Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam chyba zapalenie krtani.. i kaszel przeokropny...łykam prochy, syropki, tabletki...

Jakoś mi nie przechodzi...

Na wyjeździe nabawiłam się zap krtani... nie przeszło do końca ...., we WŚwiętych też u teściowej zmarzłam..., i wczoraj odgruzowywałam rabaty, nałykałam się zimnego powietrza.. i narobiłam sobie...

Jakieś rozgrzanie mi potrzebne.. i przepędzenie tego co we mnie weszło...

Tylko co brać... :rolleyes:

Nie chce mi się iść do lekarza.. bo... chyba chora to ja nie jestem...

TARcia.. już jest wieczór.... ;)

wiola, kiedyś było takie bardzo dobre placebo o nazwie bioparox, ale już go nie produkują :) świetnie działał w zapaleniach krtani...

a teraz to - jeżeli masz w zapasach jakiś steryd wziewny, to sobie możesz brać. Czasem ludzie trzymają w domach takie dziwne rzeczy.. poza tym nie szkodzi zyrtec, wapno, wit c i systematycznie jakiś przeciwzapalny typu ibufen. jeżeli nie jesteś chora ;)

Mam Atrovent , Symbicort i Miflonit... który...?

Nie znam się , ale chyba bym postawiła na Atrovent...

Miałam do niedawna biparox.. ale robiłam porządki... mam całe mnóstwo leków.. choć teraz znacznie mniej niż kiedyś...

Łyknęłam na suchy kaszel już sinecod , później acodin.. na trochę było spokoju, znowu zaczynam kaszleć.. i krtań..

I chora nie jestem.. .. chyba.... jak nie przejdzie to do lekarza...

łatwo powiedzieć - rzucić

Zamiat witaminy już lepiej po prostu gęstą oliwę sobie kupić, taką z oliwek ale dobrą (znaczy drogą, niestety) i po pół łyżeczki. A tak poza tym to nowotowry krtani też sięzdarzają, jak masz to ciągle, to niech laryngolog czasem lusterkiem w krtań spojrzy.

Wczoraj przyjechali panowie od ogrodzeń i .. zabrali nam furtkę na warsztat...

Dziwne było to uczucie otwartej posesji...

Dziś przywieźli ją... z przeróbkami.. bo ... mąż się wściekał, że.. jak jest zima to się rozchodzi.. no i panowie dorobili takie śruby do regulacji co by się ta furtka nie rozchodziła...

W tyle mieliśmy bramkę.. na bardzo profesjonalny zamek... no i panowie tez tą bramkę zrobili wreszcie jak należy, dołożyli zamek, coś do otwierania... nooo bomba.. prawie jak wersal;)

Natomiast pozbyłam się dwóch wielkich ciężkich i grubaśnych dywanów, jeden to z grubaśnej wełny marokański... przyjechał dziś samochód zabierający duże gabaryty.. i gdyby nie samochód panów furtkowych... to nawet bym nie wiedziała... i całe szczęście, że trąbili... bo by te kolumbryny leżały i leżały.. aż za pół roku by znów samochód przyjechał...