Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I do nas przyszła zima...

Śnieżek poprószył, na.... lód na naszej uliczce... mrozu jest tylko -15*C.. nie jest źle bo w kraju jest gorzej... rośliny były mokre... oblane deszczem.. i ten deszcz skół mróz... boje się i zielone i o drzewa i krzewy...

...w domu bardzo spadła nam temp ogrzewania... znaczy chya się domyślam.. bo źle nie zaczęły pokazywać dwa termometry... w sypialni mam +18*C, a w salonie +20*C.... odpaliliśmy kominek... chyba książę małżonek zapomniał odkręcić zawór trójdrożny i działa on tak jak było w czasie wiosny zimą...

W salonie kominek podniósł temp do +24* więc jest normalnie, a w reszcie domu niech szanowny jutro raniuśko zanim wstanę odkręci ciepełko w domku...

Za to już odśnieżałam... lubię odśnieżać ::)

u mnie też mokre rosliny zmrozilo, pocieszam się, że może będzie tak, jak z tymi winnicami - jak miały być przymrozki, to pryskali i w lodzie nie marzły. Ale to przymrozki, a tu mrozy... nie wiem.

Cudne słonko dzisiaj... cudne :) i tylko -5*C... w słonku...

Zawiesił się, zakamienił zawór trójdrożny... mąż pokręcił go dzisiaj, postukał.. i trochę już działa....

Za to palimy od wczoraj non stop w kominku.. cudnie jest...

cudny ten komineczek...

i temperatura w salonie już +25*C.. w innych pomieszczeniach ciut mniej...

Da się już żyć... panie premierze...

Popełniłam wczoraj sernik... bo inne ciacha to zakalca robię... sałatkę jarzynową... i inne pyszności. w końcu to karnawał.... :yes:

Ana.. nie obejrzysz się... a taki czy inny kominek lub koza stanie i u Was :):yes:

Nie wiem czy pamiętasz lub wiesz... przez ponad 3 lata mieliśmy sam wkład kominkowy... dopiero w sierpniu zdun zrobił opakowanie do niego...

Tak pamiętam,obserwuję Twoje poczynania od dawna i powiem,że jesteś w tych swoich działaniach konsekwentna,a jednocześnie wiesz co jest ważne a co ważniejsze:yes I tak stopniowo bez wielkiego zadęcia krok po kroku realizujesz swoje kolejne marzenia:yes:Nie każdy to potrafi i nie jest to żadne słodzenie z mojej strony:no:

Arni no i gdzie ten obiecany ogień w kominku? Czekałam, czekałam, aż w końcu w swoim rozpaliłam, a że drzewo było trochę wilgotne, to zadyma wyszła niezła :)