Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

No tak... telemedycyna...

I stare i nowe i teściowa...

Stare wiem co i jak, nowe musi poczekać, choć nie raz jest bardzo pilne. Wówczas nie mogę czekać.

Teściowa w stanie krytycznym przywieziona do szpitala 2 marca, nie bardzo chcieli ją wówczas przyjąć, po tygodniu odtransportowali ją na paliatywną, a tam ozdrowiała i do domu chciała by iść, a tu w rzeczywistości zewnętrznej nie ma lekarza.

Pogotowie nie zabiera teraz do szpitala, bo SORy nieczynne, rannych opatrują na drodze.

Dobrze, ze jesteśmy zdrowi.

Beż zabezpieczenia nigdzie nie wychodzimy.

Zdrówka dla wszystkich.

O matko, to brzmi dość ponuro- SORy zamknięte, rannych opatrują na drodze.... o ile wiem, onkologie gdzieś tam działają, ale ryzyko iść, bo ludzi dużo. Chyba lepiej na tej paliatywnej ... choć sama nie wiem..

• 1 month później...
  • 2 months później...

9 maja odeszła Teściowa.... w szpitalu, nie było z nią kontaktu od 2 marca, jak trafiła do szpitala.

Uprosiłam ordynatorkę 8 maja na odwiedziny w szpitalu, miała imieniny, i nikt z nas nie myślał, że to będzie ostatnia wizyta i to pożegnalna.

Niestety nadal lekarze leczą przez telefon, albo raczej wypisują te tabletki, które braliśmy wcześniej...

W domu wszystko po staremu.

Od 2 pełnych sezonów dom ogrzewamy pompą ciepła i bardzo dobrze nam jest z nią. Rachunki znacznie nam spadły niż kupowany przez lata węgiel.

Jest bezobsługowo , czysto i ciepło.

W ogrodzie wszystko rośnie, deszcz podlewa, a najlepiej mają się chwasty, które rosną jak szalone...

My jesteśmy zdrowi, i mamy się dobrze, czego i Wam wszystkim zaglądającym do mnie życzę, tym co się ujawniają i tym co czytają i śladu nie zostawiają :)

Współczuję z powodu teściowej, choć pewnie się spodziewałaś.

Medycyna powoli się rozmraża, choć jest ryzyko, że po rozmrożeniu całkiem się zepsuje. Czasy coraz gorsze.

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
Współczuję z powodu teściowej, choć pewnie się spodziewałaś.

Medycyna powoli się rozmraża, choć jest ryzyko, że po rozmrożeniu całkiem się zepsuje. Czasy coraz gorsze.

Medycyna nie rozmarzła.

Łóżka są wolne w szpitalach, kasę wydają na lewo i prawo na stadiony, wyprowadzają ją dla siebie na gorsze czasy.

Karetek nie ma, bo stoją pod szpitalami.

Jak masz covid, to jesteś obsłużona i zawieziona do szpitala, leczona, jak jesteś ujemna to radź sobie jak możesz i ile ci sił starczy.

Od lutego nie widziałam się z lekarzem z POZ, teleporada niestety nie we wszystkich przypadkach jest dobra. Choć podoba mi się system elektronicznych recept.

Oby tylko być zdrowym....

• 1 year później...

Cześć, zawitam zatem w komentarzach do Twojego dziennika :)

Dzięki za informacje co do jednostki. U mnie jak pisałem w moim dzienniku z powodu trudności gruntowych ma iść poziomy wymiennik na działce. Mam nadzieję że sie zmieszczą z nim ;)

Jednostka ma być taka jak na zdjęciu które wkleiłem. Liczę że będzie to niezawodne i tanie źródło grzania.

Cześć, zajrzałam kontrolnie. Arnika, jaką masz pompę??? Zaczynam myśleć o domu rodziców, biorąc pod uwagę koszty gazu zimą do 100 zł msc za 10 stopni w domu ta pompa może nie jest głupia. Tylko muszę przemyśleć, żeby dla odmiany nie płacić tyle samo za prąd ;)