Magi77 25.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Cześć Magi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpadłam to tęskonota spać już nie dawała i R. jużwrócił do pracy więc ja mam trochę luzu i czasu na net a w przyszłym tyg będę blisko ciebie a to zapraszam serdecznie:) jak w długi weekend to tym bardziej, bo mam wolne :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Magi, nie zobaczymy sie bo ja będę w ciągu dnia a w weekend mam zaległe urodziny dzieci bo B. miała 14tego a P.ma jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 25.05.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Magi, nie zobaczymy sie bo ja będę w ciągu dnia a w weekend mam zaległe urodziny dzieci bo B. miała 14tego a P.ma jutro szkoda:( ale to nic mam nadzieję, że jeszcze się umówimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zuza na co zwrócić uwagę przy zamawianiu kuchni?Chcę drzwiczki dębowe drewniane, tzw ekran....? Jak poznać, że drzwiczki są drewniane a nie ramka drewniana a wypełnienie fornirowane?Jakie są u Was ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jak będziesz zamawiać kuchnię upewnij się jakich okuć będą urzywać !!!!!!! bo pojawiała się chińszczyzna która powoduje atrakcyjność cenową ale wujową jakość ( "w" czytaj jak "h") płycina fornirowa w wypełnienach frontowych jest bardzo zauważalna i wyczuwalna nawet pod stukiem placem, ręką ( taka głuchość) pełne drzwiczki są bez zbędnych łączeń jakie występują przy ofornirowaniu. przy oszczędności cenowej preferują kilienci ramę drewnianą a wypełnienie fornirowe - dzrwiczki są sporo tansze i mniej masywne - ale co kto lubi.... ceny u nas są zależne od wielkości, standardów wymiarowych - nie mam jednolitych cen wszystko zależy jak dostaję projekt i widzę typowe bądź nietypowe fronty które potrafią bardzo zmienić koszt całej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 No tak... ja oglądałam fronty typowe, ale chcę całe drewniane. Różnica w cenie niewielka z tymi fornirowanymi środkami. Tylko jak zamontują to już mogę nie poznać fornirowanych.... I tego się boję. Te fornirowane były tańsze, a drewno jest cięższe.... A okucia chcę bloomy.... tylko jak poznać czy to okucie to Chińszczyzna?Za kuchnię wyszło mi na razie ok 10000zł.... To i bardzo dużo, ale w stosunku do salonów mebli kuchennych tanio. Byłam u nas na targu i panowie robią na wymiar - różnica w cenie to między innymi, to, że wchodzę do wozu pooglądać, a nie do ładnego salonu...A skąd wziąć dobre fronty drewniane? Jaki producent jest godny polecenia?I czy są podróby bloomów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.05.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 blum ma znaczek firmowy na kazdym elemencie proponowalam ci kontakt do mojego stolarza ale widzialam ze nie jestes zbytnio zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 firmy niemieckie zajmujące się okuciami sygnują swoje produkty na który jest grawer z ich nazwą: Blum lub Hetich itp cene masz dobrą ale nie wiem ile i jakie szafki Ci wyceniali Są podróby blumów niestety!!! ale nie ma na nich napisu BLUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uważaj też na szuflady !!!!!! sprawdź jakość prowadnic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyciągnij i popchnij naście razy na ekspozycji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie powiem Ci skąd wziąć dobre fronty drewniane bo w Polsce jest dużo producentów a ja nie znam ich wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zainteresowana jestem, tylko już umówiłam się z panem na pomiar.Miał dobre ceny, chyba bloomy pokazywał (chyba... sprawdzę jeszcze....), fronty drewniane i kolor mi też pasował. Cena znośna, więc nie będę robić z ludzi wariata. No chyba, że pojedzie po bandzie i zastosuje podróby i frontów i okuć.... A skąd stolarz jest? Gdzie ma zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Oj to sprawdzę pana dokładnie z tymi blumami...., a jak nie pisze blum czy hetich tzn, że to podróby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 25.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Arnika zrób sobie kilka wycen. Oferta do niczego nie zobowiązuje a nic tak ci nie da poglądu i nie wyszkoli jak zbieranie ofert. wiesz, jeden szepnie to, drugi tamto, a Ty wyciągniesz wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Arnika,jak ci przywiozą meble i zmontują kawałek to od razu sprawdź co ci dostrczyli!!!!!!!!!!!!!!!! jak nie to co się umawialiście to pognaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie daj się przekonać na rabat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to takie zagranie niektórych ekpi choć nie chcę osądzać twojej a wręcz przeciwnie - bądź dobrej mysli ale kontrola wskazana !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Oj to sprawdzę pana dokładnie z tymi blumami...., a jak nie pisze blum czy hetich tzn, że to podróby? tanie zamienniki - ładniej brzmi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Oj zaznaczę panu dzisiaj na wstępie rozmowy. I jakbym tak podpisała umowę to w niej zaznaczę , że okucia mają być oryginalne blumy i fronty drewniane i żaden rabat nie wchodzi w grę. Monia byłam u kilku panów o kuchnię i powyciągałam wnioski...... I w salonach kilku, i na targu....Wszyscy mniej więcej tych samych boków używają, podobnych frontów, innych okuć, i mają róży poziom wykonania. Nawet na wystawce jest to zauważalne. chociaż już na wystawce mogli by się postarać, ale z drugiej strony to i dobrze, bo sobie głowy nie zawracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Gosciu jest z Siemianowic, zaopatruje sie w hurtowni , dostajesz fakture na wszytskie elementy zastosowane, on bierze chyab 1500 za montaz, wybierasz z frontow ktore sa w hurtowni na sądowej w Swietochlowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 tanie zamienniki - ładniej brzmi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tego nie chcę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Gosciu jest z Siemianowic, zaopatruje sie w hurtowni , dostajesz fakture na wszytskie elementy zastosowane, on bierze chyab 1500 za montaz, wybierasz z frontow ktore sa w hurtowni na sądowej w Swietochlowicach. A ma salon czy tylko zakład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 1500 bierze za sam montaż, czy za zrobienie kuchni i montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.05.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 1500 to cala robocizna, ma tylko zaklad stolarski, nie ma wystawki, mozesz podjechac do mnie zobaczyc jak zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.05.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jesteś teraz wolna, żebym mogła zadzwonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts