Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

OK, z okazji wszystkich świętych zrobię sernik.. to chyba na Zaduszki, inaczej mówiąc Dziady???

Ale to dopiero w sobotę, muszę iść do marketu, wczoraj próbowałam, ale na parkingu miejsc nie było, przecież idzie klęska żywiołowa w postaci JEDNEGO dnia świat i zapasy ludzie robią, jakby koniec świata się zbliżał :confused::confused:

Edytowane przez EZS

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poddałam sernik.....

Kwiatków do wazonu i na płytę nie kupiłam .. bo na targu były już mooocno przebrane i w cenie takiej jak pod cmentarzem.,.. więc po co ja mam to wszystko taszczyć.. no po co...? Kupię jutro..

zakupy na rynku owocowo warzywne Luuuzik.. jeszcze takiego luzu na rynku nie widziałam.. to samo było na ciuchach i butach.. pustki...

Nic tylko wszyscy po marketach jeździli i po cmentarzach...

Podjechaliśmy na cmentarz , a tam cyrk.. gorzej niż cyrk... ślepa ulica zrobiona na te dni.. zakorkowana, przejechać się nie da, zaparkować się nie da.. cyrk.. a wystarczyło by postawić zakaz wjazdu.. i sprawa załatwiona.. Od lat ten sam problem... o tym, że tam nie ma gdzie zaparkować samochodów bo parkingów brak , to nawet nie wspominam...

Ja wszystkich moich Umarłych mam bardzo daleko. Jedną świeczkę dla wszystkich w domku zapalę i tyle. Mi pewnie nawet tego nie będzie miał kto zrobić. Czasami z mężem zastanawiamy się kto nas pochowa, bo mamy tylko Stefcia. ;) Żartuję, że nie mamy wyboru i będzie trzeba po prostu żyć a nie umierać. A życie wraz z śmiercią kiwają na mnie palcem. ;)

Zabraliśmy się za porządki na działce.. bo liści tyyyle z lasu naleciało, że trawnika widać nie było...

Przyjechał kuzyn męża z żoną... panowie zamiatali liście na rabacie pod płotem, młody zaczął kosić... ja z kuzynką przygotowałyśmy duszonki, ... młody później ognia pilnował.. ja skończyłam kosić trawę z zamiataniem liści... mąż wynosił kosz... Zostały mi do zrobienia rabaty wokół domu i przy tarasie.. ale jak nie zrobię to pikuś.. zrobię na wiosnę...

Za to się cieszę ogromnie, że trawa odkurzona...

Dobry jest patent odpalenia kosiarki zamiast grabienia liści brzozy z trawnika...

W tym roku to chyba było ostatnie koszenie...:rolleyes:

To miałaś pracowity dzień :)

Ja ciuchy oddaję tym co potrzebują, albo do Emila szkoły.. tam chodzą dzieciaki i takie maleńkie i już dorosłe, więc wszystko znajduje nowego właściciela... i ci szczupli, i ci tężsi, i dziewczyny i chłopcy...

Maszynę kup.. to prosta jest podszyć cokolwiek.. filozofii w tym nie ma... i fakt.. dobre były kiedyś zpt... oj lubiłam je...

Co za firanki kupiłaś.. bo pytałaś , a nie pokazałaś...

TARcia podeślij mi linki tych tkanin...

Napracowałam się jak nie wiem co...

Posprzątałam rabatę pod sypialniami, przy tarasie, pod oknami z salonu z boku i z przodu.. Miaaałam serdecznie dość...

Dochodzę do wniosku, że bardzo słabiutka jestem jak perzu nie potrafiłam czy chwaścika wyrwać...

Ręce teraz całe mi się trzęsą...

Zostało do zrobienia jeszcze rondo Emila... , wykopanie kan i dalii.. , przeniesienie ich do piwnicy do sąsiadki na zimę...

Nie zrobiłam tego dzisiaj bo: miałam dość, osłabłam za bardzo, i zaczął padać deszcz...

Też bym tak dała..

Patrzyłam w necie na inne markizety, też są w paski, i też dałabym pionowo... ale na razie kasy nie mam, więc będą te co mam.. Kiedyś za taką firaną patrzyłam.. ale cena mnie odstraszyła... ja kupowałam 30 m bieżących na 160/180cm szerokiej...