braza 06.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Pikniki itp. już są na porządku dziennym. Ja dostałam zadanie znalezienia możliwości dojścia do jakiś sponsorów, fundacji mających możliwość zfinansowania przynajmniej częściowo programów. Niedawno parę tysięcy Starostwo dołożyło na dokształcanie teatralne, w szkole w tym roku powstała klasa teatralna. Jestem totalnie zielona, nie mam pojęcia gdzie szukać, jak szukać nawet nie wiem, jakie hasło wujkowi Google rzucić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.02.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.02.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Braza, nie chcę cię martwić, ale możliwość dojścia do sponsorów oznacza po prostu chodzenie. Po firmach. trzeba tylko wymyślić, czym te firmy zanęcić, bo one zwykle darmo nie dają. Jeżeli lokalne firmy, to ja bym zaczęła od lokalnej gazety, ugadać, że opiszą, jak to lokalni przedsiębiorcy wspomagają szkołę a potem z tą zanętą zapukać do firm.. Jeżeli jednak chodzi o grubsze ryby i grubsze pieniądze, to już się nie opłaci im lokalna działalność. Można np sponsorów szkoły wymienić na stronie internetowej szkoły... nie wiem. Jeżeli macie opracowaną stronę pt. jak przyjmować pieniądze (bo przecież nie wpłata na konto szkoły) to można jakąś własnej roboty kartkę informacyjno-proszącą przygotować i porozsyłać po prezesach korporacji... wiesz, druk to wyrzucą a ręczną kartę robioną przez dzieci może otworzą... ale konkretna musiałaby być. Brakuje na coś... Za mało danych, żeby coś konstruktywnego doradzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.02.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.02.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 No widzicie, dzięki, ja bym na ten portal w ogóle nie wpadła!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.02.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.02.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Aleś rozgadana, ło jasssuuu, nawet słowa nie dałaś powiedziec ...:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.02.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Braza.. bo co mam pisać.. nie klikacie ze mną, nt dofinansowania i zdobycia kasy dla szkoły nie wiem jak pomóc... napisałam to co ja bym zrobiła (czy macie stowarzyszenie szkoły?).... Nie mam czasu.. bo zajęta jestem baaardzo... Chodzę spać codziennie koło 1.00-2.00 wstaję rano.... dziś np nie usnęłam całą noc.. tak mnie zżerały nerwy... Byłam wczoraj z Emilem na koncercie.. podsumowanie WOŚP dla wolontariuszy.... dzieciaki grały... był prezydent miasta... no i ja jak zwykle musiałam z nim porozmawiać , bo jutro idziemy oficjalnie z zaproszeniami do niego na bal charytatywny.... , a że mamy kilka pomysłów na przyszłość aby zbierać kasę.. min zlot motorów ze zbiórką , którą to imprezę chcemy połączyć z imprezą robioną przez miasto aby uniknąć wszelakich zgód na zgromadzenia, obstawy policji i straży, pogotowia.. to i muszą wpisać to w plan imprezy i zrobić nam za jednym zamachem promocję... więc będziemy mieli ją z a free... tak myślę... Wczoraj wpadli do nas znajomi z newsem... ich córcia wychodzi za mąż.. no i będziemy proszeni... na czerwca... Wesele w piątek.. cudna sala.. i.. nie wiem co jest teraz modne, ładne kreacje sukienki... Czy chodzi się w długich czy krótkich (długą chyba ładną czarną ze złotym wzorem mam, idę na bal w niej.. ale czy na wesele tez teraz w długiej wypada? czy się chodzi?)Muszę zbierać informacje , bo czas płynie nieubłaganie... Wszelkie propozycje mile widziane..Jeszcze zapytania.. co się teraz daje młodym na ślub oprócz kasy.... lubię dać przemyślany prezent, bo przynajmniej jest to pamiątka. nie chodzi o odwalenie pańszczyzny , ale coś przydatnego... wszelkie propozycje mile widziane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Sama nie wiem, jak ugryźć sprawę sponsorów, a Stowarzyszenie jest i owszem .... W kwestii prezentu ... Młodzi może listę mają, to bardzo modne i jedno z niewielu cholernie przydanych modnych trendów moim zdaniem. Pogadaj z Nimi, Oni najlepiej wiedzą co by chcieli dostać. Na chybił trafił nie zawsze się sprawdza. Trzymaj się ciepło i nie daj się!