markoto 28.05.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Arnika tego niestety nikt ci nie powie, sama musisz zdecydowac Ja od poczatku bylam nastawiona na fornir i widzisz jaki mam fornir Kolory mozesz sobie zobaczyc w tej hurtowni w swietochlowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.05.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 aha uchwyty w duzym wyborze mozesz zobaczyc w chorzowie na przeciwko obi jest hurtownia, za media marktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.05.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 No i wiem, że nic nie wiem... A czy fornir, czy lakier, czy cóś inne to się okaże jak pan cenę wyśle ile co i przede wszystkim gdy zobaczę na żywo jak to cóś wygląda.... Po niedzieli wszystko trzeba oblukać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 29.05.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Arniko niedawno miałam podobne dylemety (Markotka wie ). chciałam jasno- ale cały dól mam jasny- płytki na całym parterze jaśniutkie. bardzo podoba mi się lakier mat- taki jak u Markotki. no i fronir. w końcu (identyczne dylematy jak Twoje) zdecydowałm się na fornir - klon amerykański połączony z szarym. więc mam "drewno"- które zawsze ociepła wnetrze a jednocześnie nowoczesna kuchnię (korpusy, blat szary). nowoczesne uchwyty. kuchnia dopiero zaczyna sie montować więc jeszcze nie mam co pokazywać. wiem, że lakier mat na pewno sie świetnie czyści. jak chcesz nowocześnie to zrób drewniana ale nie ruztykalną tylko nowoczesną. a i ja myslałam o kremowym lakierze musisz zwrócić uwage czy nie będzie Ci przeszkadzał fakt że czasem jasno kremowy lakier wydaje się jak "podstarzały biały, zżółknięty biały- niektórzy maja takie skojarzenia. niewiele pomogłam ale chciałam ci powiedzieć że nie jesteś sama ze swoimi dylematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.05.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 a ja tu głosu nie zabiorę bo uważam że samemu powinno się dokonać wyboru to my gospodynie,kuchareczki,mateczki, przyjaciółeczki spedzamy sporo czasu w tym miejscu i wiemy co sprzyja nam nastrojom, w czym się dobrze czujemy, jaka kolorystyka bedzie dominować na parterze, jaki mamy charakter.....tak więc dobór kuchni to jak wybór samochodu dla faceta - oni nie pytają, wiedzą czego chcą, albo wygodnego rodzinnego, abo dla szpanu przed małoplatą.... ale namąciłam - Arnika musisz się sama zmierzyć z tym dylematem !!!!! My tam tylko czasami wypijemy kawusię a ty spędzisz większość swego zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.05.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Monia wrzuć fotki - proszę.... Kremowy to traka wanilia..... I nie kojarzy mi się z żółkłym białym... A fornir nowoczesny też mi się podoba... A jaki to jest ten klon... I jak zaprojektowałaś kuchnię..... I czy to ten sam pan co u Markotki Ci robi? A jak cenowo wychodzi fornir? I czy to płyta fornirowana, czy drewniana ramka, a płycina fornirowana? Zuza... ja tam wiele więcej wiem o samochodach, niż o kuchni.... i wolałabym wybór auta teraz dokonywać , niż mebli.... Oj wolałabym.... Auta mnie akurat kręcą.... A kuchnia, gotowanie, sprzątanie...- Oj nie....... nie lubię tego..... A szybko nawet po 200km/h oj lubię pojechać..... Teraz w ramach rozrywki wyszukuje na zaś chciejstwo auta dla mnie... Coś będzie trzeba kupić,,,, jak skończymy dom..... Bo AX nie wydala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.05.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Dzwonił pan, że AGD jedzie , i LM dzwoniło, że płytki do łazienki na podłogę przyszły..... 3 sypialnie są gotowe do malowania... Czy najpierw zagruntować i malować... W każdym razie po niedzieli zabawa z pędzlami i farbkami..... Oj odwieczny problem kolorków.... Po niedzieli powinny przyjść kafle na cały dół... ja mam tylko sam dół... I powinien pan skończyć z sufitami i zacząć kłaść kafle... Czyli może zdążymy na koniec czerwca..... Boję się tych dużych Afronów... Czy już pisałam, że wybrałam Affron Beige pół poler w rozmiarze 65/95? Tak? nie? To już wiecie.... Muszę przeliczyć sufit w salonie i zamówić drewno, i wełnę..... Podłogówka nadal hula... niech grzeje..., coby mi już nikt nie powiedział, że jest źle, bo woda w rurkach była.... I nie mogę znaleźć majstra od sufitu w salonie... oj nie mogę...... Dzisiaj dowiedziałam się, że podpięcie do kanalizacji musi mieć rewizje, i... jakąś rurę z klapką, żeby cofki nie było ... A ja mam tylko rewizję, a rury od cofki nie mam i studzienki też nie mam... i co... i co... teraz kopać i zakładać, czy olać... Jak Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.05.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Dlaczego boisz sie duzych rozmiarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.05.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Żeby nie schrzanili..., żeby się nie stłukły.... bo to już prawie metr do kosza... żeby.... Oj po ostatnim fachowcu to aż strach się bać.... Ale podoba mi się I chyba dość ładnie wygląda... Ale to już Irma musiała by się wypowiedzieć.... Czy ładnie wygląda duży format na podłodze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 wypowiadam się - duży format wyglada ładnie a co do kuchni, to sprobuj pooglądać jakieś zdjęcia kuchni, wybierz trzy i zastanów się dlaczego Ci się podobają, potem sobie to spisz na kartce i na pewno ci się coś rozjaśni. tylko staraj się obejrzeć tych kuchni więcej niż 20 i więcej niż od jednego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Duży syn zrobił młodszemu bratu na dzień dziecka akwarium na chomika .... Duże mu wyszło.... Chomik biega jak szalony.... kopie... a pies siedzi pod akwarium i go pilnuje, czasem pomrukuje... ciekawe kiedy go wyciągnie z akwarium? Już raz tak zrobił i chomik leżał do góry oponkami ... i udawał martwego.... Ja piszczałam, , młody płakał, pies się bał, a chomik ożył i uciekł..