Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nemiś... zajumali mi Mikołaja z renifkami.. ale dzięki :)

Cze Brazunia :)

A ja mam sajgon w domku.... nic świątecznie u mnie nie wygląda... nic a nic...

Wczoraj wpadła do mnie koleżanka, uprzedzona, że mam remont w domu ii kurzu całą masę (a ma autystyka i czasami trzeba go położyć na podłodze... ) chodziła jakby ją miało coś ugryźć...

czyżby aż tak źle było u mnie...?

Dobrze wcale nie wyglądało.. to fakt... podłogi skurzone na maksa... wszędzie syf...

Mam już DOŚĆ... chcę normalności...

A pan kafelkowy jak w tym tyg skończy to będzie dobrze,....

Jedno jest pocieszające... że ma bliżej niż dalej do końca... i jest zrobione jak dotychczas super....

Największy kurz przed nami... będzie pan gipsował łączenia płyt ... i szlifował je,... brrrr ... już mnie otrzepuje...

Zacisnę zęby jeszcze tylko do końca tygodnia....

Uwielbiam ten moment w domu ... kiedy mąż zabiera do szkoły Emila, starszak też do pracy wychodzi.. i mam wreszcie święty spokój...

Ostatnio młody daje tak popalić, że masakra...

Odmawiam modlitwę " Boże daj mi cierpliwość , tylko natychmiast..." często to nie pomaga... dziś idę do lekarki jego... ciekawe co ona to powie.. bo już jakiś czas temu zastanawiała się nad zmianą leków...

Witaj Arniko,

Przepraszam, że tak Ci się tu wtrącam w Twój wątek, ale przypadkiem natrafiłam na Twój dziennik jak szukałam informacji o buforach i podłogówce i byłabym bardzo wdzięczna jakbym mogła popytać o parę rzeczy w związku z buforem i podłogówką, gdyż właśnie jestem na etapie wyboru ogrzewania w moim domu:

1. Widziałam, że bufor macie przez kogoś robiony czy ktoś z forum Wam go składał i gdzie znaleść takiego fachowca :???:

2. Chyba jesteś też z okolic Śląska czy mogłabyś na priv polecić właśnie kogoś kto mógłby podłączyć taką kotłownię mam na myśli piec węglowy plus bufor i samorobną podłogówkę (bo zamierzam sama porozkładać rurki)?

3. Czy w sypialniach też macie podłogówkę jak się śpi przy takim ogrzewaniu, i czy dawaliście tam gęściej rurki ze względu na drewnianą albo drewnopodobną podłogę (chyba gdzieś widziałam w Twoim dzienniku)?

Z góry dzięki jak podzielisz się wiedzą :D

Bufor mam, jest to praca jednego teraz już naszego znajomego...

Podłogówke mamy wszędzie... w sypialniach jest rozłożona tak jak ma być i nie mam drewna a niestety panele... Brakowało mi kasy na drewno więc jest jak jest, choć dla mnie deski niby trójwarstwowe zwane parkietami trójwarstwowymi są dla mnie panelami również.. dla mnie drewno to drewno w całości...

W sypialni śpi się dobrze.. mamy termostaty więc można skręcić podłogówkę do danej temperatury... ja nie widzę różnicy...

Choć zdecydowanie cieplej jest w salonie i tam gdzie są kafle... jednak plastiki na podłogach(panele) izolują ciut...

Gęściej rurki mamy w łazienkach i w wiatrołapie... ale za to z wiatrołapu do domu nie mam żadnych drzwi.. nie zniosła bym ich w tym miejscu...

Jestem z Zagłębia.. więc nie tak znów daleko jak Ty jesteś ze Śląska..

Jak masz potrzebę to pytaj ... odpowiem..

I załóż proszę swój dziennik... :)

Skoro koleżanka uprzedzona o wszędobylskim kurzu to dobrze wiedziała, że ugryźć coś może z każdego kąta. Budowa i remont swoje prawa mają, wytrzymasz, gorsza od nas wszystkich nie jesteś, a każdy z nas to przechodził (albo będzie w przyszłości;)) a później to już bedzie przepięknie!!!!!

Dzięki Arniko za odpowiedź, u mnie też z kasą krucho i choć chciałabym i deski podłogowe w salonie to strasznie drogo wychodzi, a przy panelach jak liczylam rurki podłogówki wychodzą co 10 cm, chyba o szczegóły popytam w wątku o podłogówce i buforze bo mam jeszcze mnustwo pytań i już sama nie wiem co zrobić.

Arniko najważniejsze to że dobrze Pan robi nic tak nie denerwuje jak coś krzywo i niedbale zrobione i tyle lat trzeba na to patrzeć :)

Jak będę maiła chcilę to założę dziennik na razie obeznaję się z forum

Ame.. zakładaj dziennik i komentarze... zawsze ktoś wpadnie i cos podpowie.. a tak, to nikt nie wie z kim rozmawia;)

Nie wiem o co chodzi z tą kozą... ale powoli pan klei dalej... z dnia na dzień kafli przybywa... choć powolutku przybywa to naprawdę jest równiutko... :yes:

Jak to nie wiesz, o co z kozą??? To szmonces, który wszedł do obiegu :) W skrócie - jak myślisz, że ci niewygodnie, niekomfortowo, to kup sobie kozę i niech mieszka razem z tobą. A potem sprzedaj kozę. I od razu poczujesz komfort tego, co masz :rolleyes: