Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Słonko :)

A zdjęcia łazienki widziałaś... co prawda jeszcze nie skończona ale już jest :)

Lazienka wyszla super :) a w blasku swiec podoba mi sie jeszcze bardziej :)

swietnie z tym dlugim lustrem :) jak dojdzie tapeta to juz w ogole bedzie wow :)

GRATULUJE ;)

tak sie smiejecie ze sciagaczki :) my tez uzywamy, ale mam nawet pod kolor :) czarno-szara :)

Pisałam kiedyś o balu.. pisałam...

Balu nie będzie bo to jest sporo z tym zachodu i jeszcze wiele nie wiemy, nie potrafimy...

Ale... ale zamiast balu mamy mieć imprezę charytatywną z fantami do licytacji, z fantami do sprzedaży, z domowymi wypiekami do sprzedaży itd...

Impreza ma być otwarta, dla wszystkich z miasta, i nie tylko, będą zaproszeni goście, i będą mogli wejść też "normalni, zwykli" mieszkańcy z miasta.. jedyny minus... szkoła jest na uboczu... ale domowe ciasto i zabawa .. może okazać się strzałem w dziesiątkę... albo klapą...

Nie macie pojęcia jak ja się boję tego przedsięwzięcia... Baaardzo się boję...

Ale jestem dobrej myśli...

No właśnie napisałam za czym ostatnio biegałam...

No i jedna sprawa spać mi nie dawała.. i nie wiem czy mogę już spać czy jeszcze...

A tak sobie tą aukcją głowę nabiłam, że masakra.. nie wiem jak ja będę spała teraz...

Na obiad zawsze możesz wpaść do mnie ;)

No, na obiad do Katowic, rzut beretem :)

A może by inaczej? Pogadać w jakiejś galerii handlowej - tam najwięcej ludzi- żeby się zgodzili na akcję dobroczynną. Sfotografować szkołę, zrobić parawany ze zdjęciami z życia codziennego, napisać baner, na co zbieracie, upiec ciasto.. dzieci, te co są w stanie, dać do pomocy przy sprzedawaniu.. wróć, ciasto nie może być sprzedawane tylko rozdawane a datki do puszki dla szkoły.. nie wiem, jak to prawnie.

Bo obawiam się, że do szkoły to przyjdą tylko rodziny uczniów i to te, co i tak by dały kasę same z siebie. Wiem, jak u córki w szkole był piknik, kokosów się nie zarobi a wy, zdaje się, zbieracie na te urządzenia do gotowania?

Celi na co przeznaczyć jest sporo... i nie wiadomo , które pilniejsze... Ostatnio widziałam jakiś wózek z daleka.. i nie widziałam czy był to bemar, czy zwykły wózek.. z nierdzwki był na pewno...

Galeria handlowa też była brana pod uwagę.. ale te wszelkie pozwolenia.. my zbierać będziemy datki... fakt.. Ważne jest to też, że ma byc to promocja szkoły.. Niech będzie w szkole... skoro tak chcieli rodzice...

A z dawaniem kasy to już pisałam.. masakra... ale ciasto upiec upieką.. paranoja... za to będą mogły mamy kupić kawałek ciasta innej mamy ;)

A jeżeli promocja szkoły, to iść do odpowiedniego urzędu miasta i poprosić o pomoc w załatwianiu pozwoleń. W końcu to szkoła państwowa, niech się wykażą organizacyjnie a wy załatwicie resztę. Zresztą jedno drugiemu nie przeszkadza, możecie teraz zrobić mini piknik wstępny a w międzyczasie załatwiać ten właściwy

Ewa.. ale mamy jeszcze kilka akcji w kolejce...

Upieczone ciasta na święta, przed samymi świętami Wielkanocnymi...... zobaczymy czy chwyci pomysł.....

No i zlot motorów i tu pytałyśmy się o termin.. chyba weekend majowy wchodził by w grę...

Pomysłów sporo, ale mam co chcą dać coś więcej, niż wysłać dziecko do szkoły nie jest wiele...

Ktoś tu wspominał o Trogirze - przepiękne miasto i pobliska wyspa Ciovo także - naprawdę można się zauroczyć.

Arniko - duuużo się u Was teraz dzieje - powodzenia we wszystkich akcjach, przedsięwzięciach i sił, dużo sił do ich realizacji :)

Wspieram Was duchowo Arnika, oby się udało! My w ub.r. walczyliśmy o przetrwanie LO w Czaplinku bo jakiś niesprawny umysłowo z powiatu chciał zamknąć ... Pikniki europejskie, petycje itp. akcje pomogły! W tym roku 2 razy większy nabór do LO był!!! Powodzenia!!