Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Do podobnego wniosku doszłam w kwestii swojej pracy Arni, co i Ty. Jakbym pracowała to: po pierwsze primo: nie byłoby takiego ogrodu (mi się mój ogród podoba), po drugie primo nie byłby dom wyremontowany, po trzecie primo nie byłoby tyle zwierzaków. No i mam odpowiedź. Jako luksusowy dodatek do życia Szanownego Pana czuję się świetnie, ja juz swoje odpracowałam!!!

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emilowi mąż kupił w sobotę chomiczka..

Chomik śpi i buszuje u młodego w pokoju...

Emil nie śpi do północy bo go obserwuje, nosi, cieszy się jak nie wiem co..

Natomiast ja kaszlę jak diabli.. czyżby chomik?

Mam dość chorowania... wczoraj wyszłam z łóżka, pojechałam na zakupy.. w godzinach obiadowych w sporym centrum luzik był... w niedzielę podobno czarno było...

Przeszłam się po kilku operatorach... umowa mi się kończy w styczniu, mężowi w lutym... i ja potrzebuję telefon a on swój zamordował... więc potrzebne są dwa..

Chyba wiem co chcę...

Ale albo abonament jest OK a za telefon trzeba sporo dołożyć... albo telefonu tego co chcę nie mają, a jak mają ten telefon co chcę.. to abonament z butów wyrywa...

Czy nie może być tak, aby było to co się chce.... na raz?

A Ty nie masz czasami tego mega szybkiego LTE z + ????

Byłaś z niego zadowolona... teraz zepsuł się?

Mój z + śmiga, choć szału nie ma.. bo u mnie LTE nie ma....

A telefon wiem który ja chcę... i albo tego modelu nie mają w danej sieci, a jak jedna sieć ma, to kosmiczne mają abonamenty,....

Nie wiem jaki chcesz aparat, mój Szanowny chce Xperię Z3 i ... pewnie przeniesie się to fioletowych, bo tam mają do tego z dobrym abonementem (dobrym dla Niego)! Ja pomarańczowymi tez już wymiotuję ale został mi jeszcze rok:mad:

ja już od dawna nie biorę telefonu od operatora. Przecież tam się po prostu płaci za aparat w ratach przy rachunku. I w dodatku są zwykle stare modele w dużych cenach. To ja wolę sam abonament a telefon sobie kupię jaki chcę na raty w sklepie.

I tu się z Tobą absolutnie zgadzam Ewa!! Mam zamiar zrobić to samo - walczyć o abonament a telefon to ja sobie kupię!!!! Szanowny chce przejść do fioletowych, bo mają dobrą ofertę rozmów w roamingu, a dla Niego to ważne!!!

Ja jestem u fioletowych...

Mam za 39zł rozmowy do wszystkich/24h... Nie wiem czy obniżą... telefonu nie chcą dać za rozsądne pieniądze w ramach abonamentu... nawet rozkładając to na raty... Zapłaciłabym w ratach miesięcznych i w opłacie jednorazowej + aktywacja...

U pomarańczowych (jedyni co mają ten model który chcę) abonament dali taki wysoki, że masakra.. i do tego dopłata do telefonu.. jak nic się nie opłaci..

Poszukam jeszcze.. bo gdyby cena była rozsądna, to mogę przejść nawet do pomarańczowych, ale nie mają rozsądnych cen...

Przyjdzie wziąć mi rozmowy osobno i telefon kupić osobno... a chciałam w pakiecie...

A dlaczego chciałam tak.. aby na rynku nie kupić chińczyka, który mówi do mnie częściowo po polsku, częściowo po angielsku a i krzaczkami też pisze..

No ja mam bez limitu do wszystkich za 37zł nawet niecałe.. z e-fakturą...

I powiem, że nie mam tańszej oferty... chyba, że fioletowi będą chcieli mnie jeszcze...

Kuzyn przeszedł do nich i dostał coś koło 30zł z groszami... i dostał samsunga galaxy core.. ale nie wiem czy i ile dopłacał, czy może nie miał dopłaty...

A bez limitu to mam już kilka lat.. ale różne abonamenty miałam...

:bye:

To i ja się przywitam :)

Załatwiłam z wujkiem grobowiec dla Dziadzisia. Ma mieć zrobiony do maja.

Mamie mojej też wymieniamy.. bo złodzieje metalu najpierw ukradli wazon nierdzewny, potem za kilka lat latarkę z nierdziewki, naruszyli podstawę, cokoły i płytę... kamieniarz robiąc dwa hurtem policzy ten dla mamy po cenie jakby tylko były wymieniame cokoły i odnowiony by był.. w sumie zabiera grubą granitową płytę.. ale stawia za niewielką sumę całkiem nowy.Będzie Mama miała nowy na dziesiątki lat.

Ufff sprawa grobowców jest załatwiona...

Kupiłam dziś3kg śliwki damaszki suszone/wędzone na kompot wigilijny. może wystarczy tyle...

Babci kupiłam nową firanę do pokoju... ma na gwiazdkę już...

I dumam nad świętami...