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Kiedy wynik Emila??? A co do reszty - nosi się, co kto chce. Podobno jednak czarne przynosi pecha młodym. Nie wiem, widziałam rok temu na weselu dużo czarnych sukienek. Krótkie - długie - jak sobie życzysz. Były i takie i takie i nawet siostry młodej były w takich balowych, jak ślubne ale kolorowe pięknie były ubrane, każda w innej tonacji Więc musisz popatrzeć w czym się dobrze czujesz i tyle. Jako znajoma (nie rodzina) nie będziesz tam na pierwszym planie więc możesz wszystko. Co do prezentów - zapytaj, czy jest lista. Głupio, jak młodzi dostaną pięć robotów. Dlatego kasa jest bezpieczniejsza, kupią co chcą. Mankamentem jest, że prezent można kupić taniej a pieniędzy trzeba dać, ile trzeba. Choć nie wiem, ile teraz "chodzi".. zwykle dla nie-bliskich jest to równowartość wydatku czyli ile się płaci od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.02.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 ostatnio Wiolciu jak byłam to raczej większość w krótkich - w sensie nie balowych - sukienkach było, jak Ewcia pisze ważne żebyś Ty się dobrze czuła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Wynik ... jutro powinien być... Zapytałam o listę prezentów... matka nic nie słyszała... kasa bezpieczna, myślę o niej bo to z czapki i bez jakiegokolwiek wysiłku...... ale chciałabym dać coś co pozostanie..., ale żeby trafić.. i z potrzebą i z kolorem np narzuty czy pościeli, albo ręczników... pytałam znajomej .. ma wysądować.. bo nie chciałabym na pewno pójść w mikser.. np 5 ... bo może chcą KA... a i chyba są już urządzeni... dostali i remontowali piętro w rodzinnej kamienicy młodego... kuchnię będą montować im z początkiem marca... Co do sukienki.. nie wiem co .. do czerwca sporo czasu... a i chudnę odrobinę... zobaczymy.. w balowej nie pójdę... choć mam długą jedną taką co to jej w zeszłym roku na sylwka nie wykorzystałam... zobaczymy... Nawet nie mam pojęcia za jaką się rozejrzeć... co jest modne, co na czasie,....Ambercia by się pokazała i wypowiedziała...Aaaa, a jak macie jakieś linki modnych i ładnych kiecek, które mogą być na wesele .. to ja poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.02.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 MR jak na mój gust ok.. tylko 6mm zmiana w płacie czołowym.. stąd napadowy.. reszta albo OK albo nieopisana.. Mąż mój coś od nocy skarży się na zawroty głowy.. szedł po całym przedpokoju od ściany do ściany.. potem poty go oblewały. to znów zawroty.. cukier zmierzył OK, ciśnienie OK.. cały dzień tak kiepsko się czuje.. Powód do zmartwienia czy tylko pogoda dała się we znaki.. zawieźć go do lekarza czy przejdzie mu.. bo przecież wiem, że będzie żył Natomiast teściówka dzwoni mi wczoraj z newsem.. że nie widzi na jedno oko prawie.. na drugie kiepsko, że ma PILNE do szpitala.. no i ją zawieźć... Jadę ..... no i termin tylko na lipiec 2015r... podobno to ekspres.. to sobie poczeka.. zadałam tylko jedno pytania.. jak to .. - mama tak z dnia na dzień przestała widzieć.. nieee... ale nie szła do lekarza.. no to teraz sobie poczeka... Zalatana jestem.. Bal się klaruje... zapraszamy gości, zbieramy fanty... pracujemy... często do późnych godzin nocnych... Jestem już zmęczona , ale i zadowolona... Nie myślałam, że tyle matek do tego pomysłu dołączy do nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 ech te mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.02.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Noo przekonało teściową wczoraj chyba to, że powiedziała jej pani doktor.. , że wylewu czy udaru może dostać.. no i biegusiem do szpitala ją zawieźć.. natychmiast... u nas na zaćmę czeka się podobno 8 lat... w klinice 1,5 roku.. to pikuś... poczeka.. oby nie było za późno... ale ja się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.02.2014 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Wiola, zostawiam uściski dla Twoich Chłopaków, całuski dla Ciebie i zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.02.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Cholibka z tym zdrowiem ale będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.02.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.02.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Mąż będzie żył... trochę od czasu do czasu nim kołysze... ale nie za bardzo się skarży... twarda z niego sztuka.. i nie przerobił się... Chłopaki dobrze się mają... Emil w szkole, starszak na delegacji w Poznaniu.. A ja jestem w swoim żywiole... Uwielbiam jak coś się dzieje, jak mogę polatać, jak jestem potrzebna i jest to jeszcze na fajny cel... widzę to... widzę ten cel.. i nic nie jest w stanie mi przeszkodzić dojść do tego celu... Choć nie powiem.. czasami bardzo zmęczona jestem... No i bardzo dziękuję, że do mnie zaglądacie.... jak wspieracie,... baaardzo Was lubię nawet jak mnie oier,dalacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.02.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 7 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts