Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Dopiero dzisiaj widziałam w Twojej galerii foty łazienki i stołu! O matko, jak pięknie!!!! Łazienka wyszła ślicznie, jest jasna, bardzo elegancka, lekka. O! Lubię to :) A stół mnie powalił już totalnie. Niom, nieźle odwalasz chałupę. Z takiej to żal wychodzić :) Gratulacje!!!

Udanej niedzieli. My właśnie zabieramy się za kociołek :) To znaczy, za zjedzenie tego, co w środku ;)

U nas zero deszczu od dawna. A by sie przydało. A w takie zimne dni lepsze jest ognisko. U nas sie wczoraj sprawdziło. Wpierw ludzie pomarzli przy grillu i zaraz sie ogrzali przy ognisku. Siedzielismy do północy. Sprawilismy sobie taki trojnog z kratka i pieklismy kielbaski.

U nas zero deszczu od dawna. A by sie przydało. A w takie zimne dni lepsze jest ognisko. U nas sie wczoraj sprawdziło. Wpierw ludzie pomarzli przy grillu i zaraz sie ogrzali przy ognisku. Siedzielismy do północy. Sprawilismy sobie taki trojnog z kratka i pieklismy kielbaski.

Ja też wczoraj siedziałam najpierw przy grillu, a potem przy takim trójnogu:lol2:... Ale i tak zmarzłam ;).

Wioluś, fajny mebelek zanabyłaś :D. Czekam na fotki w realu...:yes::D.

Też rozpaliliśmy ognisko.. ale i mimo to przemarzłam...

W nocy był mróz... rano taras oszroniony zastałam.. i trawka też oszroniona...

Brrrr...

Nic dziwnego, że tak marzłyśmy wczoraj...

Emil był natomiast cały weekend z dziadkiem nad jeziorem.. złowił z 30 płoci i leszczy, (wrzucił je do jeziora), żeglował.. dziś go prosto do szkoły odbierałam.. jakiż był szczęśliwy...

A tam inny wymiar.. inny świat.. choć ja warunków spartańskich nie lubię i ja tam jeździć nie lubię.. za to młody uwielbia....

Dziś chłodno nadal.. choć już około `10*C.. ale słonko cudnie świeci... :)

Braza.. ni ma za co :)

Rasia.. też czekam.. co to nabyłam :)

Beata.. kiedy nie ma przepisu...

Ziemniaki oskrobane kroisz w plastry.., cebula półksiężyce lub całe plastry, boczek cienko w plasterki i drobno wzdłuż.. na takie prostokąciki.., kiełbasa np podwawelska w półksiężyce cienko... sól , pieprz do smaku.. nie wiem ile...

Jedni dają buraki , inni nie.. to zleży od upodobań,,... jeszcze inni dają marchew, ale słodkie wychodzi.. też jak kto lubi.. ja daję paprykę czerwoną bo lubimy...

I tak.. 5kg ziemniaków , 0,5-1 kg cebuli,0,5-1kg boczku wędzonego ( ja nawet czasami kupuję parzony bo mogę krótko piec) 3-4 laski kiełbasy.. i to wszystko zależy czy ma być bardziej z kiełbasą i boczkiem czy bardziej ziemniaki...

Sama musisz wypróbować.. czasami wolę dać więcej boczku niż kiełbasy...

No i nie przesól.. zawsze można dosolić.... nawet na talerzu..

I do popicia żurek albo kefir...

Smacznego...