Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NO dzieki wusia , ciekawa bylam czy w ogole ktos to uzywa i czy sie sprawdza

Ja mam w domu ale jeszcze nie stosowałam. Za to nagminnie zlecam pacjentom i bardzo chwalą. Jednakże po płukaniu zatok powinno się wziąć steryd do nosa, bo płukanie własnie pomaga sterydowi się do nich dostać.

Marimer działa troszke inaczej, bo to sól stężona i "wyciąga wodę", to używam, bo łatwiej i szybciej :) Ale mniej skutecznie.

A wiecie, co jest najlepsze na zatoki? Nurkowanie w ciepłym słonym morzu :D

Na zatoki doskonałe jest dłuższe wąchanie ... palonych końskich kopyt .... Śmierdzi koncertowo, ale gdy zupełnie niechcący zostałam poddana takiej kuracji to prawie pól roku miałam spokój z zatokami!!!! Agdus może potwierdzic, też tej kuracji się poddawała:yes:

NO my sie tez wybieramy do Chorwacji w tym roku ale jeszcze nie zaczelismy szukac

tak z ciekawości - nie do Kali bo: ... już nudno.... drogo jednak ... inne powody? Wiesz dlaczego pytam :)

Ewa nie do Kali bo juz tam bylismy, staramy sie jechac za kazdym razem w inne okolice, zeby zobaczyc cos innego. Tam sie jest na wyspie wiec wlasciwie sie wyspe zwiedza bo kazdy wyjazd na lad to trzeba prom oplacic, ale jest co zwiedzac na wyspie wiec na jednorazowy wyjazd wystarczy :) mozna sobie tez piesza wycieczke promem do Splitu zrobic :)