Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika, trzymam mocno za wszystkie akcje.

Walczcie, trzeba, inaczej w tym kraju się nie da.

Byłam na "Wilku", gra aktorska DiCaprio ok, ale sam film dużo za długi.

Można by to samo zmieścić w półtorej godzinie i byłoby akurat,

a tak te same sceny w kółko trochę zniesmaczały.

I chyba miała rację córka jednego z oszustów o których był ten film, do bojkotu tego filmu w kinach.

Zarzuca scenarzystom to, że w sumie główny bohater nawet wzbudzał sympatię w tym filmie,

a w rzeczywistości była to wyzuta z uczyć szuja, która życie wielu ludzi zamieniła w piekło.

Edytowane przez tola

Cześć Ambercia .. co u Ciebie... Jak psiaki???

Już zastanawiałam się czy priwy za Tobą wysłać...

Żelcia w sumie długo przed Wielkanocą... 22.02 ... Mam nadzieję, ze damy rade... bo w sumie czasu niewiele, a i teraz to u nas są ferie... więc dwa tyg z czapki...

Tola.. aukcja i akcja jest dla wszystkich dzieciaków ze szkoły Emila.. więc każdy grosz potrzebny i zostanie dobrze wydany.. po burzliwej dyskusji na co.. bo wskazań jest na ten czas kilka...

Co do filmu... to jakby połowę scen z seksem i narkotykami obcięli .. to może zmieścili by się w te półtorej godziny...

Mnie nie chodzi o seks i dragi.. ale o treść-przesłanie, że kasę można robić i na śmieciach.. no i determinacja... ale i do czego prowadzi uzależnienie od narkotyków i .. seksu...

właśnie miałam poczucie, że przesłanie, które samo się narzuca,

to jest to o czym piszesz, że determinacja i umiejętności wystarczą do tego,

by zarobić miliony nawet na śmieciach.

A chodzi o to, że przede wszystkim na oszustwie, ufności ludzi

i na puszczeniu ich z torbami, zniszczeniu dorobku i życia wielu rodzin,

które kupując akcje przegrywały wszystko.

Niewyobrażalnych dramatów....tego w filmie nie było, to zostało pominięte,

wszystko kręciło się wokół sukcesu głównego bohatera.

I o to mają pretensje rodziny tych ludzi.

Tu się zgodzę... ale inteligentna osoba odczytała.. Ty odczytałaś, ja też..... miało być niby pomnażanie środków.. a tak naprawdę .. utrata oszczędności... Pamiętasz sceny, jak facet chciał kupić aukcje za 5000$ a przekręcili go na 10000$... ich wymowne gesty...

Czyli tak naprawdę film ma dwa dna.. jeden, że kasę można zarobić na wszystkim.... i drugie, że trzeba być czujnym, bo można zostać oszukanym...

Seks i narkotyki powiedziałabym są dodatkiem pikantnym... aby była frekwencja w kinach.. i pomyśleć , że autor ma ponad 70 lat... szczęka opada...

właśnie miałam poczucie, że przesłanie, które samo się narzuca,

to jest to o czym piszesz, że determinacja i umiejętności wystarczą do tego,

by zarobić miliony nawet na śmieciach.

A chodzi o to, że przede wszystkim na oszustwie, ufności ludzi

i na puszczeniu ich z torbami, zniszczeniu dorobku i życia wielu rodzin,

które kupując akcje przegrywały wszystko.

Niewyobrażalnych dramatów....tego w filmie nie było, to zostało pominięte,

wszystko kręciło się wokół sukcesu głównego bohatera.

I o to mają pretensje rodziny tych ludzi.

tola, no risk no fun. Ganiał ich ktoś po ulicach z tymi akcjami? Sami kupili. Ryzykowali, bo też byli pazerni na kasę, a jak się nie powidło, to płacz.

Płakać nad ludźmi to można, jak zachorują ciężko, wtedy żal człowieka. A tutaj? Na pazerności jednych zawsze żerowali bardziej pazerni a wygrywa kto sprytniejszy. I o sprytniejszym jest film :rolleyes:

EZS, oczywiście, to prawda co piszesz.

I ja jakoś po tym filmie daleka jestem od ubolewania.

Tłumaczyłam tylko powody skłaniających do bojkotu filmu.

Chociaż rozumiem ich żal, wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

My jesteśmy tylko widzami.

Być może nie wszyscy kupowali licząc tylko na łatwy szybki zysk.

Być może niektórzy desperacko walczyli o kasę na wyleczenie.

Ile rodzin tyle historii. Trudno wszystko wrzucić do jednego worka.

Właściwie zazdrościć nie było komu, żadnej ze stron.

