Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie może ze dwie kafle miały jakby plamkę/banieczkę na kaflu... reszta OK.. Może były ciut jakby na krawędzi wypukła, które to po ułożeniu prawie wcale lub wcale nie były są widoczne... zależy od kafelkarza.. no i to fakt.. zależy gdzie i od kogo kupujesz... ja kupowałam z all od sprzedawcy z .. nie pamiętam miejscowość na P. .. chyba.. on miał prosto z fabryki...

Widziałam w II gat inne kafle na ścianę .. masakra... ja bym ich nie wzięła.. kalka nie odbita na całym kaflu... ale mam też majolike w kuchni w II gat.. i trudno dostrzec co jej jest... z kilku m2 odpadły może ze 3 kafeleczki, albo do wykorzystania gdzieś... majolika po ok 80zł.m2 ja kupowałam chyba po 25zł/m2...

W sumie z affronow nie miałam odpadów..

TARcia.. teraz do łazienki kupowałam po 150zł/m2 kafle w I gat... i też kafelkarz gimnastykował się, że nie pasowała jedna do drugiej i też były 3!!! kafle z defektem... dał je pod wannę..

Chyba nie ma reguły.. jak się trafi...

o to mi chodzilo, kafle I gat sa jak III , to kafle II gat moga byc jak IV. jest tylko taka roznica, ze mozesz reklamowac te I gatunku lub żądac obnizenia ich ceny. a z II gat. to juz problem (widziały gały co brały)

ale oczywiscie - to moze byc loteria, my w dolnej lazience tez mamy I gat. a byly koszmarnie sfelerowane, uznali nam reklamacje i obnizyli cene.

piszesz, ze z affronow nie mialas odpadow - ale kiedy to bylo 3-4 lata temu, wiesz jak jest teraz? ja wiem ze jakosc poszla drastycznie w dol u wszystkich producentow

Dzięki za ostrzeżenie jak wszędzie trzeba uważać:mad:

W między czasie przyszło pismo z urzędu... że nie wolno robić żadnych akcji i zbiórek na terenach urzędu i w placówkach oświatowych... No i mamy problem...

Czipy pracują.. chcemy coś zrobić.. i pikuś... ale co nas nie zabije to nas wzmocni..

a czy to nie jest tak,, że to urząd właśnie powinien robić?

Bo pikniki w szkole organizują, czyli możliwość jest. Może zaczęłyście od d strony... Zadzwoń do kuratorium i zapytaj, jak to ugryźć a jak nie, to organem założycielskim jest urząd miasta, nie? To oni powinni załatwić pozwolenia i papiery!

Nie zaczęłyśmy od D strony.. Pierwsze pytanie to było czy w szkole można... można..Czy potrzebne są zgody - nie...

Czy potrzebne są zgody na zbiórki publiczne.. - nie.. takie info dostałyśmy od dyrektorki szkoły..

No to do pracy ..

I w tym tyg przychodzi pismo z urzędu.. jakby dwutorowo.. my swoje robimy nie mając pojęcia, że w tym samym czasie .. uwaga .. wydział obywatelski !!! tylko co on ma do szkoły? ja nie kumam... wysyła do szkoły pisemko, że nam nie wolno... powołując się na ustawę jedną z roku .. 1933, drugą z 2003r.. Ale są tam obejścia..

Aukcja będzie..

Jak nie tak jak planowałyśmy 21.02 to zrobimy 22.03 czy w innym terminie jak podejmiemy decyzje z RR i dyrekcją.. no i jest jeszcze jedno.. co najwyżej wyniesiemy się ze szkoły (jak nie wolno to pikuś..) do prywatnego lokalu..

Mam nadzieję, że nam to klapnie..

An.. zobacz jeszcze płytki mistral, są szare... też mi kiedyś wpadły w oko

Arnika widziałam ale one są poler lub satyna, nie ma półpoler a na nim mi najbardziej zależy:yes:Powiedz mi jeszcze ,jak masz połączone affrony z panelami.Gr.affronów 11,5mm a panele 8mm podkład 1,6mm, więc płytka z klejem będzie wyżej:mad:

Jest wyżej...

I co z tego...

Mam normalną listwę metalową progową półokrągłą na klej przyklejoną ... co prawda dobrze by było ją na wkręty dać, ale ja mam podłogówkę i nie pamiętałam gdzie rurki... znaczy mam zdjęcia, ale bałam się wkrętów...

Chyba wszyscy mają takie połączenia...

Jest wyżej...

I co z tego...

Mam normalną listwę metalową progową półokrągłą na klej przyklejoną ... co prawda dobrze by było ją na wkręty dać, ale ja mam podłogówkę i nie pamiętałam gdzie rurki... znaczy mam zdjęcia, ale bałam się wkrętów...

Chyba wszyscy mają takie połączenia...

Można tak,albo zrobię nieco wyższą wylewkę w sypialniach i po problemie:P Ja się chyba za bardzo wszystkim przejmuję:o

http://owsiaknet.pl/video/84945426 można zobaczyć jak mieszka Owsiak.. tu na M widzieliiśmy nie raz bardziej odjechane chaty....Jego też bardzo mi się podoba.

Będzie bal, będzie impreza, będzie się działo... :wiggle::wave:

Oczywiście ta charytatywna ... dla dzieciaków :)