Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak zwykle odpowiadam po czasie :)

Dzięki Skraba.

Może spalinówka z napędem? Ale jaka? I co to jest B&R? Firma... tylko jaka.....

ja mam dokładnie tą: http://www.allegro.pl/item1053237919_b_s_6km_kosiarka_5_funkcji_promocja_naped.html

bardzo jestem z niej zadowolona:)

to mulczowanie to ponoc zupelnie nieprzydatna funkcja, nie da sie co tydzien zostawiac tego syfu na trawniku

moje pole trudno nazwać trawnikiem :) nie mam sianej trawy, tylko rodzimą roślinność :) mam ponad 2,5tys metrów, więc z koszem nieźle trzeba się nalatać.. ale ta kosiarka taki mieli, że sąsiedzi dziwili mi się, że chciało mi się grabić całą działkę.. tyle, że ja jej nie grabiłam :) pewnie kiedyś będzie trzeba się przerzucić na kosz, ale na razie to zbędna robota..

Kupiłam właśnie kosiarkę z silnikiem B&S 6,5KM ( podobno jest to huskwarna...)i wszystkie te dynksy co to do niej oferowali....

Mam nadzieje, że będzie dobra.... i skosi trawkę

U mnie mniej do koszenia... i cała działka obsadzona krzoczkami.... Ciekawe kiedy mi się to znudzi i nie przekopię krzoczków w inne miejsce.......

dobry wieczór

ostatnio czytałam artykuł własnie o kosiarkach z funkcją mulczowania ;) zagramaniczni naukowcy przeprowadzili eksperyment podzielili trawnik na pól i połowę kosili normalną kosiarką i nawozili a połowę tylko kosili z mulczowaniem ten pierwszy trawnik wyglądał tak sobie ten po mulczowaniu ładny gęściutki i zieloniutki:) jedyną wadą mulczowania jest to że trzeba częściej kosić żeby trawka krótka stosunkowo była żeby dobrze zmieliło:)

Przywiozłam mojego syna z dworca.... Wrócił z nad morza, był na zielonej kolonii...

Jest zadowolony... , pogody ładnej nie mieli, wiec wrócił zasmarkany z bolącym gardłem.....

Fajnie , ze już wszystkie dzieci w domu...

Jutro zacznie się kłótnia pomiędzy braćmi.... i zaczną się normalnie bić...

Przywieźli Affrony.... Trzeba było je ręcznie rozładowywać... Po dwie sztuki.... oj dobrze, że było 3 panów łącznie z kierowcą...

Ja bym na pewno nie dała rady... I pod górkę u nas jest to i samochód nie dał rady z takim obciążeniem wjechać....

Były 3 palety, każda po tonie dwieście.....

Ładne są te płytki w półpolerze........

Pomierzyłam z panem... , ustaliłam co i jak.... i do dzieła panowie.....

Może jutro zacznie kłaść już w kuchni i przedpokoju.....

Ściany w pokojach się szlifują... później grunt i emulsja.... Oj mamy co robić.....]

Muszę się rozejrzeć za firmą przeprowadzkową... pod koniec miesiąca.... Nie odpuszczę tej przeprowadzki w czerwcu, choćby nie wiem co....

Sufity prawie skończone. Zostało szpachlowanie małej łazienki i spiżarki....

Położone zostały kafle w prawie całej kuchni... zostały tylko docinki....

Jutro zaczynają się kłaść Affrony w przedpokoju.....

Oj zadowolona jestem :D

Przyszedł do pracy pan Bogdan i wyszlifował papierem ściernym prawie połowę domu... Zostało jeszcze część wiatrołapu, kuchnia i salon....

Jutro dalsza część szlifowania i gruntowanie ścian :D

Zaraz później malowanie.... później panele... i pucowanie domu....

Już rozglądałam się za firmą przeprowadzkową... Chciałabym ich mówić po 20 czerwca...

Może zdążymy....

Podłoga w kuchni skończona. Zostało jeszcze tylko fugi zrobić, ale to pewnie w całości pan Andrzej będzie robił....

Dalsza część szlifowania ścian, trochę pan Bogdan odgruzował dom i zaczął malować gruntem ściany. Mąż pojechał pozamykać, więc nie wiem na jakim etapie skończył....

W poniedziałek dalsza część pracy nawet na trzech, czterech frontach .... Sufit w salonie ocieplanie, gruntowanie część dalsza i malowanie , oraz najważniejsze kafelkowanie przedpokoju.... Wraca w poniedziałek pan boss kafelkowy do naprawy kafelek w łazience...

LM nie popisało się po raz kolejny... Zamawiałam ze dwa tyg. temu kafle na podłogę do łazienki... Zapłaciłam transport, i kafelki w środę przyjechały... Tylko tyle, że ścienne, a nie na podłogę... Mąż zwrócił uwagę, pan zadzwonił i kafle były... Mieliśmy je odebrać z LM po południu.... Pojechaliśmy dzisiaj, a tu nie mają ani jednej sztuki.... Nie przywieźli... pomylili się..):

Może przywiozą w czwartek....

Kupiliśmy też ostatnią jakąś tam kosiarkę.... Dobrą podobno, wypasioną.... I co... i psinco... kosiarka droga, a nie dali wszystkich części do niej... Dobrze, że mąż nie zalał jej olejem i benzyną.... Pojechaliśmy dzisiaj po te części... i po wielkich tłumaczeniach doli z innej kosiarki.... Tyle tylko, że nie pasowało to do naszej jak przyjechaliśmy do domu....

za jakiś czas kosiarkę w auto i do LM... z reklamacją.... Oj zdziwini byli panowie....

zamówili drugą w całym opakowaniu i mają ją dowieżć transportem z kafelkami... Oj jestem ciekawa...

Ale budowa, wykańczanie i zakupy uczą cierpliwości... Oj baaaardzo......

Tylko dlaczego nas ta testują....?