 gram każdy i serniczek był pysznościowy, puchaty, wilgotny i szybkoznikający;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Robiłaś go w tortownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 haaaaaa z jogurtu wprawdzie ale jakbyś nie wiedziała co jesz to byś przysięgała że sernik Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.10.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 markoto, na pewno aż 3 budynie i 3 łyżeczki proszku??? Tak robisz? Bo ja proszek zwykle obcinam w przepisach o połowę a jak robiętaki zwykły sernik to na tyle sera daję 2 budynie... Jeżeli tak robisz, to spróbuje według twojego przepisu zrobić dokładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I ile piekłaś , i czy dawałaś papier na tortownicę.. pewnie tak , bo by się spalił na węgiel od góry przez ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 No i proszę jak tu słodko. A ja myślałam, że tylko ja jestem łasuch i obżarciuch, a tu całe serniki wpierniczają. No i już mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 piekłam tak ja w przepisie żadnego papieru nie dawałam nic się nie spaliło ładnie przyrumienione było Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Tarciu dzieki Ewa robie zawsze wg tego przepisu, do kruchego spokojnie mozesz okroic proszek ale co do budyniu w takiej proporcji wychodzi dobry, ale mozesz sprobowac jak chcesz, choc w tej proporcji jest leciutki nie jest wcale ciezki, ale musi byc dobry ser czyli piatnica albo president albo moj ulubiony Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/120598-komentarze-do-dziennika-arniki/page/1006/#findComment-6161631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.