Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to musi tak więcej razy przyspieszać, czy jak raz tylko przyspieszy a potem znowu normalnie to też jest migotanie? Bo ja mam coś takiego, jeno pojedyncze przyspieszenia. Puka regularnie i potem przyspiesza i tak ze 5, 6 razu szybko uderza i potem znowu wraca do normy. I ja to czuję jak takie podskakiwanie w klatce i troszkę głupie uczucie, ale nie boli.

A swoją drogą Babcie masz superową. :yes:

nie, nie jest

masz jakieś skurcze dodatkowe i je czujesz. Albo i to nie, bo czasem czuje się tak a w zapisie nic złego nie ma. To wtedy takie nerwicowe jest.

Mogotanie to całkowita arytmia. Serce bije sobie zupełnie nierówno.

Serce pracuje bardzo nierówno... skacze od 80 po 250 i leci na dół ,.. aż do zero... kilka razy zero się pojawiało... Emil, jak to Emil powiedział to na głos... Babcia lekko wystraszyła się... a ja na to, że sprzęt stary i musi się co jakiś czas resetować... ale wszystko jest OK...

Babcia źle nie wygląda, nawet ma siłę w głosie... znaczy rozmawia dobrze, ale od kąd pojawio się w domu pogotowie i z chwila przyjęcia do szpitala.. jest jakby chorsza...

Ja się na zapisie tego monitora nie znam.... ale dobrze to nie wygląda...

I dostała kolejną zjebkę od pani doktor w szpitalu... może kolejnym razem wezwie pogotowie wcześniej....

Niestety starsi ludzie (i nie tylko) mają awersję do pogotowia. Nie to, że o pawulonie pamiętają, ale generalnie chyba wszystkim źle się kojarzy.

Moja babcia jak się pojawiła u lekarza z ciśnieniem 180/280 i lekarz stwierdził, że pisze skierowanie do szpitala to tylko ramionami wzruszyła i się pochwaliła

"-a w domu to ponad 300 miałam:wiggle:

nie pójdę do szpitala bo tam umrę"

no i gadaj z taką:sick:

Arnika, zdrowia Babci życzę i wiary w to,

że w szpitalu naprawią wszystko co można i zdrowa do domu wróci.

Nie dziwię się ludziom, że mają obawy przed położeniem do szpitala,

zwłaszcza od momentu położenia mego Taty na oddział i wszystkiego co się potem wydarzyło.

Markoto, zdrowia dla Teściowej, żeby mocno nie bolało zanim wszystko się zrośnie.

Markotka zdrówka dla Teściowej.. kawałek macie... jeździliście tam czy akurat byliście...?

Tola i Dziewczyny dzięki :)

Babcie wypisali dzisiaj ze szpitala więc sobie pojeździłam troszkę.. a to po babcie, za 2-3 godz po wypis, a to później miała wizytę hematologa...

Nie unormowali chyba serca na 6+ ale już wczoraj widziałam, ze źle nie pracowało... to i po co mieli ją trzymać...?????

Po za tym koniecznie chciała być u tej dr hematolog.. i była.. pani doktor ją zobaczyła, tylko wyniki i 21 stycznia przełożyła jej wizytę... 20 stycznia ma kardiologa.. dobrze, że pamiętam... i tak cały dzień z głowy jeżdżąc do i z szpitala, przychodni...

Dobrze, że już lepiej.. bo bardzo dobrze jeszcze pewnie nie jest....

No cóż.. starość...

I tu masz Markotka racje.. nie udała się starość Panu Bogu... bo i On staro nie odszedł... pewnie dlatego...

No i zapowiedziałam Jej, że jak Jej serce zacznie mrygać, to ma dzwonić po pogotowie, , że tak lekarka powiedziała i pielęgniarki na oddziale... dopytywała się czy aby na prawdę... nooo zadowolona była, że jakby co to KAZAŁY;) :lol:

Szczerze to mam dość... może wreszcie pójdę jak biały człowiek spać.. bo przez dwie noce oka nie zmróżyłam...

Ja na kardiologa ze dwa/trzy lata temu czekałam 6-7 miesięcy, na neurologa 9 miesięcy.... zrobiłam podstawowe badanie, wszystko Ok i już na kolejną wizytę nie zapisywałam się za kolejne pół roku... po co? ... gdyby stan pilny tylko prywatnie...

Z ZUS za który sporo płacimy.... nie będziemy mieli ani emerytury, ani opieki medycznej... tylko podstawowa zostanie...

No cóż...

Wczoraj mieliśmy cudne słonko... dziś jest pochmurnie i mglisto... jak nic ... zmienia się pogoda... w przyszłym tygodniu ma być poniżej zera ... i popadać śnieg..

Jeśli ma być mrozik i padać śnieg.. to albo by już był do końca zimy... albo nie przychodził wcale... bo... zaraz się roztopi i będzie chlapa...

Marta.. pamiętasz gdzie jest serwis ekspresów w moim mieście? w bramie czy na Kołłątaja?