EZS 01.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Sklepy są, ale w sklepach same sztuczne. A ja sztucznych NIE CHCĘ. Przez lata miałam w bloku różne żakardowe, ładne ale mi się przejadły. Tutaj kupiłam te niby z tiulu, może i woal, ładne były przez jakiś czas, ale zżółkły a do tego... przejadło mi się upinanie Teraz idę w naturę. Wypatrzyłam coś w necie http://houseofcotton.pl/pl/p/Bawelna-angielskie-kwiaty/349 ciekawe, czy to się nada na takie coś między zasłonką a firanką? Wzór mi się bardzo podoba, tylko gramatura mogła by być 80 a nie 130 A twoje wyglądają bardzo ładnie.. tak stylowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ładne te kwiatuszki.. czyli w angielskie wzorki pójdziesz... tyle tylko, że one chyba za zasłonki będą robić bo za grube i wzorzyste... A zamiast firanki może to http://allegro.pl/batyst-bialy-okazja-i4630628886.html albo tutaj coś wpadnie w oko...Ja sporo się naszukałam, potem przymierzałam się i wreszcie decyzja.. ale na tą co uszyłam firankę jest u mnie za ciemno, albo nie ta pora roku... z tym, że ja chciałam sztuczne uprać powiesić i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 A możesz kupić do jednego okna.. powiesić tak jak ja w te ornamenty... i będziesz wiedziała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.10.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Arnika, ja wiem, ze gust jest, jak 4 litery... Firanki ladne, b. podobnie mam w mieszkaniu, z ktorego sie wlasnie wyprowadzilem, ale wydaje mi sie, ze nie pasuja do wystroju. Tzn. do skad inad b. ladnego kominka i zyrandola tak, ale do reszty - sidingu (swierkowy? sosnowy?) na skosach i duzych plyt (gres polerowany?) na podlosze juz nie bardzo. Czegos w tym eklektycznym stylu brakuje - np. zdobionych kremowych mebli np. w tym lub nieco mniej zdobionym stylu: http://pracowniaembe.pl/wp-content/gallery/renowacja-komoda-ludwikowska-shabby-chic/komoda-ludwkowska-shabby-chic.jpg i do tego duzy bialy lub kremowy owalny stol ze zdobionymi nogami i krzeslami z tapicerka, jak zaslony. Znajomi maja cos podobnego i swietnie sie to komponuje z debowa podloga barwiona na burgundowy kolor (dopasowany do zaslon lub raczej odwrotnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.10.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Wiola, firany pasują do całości, do zasłon, wystroju salonu. Tak jak napisała EZS ładnie i stylowo Kawał roboty odwaliłaś kochana. Szacun. No i Twój taras mnie obezwładnia. Ogromny, w dechach, w tle las sosnowy i zieleń trawnika, wyjście na taras również z kuchni. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witaj Olleo Meble wkleiłeś ładne.. ale nie do mnie... bo nie są dla mnie... Na suficie są deski prawdziwe, a nie paździerze bejcowane na biało.. i dach jest moim sufitem.. wysokość od podłogi jakieś 5,5 metra.. to tak aby było czym oddychać.. Na jednej ze ścian mam taki mebelek A tak większe spojrzenie... i na wypoczynek... wszystko dąb czy orzech.. więc białe mebelki nie bardzo dla mnie.. Ale dzięki za propozycje, bo pewnie niezbyt często do mnie zaglądasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.10.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 ladna komoda, bardzo ladna. Ta skora tez pasuje. Ale nie patrz na mnie - ja po prostu chronicznie nie cierpie plytek. U Ciebie widzialbym bejcowana debowa podloge z szerokich desek, choc gryzloby sie z sufitem, ale b. pasowaloby do rozmiarow salonu i reszty wystroju. Ten bialy widzial mi sie do sufitu wlasnie i kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Aaaa płytki (Affron beige Paradyż w pół polerze) to akurat kompromis.. na który musieliśmy pójść..., Nam podobał się i dąb i merbau... Niestety... nie było nas wówczas stać, no może jakbyśmy zacisnęli pasa... ale najważniejsze to to , że dom jest dla nas.. i przyjmujemy sporo gości.. zawsze ktoś wchodzi, ktoś wychodzi.. i ja nie pozwalam ściągać butów... natomiast serce by mi się krajało chodzić w butach po dechach... a dwa... to mamy wszędzie podłogówki.. i ja z kolei nie uważam desek trójwarstwowych... dla mnie to są panele... Po ponad 4 latach użytkowania uważam , że była to dobra decyzja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.10.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 U Arniki jest styl myśliwskiego dworku. Arni, nadal brak ci przodków na tych dechach Co do gresu, to faktycznie jest to jedyna rzecz, która może nie do końca pasuje, ale jest wygodna A co do moich firankozaslon - poliestry precz! Jest jeszcze opcja, że kupię biały tani batyst bawełniany i będziemy z młodą malować... jak zdam egzamin. Też jest to jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Albo doszyj bawełniane koronki... Do myśliwskiego dworku mi baaaardzo brakuje... a dzika mąż dostał od kolegi na urodziny.. i tak został przed kominkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.10.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Na firankach się nie znam, sama nie mam, ale te Twoje nawet mi się podobają Chyle czoło, za diabła by mi się nie chciało tego robić!! A propos różnego rodzaju mechanizmów ... mam większość szafek w tej chwili zamykanych na "klik". Jedyna, którą bardzo rzadko otwiera Tyrion czy kicia przez przypadek to ta pod zlewozmywakiem. Osobiście jestem z tych klików bardzo zadowolona, przynajmniej na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.10.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 ja mam plytki tylko w holu - wszedzie chodze na bosaka, ale hol omijam przez jadalnie, bo mi po prostu zimno w stopy - takze latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.10.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 U Arniki jest styl myśliwskiego dworku. Arni, nadal brak ci przodków na tych dechach te deski moglyby byc bardziej brazowe, albo calkiem biale, to bardziej by byl klimat mysliwski... szczegolnie gdyby na podloge dac terakote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dziękuję za miłe słowa n/t firanek A te drugie jakie? pasują czy odpuścić sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Rozmarzyłam się... Koło i z mostu zakochanych... Jeszcze tam wrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.10.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 te drugie ja bym odpuściła.. Wenecja cię rozmarzyła? Etam, grzyb i śmierdzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Grzyb i wilgoć jest na pewno.. ale, że śmierdzi... nic a nic... przynajmniej wówczas kiedy my byliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.10.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Mamy cudną jesień... Ranki chłodne, wieczory w sumie już zimne... ale za to południe ciepluteńkie.... Słonko cudnie świeci Kolorami barw pomalowano w ogrodzie.. Czasami wychodzę z kawką na taras... pochodzę po nim... przysiądę.. popatrzę na hortensje, rozchodniki... Wieczorami od czasu do czasu rozpalę w kominku.. czasami jest chłodniej .. jakieś 20/21*C więc dla mnie za zimno... miło się robi w salonie i w całym domu przytulnie i ciepło.. pomimo przestrzeni... Jak ja kocham nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.10.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 podobnie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.10.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 O weneckim grzybie i smrodzie się nie wypowiem za to z domem mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts