Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie mogę wkleić... linku, ale kliknij poduszka gorczycowa. poduszka z gorczycy.. itp... "

[h=1]Poduszka gorczycowa 40x40cm przeciwbólowa Promocja (4870868703)"[/h]Mam takie wda woreczki z wypełnione gorczycą , zawieszone na klatce piersiowej z przodu i z tyłu.

Gorczyca "wyciąga" zapalenie oskrzeli..

Sprawdziłam już to kilkukrotnie i na sobie i na młodym.. działa..

Eeeee tam zgnije...

W sumie to chodzimy spać bardzo podobnie bo pomiędzy 0.00 a 1.00 wstaję później .. fakt.. bo o 6.30...

Do pracy nie chodzę, fakt.. ale mam inny, swój kołowrotek codziennie.. codziennie inny i pewnie nie mniej intensywny... codziennie gotować obiad muszę, bo mam 3 facetów, prania znacznie więcej.. itd... sprzątam zawsze sama, myję podłogi i okna sama, zakupy robię sama...

Mam o jednego psa mniej, ale wagowo pewnie podobnie:yes:

Z fauny .. przybył nam dziś chomik, z czego ogromną radochę ma Emil.. oczywiście kupił mąż, ja bym się nie dała.. całe pół dnia ma z nim zajęcie...

O wężu co to starszak ma to nie wspomnę, bo nie mój, ja się nim nie zajmuję i zajmować nie zamierzam...

Wkurza mnie lapek mężowy.. tnie się, nie umiem go obsługiwać, nie wiem o co kaman... na moim starszak testów się uczy...

Mam piżamowy dzień...

Siedzę w łóżku, wygrzewam się, mam gorczyce na klatce i plecach, popijam soczek z czarnego bzu, jednym słowem kuruję się...... bo już czas wracać do swoich zajęć...

Siedzę przed kompem.. i dumam co mam kupić chłopakom na gwiazdkę...

Nie mam bladego pojęcia...

młody to chce.. telefon jakiś wypaśny .. galaxy 5 chyba.. pogięło go.. w miejsce chciejstwa muszę coś wymyślić.. i nie może to być drogie i wyrywające z butów.. coś od 50-100zł max.

Starszakowi też nie mam pojęcia co mam kupić...

Mężowi też.. choć ten to chce nowy kask... więc kasę dostanie...

Teściom i Babci.. nie wiem co...

O kant potłuc to moje myślenie.

Dodam, że nie kupujemy drogich prezentów, tylko tak symbolicznie, aby coś znaleźć pod choinką...

Braza... to jest tak. nie pracujesz.. to na twojej głowie jest dom, zakupy, pranie sprzątanie, transport młodzieży, transport Babci czy teściów, załatwianie wszelakich spraw sobie i najbliższym.. i tak naprawdę... to ja czasami bardzo bym chciała pójść do pracy...

Ale...

I tu pojawia się ale...

Nie dostanę takiej pracy za tyle ile bym chciała, nie będę pracowała tyle ile bym chciała i mogła... i nikt nie zrobiłby za mnie wszystkiego czego nauczyłam rodzinę, że mama robi.. nikt by nie przejął sterów, ...4

Czyli dołożyłabym sobie jeszcze pracy....

Kiedyś spróbowałam tak.. wstawałam koło 5.00 wracałam ok 17.00, dzieci były jeszcze małe, w domu wszystko do zrobienia, obiadu nie było, zakupy, pranie i sprzątanie w niedzielę... i w tym wszystkim Emil i Damian...

Nie dałam rady...

Z Emilem problem jest. Ale tak naprawdę, to jak nie ma wyboru, to rodzina się szybko przystosowuje. Ja wyboru nie mam. Muszę procować, bo bysmy nie mieli co jeść. Ale patrzę na mojego tatę- przez wiele lat mama robiła wszystko. On był techniczny- światło, dach itd. Ale reszta mama. A teraz? Dziś przyjechałam a tu chałupa wysprzątana ! Talerze pozmywane (przez lata wstawał po obiedzie i palcem nie dotykał zastawy) podłogi odkurzone. Mamy rzeczy poprane! Okazało się, że wszystko umie ale przez lata mu się nie chciało. Nie musiał. Zabawne, nie?

Oj, z tym wpadaniem to słaaaboooo. Toć to antypody dla mnie :) Ale dzięki, dzięki kochana kobieto :) Faktycznie mało nas. Jakaś zmowa milczenia, czy jak? Wklejałam linki i info tu i ówdzie i czarna d...............................pa "_

An.. ja zawsze jeżdżę nad morze w lato i nie tylko... latem jestem tam 3 tygodnie...

W tym roku również będziemy... z tym, że wybrzeże zachodnie wybieram...

Ale ja to niespokojny duch jestem.. i w Gdańsku zakochana na maxa...

Czasami zastanawiam się czy nie wybrać zatoki.. ale ona przegrywa z otwartym morzem.. niestety...

Kto wie, gdzie i kiedy mnie wywieje w Twoje strony... :)

AnSi, ja kiedyś już o to pytałam. Dlaczego ludzie nie biorą udziału... I kilka osób napisało mi to samo- nie biorą udziału w aukcjach, które są dla instytucji. Dla konkretnego dziecka, na konkretny cel- tak. Ale nie dla organizacji. Nauczeni doświadczeniem, że 1. nie wiadomo kto dostanie te pieniądze 2. nie wiadomo, dlaczego ten. Ja się nie dziwię. Ja też mam uczucia mieszane. Zbierzemy 2 tysiące. To wyjazd dla 2 dzieci. Które dzieci sfinansują? Czy te, co potrzebują, czy te, co się ładnie uśmiechają i pani je lubi? Albo te, co problemów nie robią? A może nikt nie dostanie, bo pani dyrektor sobie sofę kupi do gabinetu? Ludzie chętnie pomagają ale muszą mieć pewność, że coś z tego będzie dobrego. Instytucji zbierających jest masa i informacji, że dzieci potem dostały 10% zebranych pieniędzy - również masa.

EZS - jest dużo racji w tym, co piszesz :) Ja to z natury łatwowierna jestem i może dlatego nie pomyślałam, że może być tak, jak piszesz. Oby nie, ale....