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Oj miało być tak pięknie i słonecznie..... , ale się rozpadało..... Od wczoraj kosiłam działkę.... Trawka maleńka, ale chwasty po pas.... Jak to jest, że chwasty rosną jak głupie, a trawa nie?Kupiłam dzisiaj w casto podkaszarkę z Bosch-a... tania była, na prąd, ale już się przydała, bo trzeba było skosić pyzy ogrodzeniu.... Kosiarką pożyczyłam malutką elektryczną, ... Jak dla mnie lekka, ale za mało kosi, a i kabel wśród tych krzoczków się bardzo pląta.... Może i kupiłabym elektryczną, ale żeby szerzej kosiła... I te krzoczki....Muszę wypróbować jeszcze spalinową bez napędu i z napędem... A jakie są Wasze doświadczenia z kosiarkami? Dochodzę do wniosku, że mam za dużo krzoczków..... I teraz ładnie jest na działeczce.... Podoba mi się....Jutro muszę jechać do LM i zakupić wszystko do malowania.... i lampeczki do łazieneczki i przedpokoju.... Oj trochę tego mam...Muszę kupić drewno boazeryjne na sufit i skosy w salonie i wełnę .... Wełnę najprościej... a za drewnem w Żywiecczyznę trzeba ruszyć, bo u nas to już chyba nikt boazerii nie kładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jak i czym Wy gruntowałyście ściany z karton gipsu i cementowo wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.05.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jak i czym Wy gruntowałyście ściany z karton gipsu i cementowo wapienne? Arnika, my zarówno karton-gipsy jak i tynki cementowo-wapienne gruntowaliśmy Ceresitem CT-17. a co do cen fornirów i mdf lakierowanego, to chyba wychodzi bardzo podobnie (nasz fachowiec od wykończenia jak robił mi kalkulacje na meble to liczył fronty zarówno lakierowane jak i fornirowane 600zł/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.05.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 doberek. Arnika Ty juz mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 u nas lakier mat to 300zl, polysk 500, fornir to zalezy jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 30.05.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 późno, bo późno, ale odpowiadam na zadane pytania (net mi szwankował ) Oj doczytałam Skrabuś, że i u Ciebie źle położone płytki.... Czyżby wina podłogówki? Kiedy kładli? I ile płaciłaś jeśli można za kafelkarzy? I skąd byli? arnika kafelkarzy miałam z Zawiercia - robili u mnie całą wykończeniówkę.. robili też u kasimaciej i efilki.. moge ich polecić z czystym sumieniem, bo naprawde świetnie i solidnie pracowali.. z naszymi płytkami to dosyć skomplikowane - kilka czynników się na to zlożyło, ale chlopaki zadeklarowali, że zapłaca za nowe płytki i materiał, ale przyznam, że nie mam sumienia ich obciążać kosztami.. wystarczy, że skują stare i położą nowe płytki.. nie pamiętam ile brali za układanie kafli, bo płaciłam za całość, ale ceny mieli przyzwoite Skabus ale jak bylismy u ciebie to wygladalo wszytsko ok ? ja też wtedy jeszcze tego nie widziałam.. zresztą to chyba się aż tak bardzo w oczy nie rzuca.. mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Cześć dziewczyny Elena dzięki... Poczytałam, dość drogo wychodzi, ale na pewno dobry.... Pomyślę. Ania - nie mieszkam i szlag mnie trafia... Bo fachowcy spie....li łazienkę, zamawiałam następne kafle, bo skuwali... I muszą położyć je jeszcze raz... Facet od karton gipsów ślimaczy się... A ma jeszcze do położenia 110m2 podłogi... Nie mam majstrów do sufitu/ skosów w salonie,( jeden na mazurach, drugi chory, trzeci taki majster, że robota za trudna i nie da rady (dobrze, że się przyznał....), ale dzisiaj wkurzona zadzwoniłam do wuja, i on mi to zrobi.... Mam nadzieję, że szybko... ale mało nie jest tego, i znając wuja, to będzie długo to robił.... Jak zdążymy wszystko zrobić na czas przed końcem czerwca, to się przeprowadzam.... Markotka pan mówił, że drewno 550zł/m2, lakier połysk 300 coś za m2, ... Czekam na wycenę. Skabusia - to podłogówka coś złego narobiła twojej podłodze, czy panowie zawalili? I dziewczyny jeszcze raz zapytam - Czy gruntowałyście ściany i czym... Bo są podobno dwie szkoły... Jedna to grunt i dopiero farba... a druga to gruntuje się rzadką emulsją i później maluje się..... Nie wiem którą opcję wybrać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 jesli lakier polysk za 300 to musialy ceny mocno zejsc w dol w co watpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.05.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Cześć dziewczyny Elena dzięki... Poczytałam, dość drogo wychodzi, ale na pewno dobry.... Pomyślę. (...) I dziewczyny jeszcze raz zapytam - Czy gruntowałyście ściany i czym... Bo są podobno dwie szkoły... Jedna to grunt i dopiero farba... a druga to gruntuje się rzadką emulsją i później maluje się..... Nie wiem którą opcję wybrać...? Arnika, dodam jeszcze, że po gruncie musieliśmy malować najpierw farbą podkładową, bo jak zaczęliśmy normalną to mimo gruntowania ściany bardzo chłonęły farbę i nie kryła jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts