Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Nie wiedziałam, że z kozą tak można. Co to ludzie wszystko nie wymyślą. :D

Żelcia, to nie ludzie wymyślili. U nas ( w kraju) było kiedyś wielu Żydów. I oni sami o sobie opowiadali takie niby-kawały a właściwie to humor z życia i z mądrości życiowej. Taki humor, co to pomagał w biedzie, pomagał zycie oswoić. To były szmoncesy. Humor Żydowski o Żydach. A pan Safrin wydał je jako kilka części "Przy szabasowych świecach". Jak ci kiedyś wpadnie w ręce, to przeczytaj. Dużo tam humoru ale i dużo mądrości, tylko pomyśleć trzeba... I wiele z tych szmoncesów weszło do tzw "świadomości ogólnej" jako powiedzonka, mówi się "kup kozę" i ludzie wiedzą, o co chodzi :)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.empik.com/szukaj/produkt?author=Safrin+Horacy

tu można kupić pierwszy tom, . Jeszcze był wieczór drugi i trzeci, ale nie mają na stanie, moze wznowią ;). Na chomikuj też mają :)

Edytowane przez EZS

Dziś Emil ma próbny egzamin klas szóstych....

Trzymam za niego kciuki...

Oczywiście jak to na ucznia przystało... nie miał ołówków, gumki, czarnego długopisu, cyrkla, ekierki , linijki i kątomierza ... Nooo meksyk...

Co roku ma kupiony co najmniej jeden zestaw... drugi w szafce z zapasami biurowymi jest... a tu zonk.. nie było już nic... Dobrze, że wpadłam do pokoju i poszukałam w jego burdlu ... to i znalazłam prawie wszystko.. cyrkiel brat mu pożyczył...

Poddałam się w tym roku... nie będę sprzątać....

Od soboty boli mnie kręgosłup.. albo źle spałam.. albo nerwy.... którymi obdarował mnie Emil... Zadzwoniłam do jednej pani ... i przyjdzie dogruzować domek :lol: Tylko tyle, że pani wyjeżdża w czwartek... czyli zostaje wtorek i środa jakby co... Chyba majątku nie stracę, bo mówiła zdroworozsądkowo.

Ambercia.. co z Majutkiem.. odezwij się choć na chwilkę....