Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

TARcia.. to po co kupowałaś ten co masz??? Ja czekałam o tym szklanym 4 lata albo i 4,5... i nie kupiłabym może i jeszcze... bo ciągle kasy brakuje.. ale uskładałam i powiedziałam , że teraz albo znów za długo... i jak znalazłam to dzwoniłam do męża aby szybko ze mną pojechał... nas gaz w dwie strony wyszły 60zł... a przesyłka chyba by była droższa... ale za to mogłam pooglądać i pomacać... no i pojechałam po inny stół, a kupiliśmy inny...

Ewa.. niektóre rzeczy fajne inne ... hmmm... badziewne, a jeszcze inne nie w moim guście.. ale dostają dostawy z Niemiec i są rzeczy w zupełnie innym stylu... więc trzeba zaglądać.. no i ja tylko byłam w Bochni, a mają jeszcze 3 sklepy...

A może zamiast wydziwiać to przesadzić z rabatki koło tarasu nifidiformisa (czy jakiś tak... ) bo już mam tam gęsto.. i będę musiała za jakiś czas przesadzać jak Tola... forma kuli.. gniazdowa... fajny jest , i jest gratis...

A ten glu coś tam.. to taki niebieski.. fajny był , szczepiony na pniu...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do kogo był ten nififi..... ?

że niektóre badziewne, to widzę. Ale mają ciekawe kolonialne (ale to trzeba macać) i podróby sławnych projektantów. Taki stoliczek w decuperage to widziałam u Kasiorka chyba, a ona ma bardzo wysmakowane wnętrza..

Powiem Ci, że ten uszak fotel był OKi .. tez i ja niekumata wnętrzarsko zwróciłam na nie uwagę... był jeszcze jeden taki klubowy za 600 ileś tam,.. jak przeniesiony z epoki.. super... I te meble kolonialne są nawet niczego sobie... porządne drewno.. ale trzeba się przyjrzeć wykonaniu.. bo np szufladki nie miały prowadnic.. takie wsuwane skrzyneczki... ale viv OKi ... ten fotel nowoczesny też zauważyłam...

a to świerk po prostu?

one nie lubią przesadzania. Rozległw korzenie mają i trzeba z zapasem wyjąć. Ja przesadzałam takie malutkie to się przyjmowały ale jak spróbowałam takiego 1,5 m to padł, niestety.

A brak prowadnic w meblach kolonialnych to norma. Ważniejsze jest np. czy blat z desek czy z płyty drewnianej. Z desek się wygina... i jak pomalowane.

TARciu - ja do mebli jeszcze wrócę - a ten nowoczesny fotel, co to wpadł mi w oko to badziewny był, czy przyzwoity - jeśli o wykonanie chodzi? Dla mnie za daleko, żeby pojechać i pomacać :)

Ewa.. chyba całość z drewna.. i nie widziałam aby było wygięte... i nawet dość dobrze pomalowane były...

An... fotel.. nie przyglądałam się , bo to nie moja bajka.. ale nie był chyba badziewny.. stelaż z rurek chromowanych i poduchy.. ale nie wiem jak mocowane...