Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Dzięki :)

Po raz pierwszy w historii naszej szkoły zebraliśmy taką kasę... Widać było zadowolenie nauczycieli i rodziców. Wszyscy serdecznie się uśmiechali :)

Tak.. zbieraj i te z wina i te np. po koniakach... :yes:

Dziś miały dzieciaki w szkole bal karnawałowy..

Szalały...

Jedzenia, słodyczy i przede wszystkim owoców miały taką ilość, że nie potrafiły tego przejeść... dostały na wynos do domów.., mam nadzieję, że rodzice będą zadowoleni....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie u nas wczoraj cudne słonko było... ubrałam tylko cieniutką bluzeczkę i cienki dżinsowy żakiecik i było mi dobrze....

Dziś też słonko wychodzi...

Czy ja powinnam wyjść do ogrodu? w sumie ie chce mi się jeszcze...

Nie odpoczęłam po tym całym zamieszaniu balowym.... Sporo energii mnie to kosztowało, albo i jeszcze więcej , że dyrektorka chce przeznaczyć środki na inne cele, niżby chcieli rodzice...

Muszę zrobić pracę jedną taką dla męża, pójść do Mamy, bo dziś jest rocznica... i kilka innych drobnych... ale do ogrodu mi się jeszcze nie chce...

Bardzo zapaskudził się u as trawnik mchem.. co to za dziadostwo.. rośnie jak głupie...

na drugi raz przed balem trzeba ustalić, na co jest zbierane i ogłosić to gościom na początku. Wtedy nie ma przeproś, ludzie dają na konkretny cel. A teraz to tylko rada rodziców może się kłócić.

Jak babcia?

Amtla dzięki :)

Powinno być to uzgadniane, niby było, ale dyrekcja nas nie słucha i jest jakby na folwarku...

Oooojjj będą wióry leciały...

Dyrekcja chciała na wypalanie ceramiki.. znaczy na piec do ceramiki, my na wycieczki .... inni rodzice też.. Ciekawe co wyjdzie... jak co to może pójść na noże...

Arni ale to dobry cel jet ten piec, bo sami będziecie mogli wypalać te rzeczy a nie płacić za to komuś innemu. to potem i zysk będzie z tej pracy większy. A na wycieczki możecie innym razem uzbierać. Tak jakoś myślę, nie wiem. W każdym razem życzę Wam spokojnego porozumienia.

Piec jest na tak. ale sprzętu reha jest w naszej szkole sporo, a gorzej z ich wykorzystywaniem go dla dzieci, bo ciągle coś... za to jakby były środki rozłożone i na piec i na wycieczki z hipoterapią to było by super. Mam nadzieję, że tak będzie... oby...

U nas śliczne słonko...

Zakwitł mi jeden krokusik... i wawrzynek...

Inne zielone budzą się do życia, magnolia ma pąki..

Trawa... trudno nazwać to trawą.. w trawie mam pełno mchu.. jakbym miała dywan z mchu.. aż się boję .. jak rozpocząć walkę z mchem...

Mąż tnie drewienko , które przedwczoraj kupiłam od leśniczego (olcha do wędzenia)...

Limonki i inne horty ciąć ? lawendy ciąć? nie wiem czy już czy jeszcze poczekać...?

A u nas wszędzie dookoła za ogrodzeniem krety, kopców narobili, że nie wiem. Na razie jeszcze nie przychodzą, no jeden przy samym ogrodzeniu podłubał, właśnie dziś rano mąż był tam straszyć. Nie wiem jak on to robi, na czym to straszenie polega, ale wiem, że jak chce przestraszyć, że potrafi. :lol2: Zobaczymy na ile to działa na krety.

Też dzisiaj poszalałam w ogrodzie, podcięłam budleje, hortensje, perowskie, róże, lawendy. Nie wiem, czy nie za wcześnie, ale z drugiej strony już takie nabrzmiałe pąki na roślinach, że tylko patrzeć, jak wystrzelą. Hortensje to czymś zakwaszającym nawozić. Ja kupuję zawsze jakieś marketowe do kwaśnolubych i działa, ale może specjalistki poradzą coś sensowniejszego.