markoto 13.05.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) ja mialam grohe i tam ten plastikowy element byl w srodku , na to sie nakladalo ten przycisk splukujacy tu masz instrukcje do geberitahttp://catalog.geberit.com/File_Container/Documents/Instructions/00201194.pdf ja mam same duze kafle ale dobrze zeby sobie rozrysowac uklad, zeby nie ciac kafli tam gdzie masz dylatacje i zeby jak najmniejsze odpady byly Edytowane 13 Maja 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mówisz Irma...? Mam problem tylko z tym, że w przedpokoju jest szerokość 146cm... , a płytki są 65/65 cm....To będą bardzo duże odpady w przedpokoju i wiatrołapie... A jest tego ok 30m2...Dlatego myślałam o 65/32,5 dać na przedpokój i wiatrołap, a do kuchni i salonu dać 65/65.... Czyli odciąć w progu salonu i kłaść dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.05.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 no to zajrzałam i............... teraz to ja cię mocno przytulam a jeszcze mocniej uczynię to w sobote i odreagujemy Wszystkie razem - zobaczysz, (na chwilę) zapomisz o problemach ? a co do wymiaru płytek to jak dla mnie rozmiar 325/325 jest mały i bez efektu ( no chyba ze w garażu ) więc może odpuść sobie ten wymiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Czyli tam gdzie dylatacja ( przecięcie na wejściu np do salonu, kuchni , itd...) dawać całe kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zuza ten mały dobry i tani jest do garażu, ale do przedpokoju myślałam o prostokątach , bo jest wąski... a wszędzie ten duży rozmiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Wiecie co... Wiecie co.... Awatar mam nieaktualny.... Już las mam posadzony i cały sad owocowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 fuga powinna byc w miejscu dylatacji nie caly kafel, a jesli masz docinke z kafla 15 cm bo ok tyle ci brakuje to kafle mozna ciac na pasy, mi tak robili cokoly wiec odpad nie bedzie taki duzy w przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 13.05.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 bedzie markotko, bo powinien jeden bok być fabrycznie cięty zeby było dobrze...tak, zę przy pasach 15cm, jakieś 30cm idzie w kosmos...z drugiej strony jak dasz te prostokątne płytki to jeszcze wydłużysz korytarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ty masz cokoły? zastanawiałam się czy robić cokoły, czy przykręcić listwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Irma ja mam cokoly ciete z kafli, wszytkie brzegi sa doszlfowane , nie ma zadnych uszkodzen kafle sa gladkie wiec akurat tu nie widze problemu jesli kafelkarz jest dobry Edytowane 13 Maja 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 ___I___I___I _____I___I____I____II____I___I____I Gdyby tak dać te kafle to też wydłużysz przedpokój? A odwrotnie było by dobrze?Nie potrafię narysować... II __I____I__ __I ___I____I I I I_____II ___I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 wydluzysz jak ulozysz kafle tak jak masz w planie zeby uniknac docinek, jesli je ulozysz w poprzek to tez beda docinki jak w kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A Ty jak masz?Np w wiatrołapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 w wiatrolapie mam akurat prostokatne ale ja mam wiatrolap w ksztalcie L wiec jak bym nie ukladala to w ktoryms kierunku byloby wzdluz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 No to i tak ja mam przedpokój w L i jak nie patrzeć z wiatrołapu do przedpokoju też w L.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 ale ja mam wiatrolap maly a ty przedpokoj dlugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.05.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Arnika silna Babka z Ciebie to dasz rade... w życiu są ważniejsze rzeczy niż wkurw na budowlańców - wierz mi wiem co mówie. Poza tym tylko na zimno nad tym zapanujesz... Ja wciąż się gibam z 1 oknem i ani parkietu, ani malowania na gotowo nic... wszystko stoi... już rok:mad: Twarda bądż... jeśli to są znajomi Twojego męża to jemu bedzie głupio iśc teraz i się wykłócać o roboty - Ty to zrób. U nas jest taki podział, że ja jestem od dopierdalania się... a mój mąż stara się wszystko załatwiac po dobroci, i wychodzi na to, że to on jest ten jedyny normalny, do tego strasznie unieszczęśliwiony "taką" żoną Ale są momenty kiedy on mówi... dobra ja nie dam rady próbuj ty.... i wtedy ja się zaczynam sprawom przyglądać ale po swojemu Skoro znajomi to znaczy, że umowy nie ma... ale zawsze możesz mu powiedzieć, że jeśłi nie przyjdzie i nie poprawi po sobie zaczniesz zapraszać wspólnych znajomych i rozpowiadać wszystkim jaki z niego partacz - i niech mu będzie wstyd i niech się tłumaczy. A instrukcja jest po to by ją czytac - z tym, że każdy wykonawca który ma o sobie zbyt wysokie mniemanie uważa, że instrukcje to dla debili są... a potem wychodzą kwiatki trudne do poprawienia... instrukcja była? była przeczytał ją? nie.... no to kasa na stół za płytki i heja jeszcze raz... buziaki trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Czyli jednak lepiej dać duże kafle... Pooglądałam dokładnie instrukcje, którą mi przysłałaś... i nawet na niej jest ten przycisk, co go kupiłam.....Najpierw idzie na kafle tali plastik ze śrubkami, a później na niego srebrny przycisk....Czyli przycisk jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.05.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 ja mam geberita i jest jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.05.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Pooglądałam dokładnie instrukcje, którą mi przysłałaś... i nawet na niej jest ten przycisk, co go kupiłam..... Jeste ten przycisk bo to instrukcja montazu tego przycisku sprawdz jeszcze raz jak masz pudelka po geberitach jakie sa tam oznaczenia jaki nr jaki opis, coby byc na 100% pewnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts