Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja szczypior??? to dobre :D

mam 10kg nadwagi czas cos z tym zrobic :)

dieta 5:2 to dieta polegajaca na tym ze przez 5 dni je sie normalnie ale z glowa a w 2 nie nastepujace po sobie obniza sie kalorycznosc do max 500kcal dziennie najlepiej w 2 posilkach co ok 12h - u mnie to pon. i czw.

Wiola przeciez nie bedziemy tu pisac planu zywieniowego na caly tydzien :D

rano ok 8:00 2 male kromki pieczywa razowego z chuda wedlina, jajkiem i duza iloscia warzyw/ omlet z 2 jajek z platkami owsianymi , posmarowany twarogiem i posypany owocami/owsianka slodzona odrobina banana z siemieniem, zurawina, platkami migdala, cynamonem wylana na mrozone maliny

2 sniadanie ok 11:00 powtorka 1 opcji ze sniadania

15:00 obiad - ryba na patelni grilowej lub na parze/ filet z kurczaka lub indyka/ wolowina z warzywami z patelni, albo surowka z salaty lodowej pomidorow, ogorka kiszonego , papryki z dodatkiem oliwy z oliwek oraz wegle zlozone czyli ryz basmati albo brazowy, kasza gryczana albo jeczmienna

ok 17-18 cwiczenia - ja robie troche cardio i silowych

ok 20 kolacja - wczesniej sie nie wyrabiam - ryba wedzona z warzywami np salatka z dodatkiem ryby wedzonej, albo avocado z lososiem wedzonym albo kurak z obiadu w surowce-staram sie juz nie jesc wegli na noc tylko bialko , tluszcz i warzywa

nie wiem na ile to dobrze jest ale wydaje sie ok :)

Edytowane przez markoto

Dziewczyny.. Potrzebna będzie mi pomoc...

Chodzi o to, że chcemy jako Rada Rodziców naszej szkoły (znaczy Emila szkoły) zorganizować bal charytatywny z przeznaczeniem na sprzęt dla dzieciaków dość drogi sprzęt ... chodzi mi o fanty...

Musimy zorganizować fajne fanty na licytacje od znanych osób, aby uczestnicy chcieli coś kupić za odpowiednią kasę...

Aukcja odbyła by się na balu w jednej z restauracji... na razie wszystko załatwiamy i organizujemy... jeśli by bal nie wyszedł w tym roku (ze względu na mało czasu) to na bank będzie w przyszłym roku.. więc fanty i tak zbierać będziemy.

Czy macie jakieś pomysły, propozycje, znajomych, którzy mogli by coś przeznaczyć???

Wszelkie pomysły co zebrać jako fant, od kogo (np grupa zawodowa, konkretna osoba, itd) mile widziane.

Arniko co z fantami? To fanty mają być od znanych osób czy jak? Bo jeśli nie od znanych to daj znać, to coś Ci podeślę. :yes:

p.s. zmieniłaś awatarek bo jakiś inny chyba?

Żelciu .. pomysłów szukam... :)

Ale przedstawiać Ciebie ... Wszyscy przecież Anioła znają...

Z Fantami nie mam pojęcia.. na razie to były tylko strzelania... a to może karnet na siłownię, a to może piłki czy koszulki reprezentantów... jakiś obraz... książka z dedykacją ..., prace dzieci...

Nie mam pojęcia co jeszcze , choć jak zbierzemy się grupą to może coś wymyślimy...

Propozycje mile widziane, bo chodzi mi to co najlepiej licytuje się na takich aukcjach.. a jak będziemy wiedziały co.. to będziemy się o taki fant starały...

No u mnie dzis :

1 sn: chlebek domowego wypieku 2 kromki male ze sledzikami w oleju, salata i pomidorem, teraz popijam kawke

2 sn: 2 male kromki z serem zoltym i salata

obiad: ryba z grila i warzywa na patelnie

kolacja : salatka z avocado i lososia wedzonego, sałata

Na śniadanko dwie małe kromeczki z boczkiem(chudziutki, samo mięsko) z chrzanem...\

Obiad nie wiem co.. II śniadanie nie wiem... i dalej nic nie wiem...

