Arnika 30.05.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Marta... pan mówił, że jest sporo tańszy lakier taki sam jak w hurtowni, ale u innego sprzedawcy... Może teraz takie ma dojście, albo podróby... albo inny producent... Nie wiem, ale to i tak 300ileś a nie 550zł/m2 No to ładnie będziemy musieli malować.... Grunt, podkład, farba...To jak dalej tak pójdzie, to ja się w życiu nie przeprowadzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.05.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 No to ładnie będziemy musieli malować.... Grunt, podkład, farba... To jak dalej tak pójdzie, to ja się w życiu nie przeprowadzę.... Arnika, popytaj jeszcze, może da się inaczej. Ja się na malowaniu nie znam, piszę tylko jak u nas to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 30.05.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 arnika nie brałam do tej pory pod uwagę wpływu podłogówki.. panowie kładli kafle przy wyłączonej podłogówce i uruchamialiśmy ją dopiero ponownie po kilku tygodniach.. nie sądzę, żeby to ona miała wpływ.. niestety u nas panowie musieli kłaść dużą warstwę kleju, żeby wyrównać poziom.. no i płytki powciągało.. czytałam twoje dylematy kuchenne ojj miałam takie same.. ostatecznie wybrałam dół w fornirze dębowym, a góra i słupek w półmacie ecri.. jestem zadowolona tylko w przyszłości blat jest do wymiany - póki co mam zwykły laminat, choć musze przyznać, że w użytkowaniu spisuje się świetnie trzymam kciuki! co do kosiarki to właśnie zakupiłam spalinową.. jak na razie spisuje się świetnie.. dla mnie najważniejsze było, żeby silnik miała z B&R i 6KM (mam spory kawałek do skoszenia), a do tego napęd (mąż woli bez napędu, ale ja bym jej nie była w stanie pchać przez całą działkę) i koniecznie mulczowanie, bo nie uśmiecha mi sie ani grabienie ani noszenie kosza.. pozostałe funkcje większość kosiarek ma w standardzie, więc o tym nie piszę.. w sprawie gruntowania nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.05.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Dzięki Skraba. To do dylematów gruntowania, Kuchennych dojdą jeszcze dylematy kosiarkowe.... Musimy coś zakupić... Ale zupełnie nie znam się na tym... Może spalinówka z napędem? Ale jaka? I co to jest B&R? Firma... tylko jaka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 to mulczowanie to ponoc zupelnie nieprzydatna funkcja, nie da sie co tydzien zostawiac tego syfu na trawniku nie ma podrob lakierowanych frontow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wolałabym kosiarkę z dużym koszem ....A mulczowanie pozostawia na trawniku zmieloną trawę, a później trzeba będzie mocno wygrabiać i napowietrzać trawnik... Dziękuje, za dużo tego mam.... Fronty pewnie są foliowane, tylko jedne na wysoki połysk, drugie nie... Tak myślę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 te foliowane nie na polysk nie wygladaja dobrze, zobacz je sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Nic się nie wypowiem, bo... jeszcze ich nie widziałam. Facet kuchenny mówił, że to to samo, ale taniej.... Może inna hurtownia, może inny producent.... Nie mam pojęcia.... Pożyjemy zobaczymy.... A na cenę się jeszcze nie doczekałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Co dawałaś na ściany przed malowaniem? Grunt, czy na pierwszy raz rzadka emulsja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) Wiola ty sie zdecyduj o czym ty piszesz raz ze lakierowane raz ze foliowane, to jest zupelnie cos innego ja gruntowalam rozcienczonym aquatexem potem szedl jeszcze 2 razy juz normalnie Edytowane 31 Maja 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 No przecież pisałam, że się na tym zupełnie nie znam. Zobaczę, pooglądam, dotknę... to się zdecyduję.... A napisz mi czym gruntowałaś ściany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 napisalam ci juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 No tak... Ty napisałaś i wysłałaś, a ja pisałam właśnie... Dlatego moje pytanie. A co to takiego aqatex? gdzie i po ile go kupowaliście? Pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 farba z kabe, nie pamietam juz po ile, malowalam nia caly dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mysza też kabe chwaliła. A gdzie kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Zamawiam wełne na skosy... Dać 20cm L040 i 10cm L 032, co daje nam 30cm wełny w dachu w sumie.... Ale i tak dużo, a zarazem nie wiem czy wystarczająco..... Co myślicie?Markota, Mysza??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.05.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Arnika, ty jesteś zdecydowanie za szybka jak dla mnie w każdym poście inny temat co do kuchni, to zrób tak jak Irma mówi. Wybierz sobie kilkanaście kuchni, które ci się podobają, a potem napisz sobie, które rzeczy z każdej najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Lidszu... ja już zamówiłam i przywiozłam tą wełnę, o której pisałam o 10.33....Już czeka na położenie na jutro.... Lidzia... mnie goni czas, a tu mi wiele rozterek trzeba szybciutko rozwiązywać.... I tak wyhodzi, że o kilka rzeczy na raz pytam..... W między czasie zamówiłam wełnę... @cm L 040 w dach między krokwie, i supremate 10cm L 033 na krokwie i cały dach... Mam nadzieję, że to wystarczy.... bo jak nie to się pochlastam... A w danym momencie nie było kogo sie dopytać z tymi grubościami i lambdami.... Przyjechało całe AGD do kuchni.... Jadę dzisiaj za farbami i gruntami.... Kuchnia na jutro zostawiona... Ale nie mam czasu oglądać.... Oj nie mam... Nawet wątek kuchenny mi się gdzieś zgubił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Aaaaa i zamówiłam anemostaty... przyjadą w wtorek/ środę.... I Affrony przyjadą w środę, bo panu się popsuł samochód.... Więc kładzenie kafli zaczynamy w piątak... Mam taką nadzieję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.05.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Arnika, Ty powinnas miec tytul - persching forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts