Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

AnSi, już się zdziwiłam, że żółtą lampę chcesz ale nie, przezroczysta to prawie szara :D

Wiola, ta żółta ci pasuje do szafek. Wiem, ze ona nie jest zółta, ale mogła by być.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IMG_1057.JPG

Ewa o tej mówisz?

A te tanie to rzeczywiście nad blat i jakiś plafon.. tylko jaki...

Normalnie głowa mała...

Sama nie wiem...

A do wiatrołapu to mnie się baaardzo podobała by.. ale ... chmmm... czy pasuje...?

Jak pstryknę fotkę to wkleję... bo teraz nawet nie mam pojęcia gdzie mam aparat foto....

Właśnie zrobiłam demolkę w biurze... matko kochana... jak ja się połapię w tych papierzyskach... wszystko z szafek wywaliłam, ą że nic nie jest w segregatorach to mam armagedon... kryształy z półek.. meble aut.... i właśnie chłopaki debatują jak malować...

Za nic w świecie się mężowi nie chciało zabrać za malowanie... ale juz wyjął wałek i jakoś pójdzie.. później jeszcze tylko przedpokój i kuchnia.... ale będzie jeszcze mamrotanie, że trzeba to zrobić... brrrr

Wolałabym to sama zrobić niż się wkurzać, że im się nie chce...

Za to biuro będzie świeżutkie i posprzątane...

Idę szukać kabla i aparatu....

ta papryka na pierwszym planie.

Na zdjęciach szafki masz dość żółte - moze aparat przekłamuje? - w każdym razie do tego żółtawego drewna nie widzi mi się biała a raczej żółtawa - przezroczysta.

TARcia.. na razie biały sufit.. a później złamana żółtym biel.. albo lekko kremowy.. szczerze to ja bym białym poleciała.. ale mąż nie chce jak w szpitalu...

Ewa.. papryka jest transparentna.. ale ciut drogawa by była jakby kilka kupić... ;) sama nie wiem.. ale jakąś decyzje podjąć muszę....

Przedpokój sprzed chwilki

IMG_1089.JPG

IMG_1090.JPG

IMG_1091.JPG

To oświetlenie mi się nie widzi.. dałabym je do kotłowni...

a takie wieszaczki mamy

IMG_1094.JPG

To lustro będziemy kupować w czwartek.. może być srebrne (bardziej mi się podoba, albo złote.. wówczas lampa była by chyba z innej bajki...

http://jysk.pl/do-domu/lustra/lustro-reflection-72x162cm-srebrne

bo chodzi mi o to, że jak widać kominek z białymi kaflami, to białe lampy są dopuszczalne i na dodatek tworzą spójną całość . Jeśli o plafon chodzi, to dobierz go do lampek, które wybierzesz nad półwysep.

To ja Ci kupię.... bo i tak będę po swoje jechać. a będzie od czwartku nas kolonialne promocja? bo na te srebrne i złote tak.

A pasuje ta lampa do tego wiatrołapu i do tego lustra?

Bo jak tak to zmieniam.. oświetlenie.. bo to co mam mi nie leży.. za to jest praktyczne, bo nikt kurtką nie zahaczył...

jeśli chcesz ukryć plafon, to może rzeczywiście gipsowy, ja natomiast pomyślałam sobie, że jeśli zdecydowałabyś się na lampy z ikei nad stół i nad półwysep. albo nawet na te najtańsze, to plafon mógłby być np. w takim stylu

riva-40-t5-round-standard-plafon-sufitowy-lampa-natynkowa-labra-3-0003.jpg

Nawiązywałby do okapu, do oświetlenia pod szafkami i nie kolidowałby - moim zdaniem - z lampami, o których wcześniej wspominałam.

Oj biednaś Ty Arniko teraz, namąciłyśmy Ci w głowie, ale jestem pewna, że i tak wybierzesz, co Tobie będzie najbardziej pasowało.

An .. skąd i za ile jest ten plafon?

I czy jak dać plafon i zwisy nad stół i blat to robić jakieś zabudowy z GK czy na prosty sufit? Ja chyba bym zabudowy nie robiła...

A co do wiatrołapu.. pasowałby ten zwis o którym mówiłam wcześniej (zachwycił mnie, ale ja to sroka jestem i to co mi się spodoba to bym kupiła.. i później mam od sasa do lasa..) + Józkowe lustro? mnie się podoba i lustro i zwis.

Mam pytanie.. jak długo trzeba trzymać akta notarialne sprzedanej nieruchomości?