A mąż mnie ciągnie coś jechać załatwić... i co .. w łeb weźmie...

No chyba, że kupię po drodze serek i sok...

a warzywa jakies zjadlas do tego sniadania? a chleb jaki??

sokow nie pij juz lepszy owoc albo jakas marchewka do przegryzienia, mozesz sobie tez kanapke wziac, do picia najlepsza woda

widzialas ? http://www.groupon.pl/oferty/sosnowiec/Kalorynkapl/31755991?p=11&nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_3&a=419&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=c43e8a2c-f4a4-4c5c-b869-6b8839954454&division=sosnowiec&uh=028ba5c6-4c8a-4b0d-9c9d-4b908594a81d&date=20140301&sender=rm&s=body&c=deal_title&d=deal-page&utm_campaign=Kalorynkapl-31755991

Edytowane przez markoto

Nie widziałam tego gruponu...

Zajrzałam do babci.. a ona od wczoraj ma znów migotanie przedsionków... czyli cały dzień, noc i znów cały dzień... spakowana do szpitala.. w razie co.. ale nie zadzwoni po pogotowie.. za nic.. chciałam ją na SOR zawieźć.. NIEEEE...

Wyjechałam z nakazem .. , że jakby co to dziadek ma dzwonić.. po mnie i po pogotowie...

Jestem co chwilkę na tel z nią.. lepiej już mówi, duużo lepiej, czyli idzie do dobrego... mam nadzieję...

Ona ma leki i bierze baaardzo skrupulatnie... ale co jakiś czas nią miga...

Za nic nie chciała jechać do szpitala bo 7 ma wizytę u hematologa, a 20.01 u kardiologa, na które czekała po kilka miesięcy..

Wyjdzie z tego...

Ja do swego Taty jak miał migotanie wzywałam pogotowie

i zawsze go zabierali.

W szpitalu podłączali kroplówkę. Jaką nie wiem, bo się nie znam.

Stabilizowała się akcja serca mniej więcej tak przez dwie, trzy godziny i zabierałam go do domu.

Był już po pierwszym zawale, bałam się.

Hmmm nie wiem czy dobrze napiszę... serce pracuje normalnie... a jak jest migotanie. to kilka razy bardzo szybko, potem cisza... i znów wolno i cisza, i znów szybko... tak ...niemiarowo...

Tola.. chciałam wsadzić do auta i zawieźć.. ale NIE... to też dzwonię co chwilę... po głosie słyszę, że już jest dobrze, ciśnienie mierzyłam kilka razy, dobre było.. serce w/g mnie miarowo pracowało... ja się nie znam.. ale za nic Jej na siłę i wbrew Jej woli nie wywiozłabym do szpitala jak się zaparła... nie chciałam denerwować...

I chyba rzeczywiście było lepiej bo rozmawiała z nami normalnie.. i nawet chciała mnie (kierowce) szampanem poczęstować... pikolo :lol2:

A to musi tak więcej razy przyspieszać, czy jak raz tylko przyspieszy a potem znowu normalnie to też jest migotanie? Bo ja mam coś takiego, jeno pojedyncze przyspieszenia. Puka regularnie i potem przyspiesza i tak ze 5, 6 razu szybko uderza i potem znowu wraca do normy. I ja to czuję jak takie podskakiwanie w klatce i troszkę głupie uczucie, ale nie boli.

A swoją drogą Babcie masz superową. :yes:

Babci nakazałam dzwonić po pogotowie, jak dojechałam do niej to już byli.. zabrali Ją do szpitala, położona jest na oddziale pod monitorami, dostała zjebkę od lekarki że tak późno dzwoniła... ale mów Jej..

Oby szybko przeszło...

Za jakiś czas pojadę zobaczyć co słychać...