Arnika 30.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Coś Ty tak go oszukiwała..?Podaj przepis;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 bo ten sernik z jogurtu greckiego jest ale przepisa jutro bo mi się szukać dzisiaj nie kce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia.. już jest jutro... Przypominam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.10.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia.. już jest jutro... Przypominam;) A czemu to Arnika po nocach nie śpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Aaa bo z kurami poszła spać i wyspała się troszkę.. i znów poszła spać.. i nie chciała wstać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 taki znalazlam ale nie wiem czy to ten wusiny http://www.we-dwoje.pl/sernik;po;grecku,artykul,1185.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 WUsia... taki jest przepis jak Marta podała? Bo jak jutro się zjedzie do nas rodzinka.. to wypadało by mieć coś do zjedzenia... i coś do kawy... moze wypróbowałabym... Chyba, że zrobię taki jak zwykle.. normalny... Marta dzięki... ale nie próbowałaś tego przepisu? bo sama nie wiem.... Dziś o 7.00 odśpiewaliśmy całą czwórką mojej Babci 100 lat. Dziś kończy 82lata.. Zawsze się odmładza.. i pytana dzisiaj ... Babciu.. - ile masz lat.. no .. zaczynam 81.. nie babciu.. nie 81 tylko 82.. ( 1931r) za nic nie chce przyjąć do wiadomości prawdziwej ilości lat... ot.. odmładzanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tam znalazłam taki sernik z ciastem kruchym i brzoskwinią. Znacznie bardziej mi się podoba i chyba wypróbuję Ale ten grecki też może być, dietetyczny jest bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 ja robie taki na kruchym spodzie i z brzoskwianiami jest pycha SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki: - 2 szklanki mąki, - 2 łyżki cukru, - 5 żółtek,(białko zostawic na piane ) - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, - kostka masła Z podanych składników zarobić ciasto i podzielić na dwie części, Wlozyc do zamrazalki. - 1,5kg twarogu z wiaderka - najlepiej twarog zwykly mielony nie homogenizowany - 3 całe jajka, - 3 budynie śmietankowe, - 1-1,5 szklanki cukru, - 1,5 kostki masła - 1 duża puszka brzoskwiń. Jak przyrządzić? Masło utrzec z cukrem, potem dorzucac naprzemiennie jajka i budyn w proszku, potem dodawac twarog po lyzce. Na blaszke zetrzec jedna czesc ciasta i uklepac, na to wylac mase serowa. Na ser poukładać pokrojone brzoskwinie. Z bialek ubic piane z 3/4szkl. cukru i wyłożyć na owoce. Na pianę ścieramy na grubej tarce zmarznięte ciasto. Pieczemy około godziny w średnio nagrzanym piekarniku ok 180 stopni. Górne ciasto musi byc mocno przypieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Wiolcia ja robiłam z przepisu z tego bloga http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2009/02/sernik-bez-sera.html dałam greckie jogurty też po 400 gram każdy i serniczek był pysznościowy, puchaty, wilgotny i szybkoznikający;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Robiłaś go w tortownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 haaaaaa z jogurtu wprawdzie ale jakbyś nie wiedziała co jesz to byś przysięgała że sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.10.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 markoto, na pewno aż 3 budynie i 3 łyżeczki proszku??? Tak robisz? Bo ja proszek zwykle obcinam w przepisach o połowę a jak robiętaki zwykły sernik to na tyle sera daję 2 budynie... Jeżeli tak robisz, to spróbuje według twojego przepisu zrobić dokładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.10.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I ile piekłaś , i czy dawałaś papier na tortownicę.. pewnie tak , bo by się spalił na węgiel od góry przez ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 No i proszę jak tu słodko. A ja myślałam, że tylko ja jestem łasuch i obżarciuch, a tu całe serniki wpierniczają. No i już mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 piekłam tak ja w przepisie żadnego papieru nie dawałam nic się nie spaliło ładnie przyrumienione było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Tarciu dzieki Ewa robie zawsze wg tego przepisu, do kruchego spokojnie mozesz okroic proszek ale co do budyniu w takiej proporcji wychodzi dobry, ale mozesz sprobowac jak chcesz, choc w tej proporcji jest leciutki nie jest wcale ciezki, ale musi byc dobry ser czyli piatnica albo president albo moj ulubiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.