Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję :)

Tapet będzie na "tapecie" po nowym roku... :yes:

Nie kupiłam ładnych ręczników, które by mi pasowały... więc dałam te co miałam pod ręką.. jak na razie są turkusowe na pierwszy ogień... łazienka jest nawet nierozdziewiczona.. bo jakoś tak nie było czasu...

Od 16.00 Emil wyciągnął choinkę .. i zaczął udawać, że rozkłada ii ubiera... no i jest.. maaaaamooooo poooomóż.... maaaamooo daj... moamo .. światełka...

Muszę szybko skończyć z tą choinką, bo jakoś mi się tak nie chce...

u nas jest co roku sztuczna.. bo jakoś tak wyszło.. ładna jest.. , ale to nie to samo, a z drugiej strony sztuczna postoi, a żywa by szybko opadła... No i choinka wygląda u nas jak choinka (nie nadaremno jest chyba takie powiedzenie...) mamy mnóstwo bombek różnokolorowych.. niektóre pamiętają dzieciństwo mojego męża, a niektóre były zakupione przez nas jak starszak był już na świecie ii była jego pierwsza gwiazdka...

Trochę odgruzowaliśmy garażu.. chyba całe mężowe auto będzie kartonów i ciut ścinków z kafli, co nie co gruzu./.. jutro odwiezie mąż do firmy co to odbiera od nas śmieci. Samochody nadal parkujemy na podjeździe.. może w wigilię będzie dla nich miejsce w garażu... ;)

Dziś natomiast odwiozłam biednym chyba z 15 kurtek i buty .... i inne rzeczy.. część po mnie, część po mężu, a kilka po Emilu... on zawsze ma mnóstwo ciuchów.. więc wyrasta a nie niszczy...

Idę kończyć ten nierówny pojedynek z choinką... bo bajzel przy tym masakryczny...

W sumie mnie też... ale te na święta są specjalnie hodowane... na ścięcie... ścinane są z miesiąc przed świętami... i jak je przyniesiemy do domu to już długo nie poleżą... i perzy mojej temp w domu by nie przetrwały do końca świąt....

Emil z moją pomocą ubrał naszą choinkę... i choinka jest jak choinka.. kolorowa, pstrokata, zero elegancji... za to nasza.. i w nosie mam dizajnerskie choinki... my mamy swoją i to z historią... bo niektóre bombki pamiętają dzieciństwo mojego męża... i starszaka.

W tym roku jak na razie stłukły się tylko dwie wielkie bombki... kilka starych Emil zabronił mi wieszać... starszak wymyślił, że nasza choinka powinna być złoto czerwona.. taka ciepła, a nie pstrokata.. niech i będzie.. ale jest nasza.. i to pstrokata;)

Cuda mogą się wydarzyć

jeśli uwierzysz

a nadzieję chociaż jest krucha

trudno zabić

któż wie jakie cuda

możesz otrzymać

kiedy uwierzysz

SPOKOJNYCH, RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA,

BUDUJĄCYCH ROZMÓW PRZY WIGILIJNYM STOLE,

UDANYCH SPOTKAŃ Z RODZINĄ I PRZYJACIÓŁMI,

ŻYCZLIWEJ PAMIĘCI O TYCH, KTÓRZY SAMOTNI, STARZY, CHORZY LUB DALEKO....

Mam na dziś dość...

Wszystko przygotowane do wigilii, 3 serniki w piecu...

Jeszcze tylko kompot ze śliwek i łazanki, oraz schab upiec.. jest natarty czosnkiem... nie wiem czy dam radę z tym dzisiaj... no i jutro uszka z kapustą i grzybkami...

Jutro też jest dzień...

Iii brakło mi ze dwa duże garnki... I nie mówiłam, że ja gotuję jak dla wojska.. w głowę zachodzę ileż tego zrobiłam...

Młody wyprał Inkę.. jaka śliczna czyściutka :)

Dla Wszystkich tu zaglądających ...

Niech Święta Bożego Narodzenia i Wigilijny wieczór, upłyną Wam w szczęściu i radości przy kolędach i zapachu świerkowej choinki, niech Wam zdrówko dopisuje,

a gotówki nigdy nie brakuje...

.... Arnika z Chłopakami :)

Edytowane przez Arnika

Niech ten świąteczny czas wypełni Wasze serca spokojem, miłością i nadzieją. Abyśmy w tych dniach odkryli to, co jest w życiu najważniejsze. Wesołych Świąt!!!

http://img833.imageshack.us/img833/7876/1y66.jpg