Wilkowi też nie...dla mnie to jego życie było masakryczne.

Ale co ja tam wiem o życiu w przepychu ;)

A ja nawet nie słyszałam, że jest taki film, więc nic nie powiem na ten temat.

U nas dziś deszcz pada i pięknie się robi przy tych temperaturach. :sick: Dookoła domu kostka cała zalodzona. dobrze, że dziś nigdzie nie musiałam jechać. ale jutro muszę i się troszkę martwię. :mad: No nic, pozostaje mi....................pogoda.................................ducha! :lol2:

Brałabym w ciemno affrona.. szczególnie grafitowe i szara/czarna fuga będzie bezobsługowy......

Moje beżowe są super, choć czasami trzeba się nad nimi pochylić... no i czyszczenie fug jasnobeżowych sprawia mi pewną trudność.. ale polubiłam nie całkiem beżowe fugi... ;)

Są jeszcze inne fajne .... ten sam producent, ale nazwa inna i też grafitowe...

Na affrony spójrz w necie ... czasami mają niby w II gatunku... i tak naprawdę ja nie wiem co dolega temu II gatunkowi... oprócz ceny 1/3 albo nawet 1/4 od tych pełnowartościowych. Ja mam II gat za 47zł/m2 a wówczas były koło 200zł/m2 i mam w tym największym rozmiarze... genialnie to wygląda i robi wrażenie na gościach (oczywiście tych niektórych co to nie wiedzą, że płytki mogą być tak wielkie... )

Kupiłabym je po raz drugi i położyła...

Może gdybym drugi raz budowała... i miała tyle wiedzy co teraz.. to nie wprowadziłabym tylu kolorów w domu.. teraz mam problem co kupić pod TV i jaką szafkę... i mam mętlik w głowie.. baaardzo duży...

Braza ... niepotrzebnie zrażasz się długością filmu.. cały czas jest akcja... i nie ma czasu na nudę...

Tola.. na razie nie biegam bo nie mam czasu.. no i mi się nie chce na razie... :sick:

Ciężko samej się zebrać,nie mając dopingu... i drugiej osoby... ale może kiedyś zacznę...

A jak mam chwilkę to latamy za aukcją charytatywną.. od piątku próbujemy spotkać się z dyr szkoły.. byłam w piątek w szkole, byłam w pon w pobliżu.. czekałam na tel.. nie doczekałam się.. umówiliśmy się na dzisiaj.. pojechałam specjalnie.. nie było dyr bo była u lekarza.. mamy jutro podjechać... Nie powiem wkurzona byłam..

W między czasie przyszło pismo z urzędu... że nie wolno robić żadnych akcji i zbiórek na terenach urzędu i w placówkach oświatowych... No i mamy problem...

Czipy pracują.. chcemy coś zrobić.. i pikuś... ale co nas nie zabije to nas wzmocni..

Brałabym w ciemno affrona.. szczególnie grafitowe i szara/czarna fuga będzie bezobsługowy......

Moje beżowe są super, choć czasami trzeba się nad nimi pochylić... no i czyszczenie fug jasnobeżowych sprawia mi pewną trudność.. ale polubiłam nie całkiem beżowe fugi... ;)

Są jeszcze inne fajne .... ten sam producent, ale nazwa inna i też grafitowe...

Na affrony spójrz w necie ... czasami mają niby w II gatunku... i tak naprawdę ja nie wiem co dolega temu II gatunkowi... oprócz ceny 1/3 albo nawet 1/4 od tych pełnowartościowych. Ja mam II gat za 47zł/m2 a wówczas były koło 200zł/m2 i mam w tym największym rozmiarze... genialnie to wygląda i robi wrażenie na gościach (oczywiście tych niektórych co to nie wiedzą, że płytki mogą być tak wielkie... )

Kupiłabym je po raz drugi i położyła...

Może gdybym drugi raz budowała... i miała tyle wiedzy co teraz.. to nie wprowadziłabym tylu kolorów w domu.. teraz mam problem co kupić pod TV i jaką szafkę... i mam mętlik w głowie.. baaardzo duży

Braza ... niepotrzebnie zrażasz się długością filmu.. cały czas jest akcja... i nie ma czasu na nudę...

Dzięki za pozytywną odpowiedź ,u mnie też będą chyba affrony :D

Ładnie się błyszczą, choć są w półmacie.. są fajne w dotyku i bardzo dobre do mycia.. nie muszę ich polerować na sucho po umyciu podłogi...

Cieszę się,że dobrze się myja i są gładkie w dotyku:D Znalazłam już dobrą cenę w 2 gatunku:p Czy dużo miałaś odpadów tych płytek,czy można było wszystkie wykorzystać w miejsca mniej widoczne;)