Arnika 12.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Arnika, wychuchane to może będzie jak na emeryturę przejdę ja muszę skończyć wszystkie roboty "mokre i brudne", bo jak się przeprowadzę to robotników w domu po prostu już nie zdzierżę - teraz przecież nie mieszkam a już alergicznie na nich reaguję zwłaszcza jak próbują zrobić ze mnie idiotkę Ze mnie idiotki już nie robią... za konkretnie z nimi rozmawiam... i kitu nie mogą mi wcisnąć bo dopytuję się czy to tak, czy inaczej robią.... Teraz mamy fajnego pana do wykończeniówki.... kitu nie wciska, dobrze robi, dokładny jest, tylko tyle, że pracuje i do mnie przyjeżdża po pracy... dorabia tylko... było by szybciej gdyby cały dzień robił, z drugiej strony co niektórzy robią po 8 godzin i dość.... i troszkę wolny jak dla mnie jest... albo ja duuużo za szybka dla wszystkich jestem... Więc jak pan Andrzej będzie robił łazienkę drugą to i ścinków nie będzie, i zniszczonego materiału nie będzie, i dokładnie i bez nerwów... tylko trochę kurzu będzie, ae to jest świadome, bo na razie mnie na tą łazienkę nie stać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.06.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Wiola dobrze zbiera, mam rozne wklady do niego i daja rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.06.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Ale nie ma miejsca na różne ścierki i inne płyny które przy sprzątaniu są potrzebne... Ale może obejść to wkładając to do innego pojemnika, wiadra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.06.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Jak często Dziewczyny myjecie podłogi w swoich domach? Przerażona jestem tymi powierzchniami... Dało mi troszkę popalić, a to było jakieś 55m2 ... a gdzie reszta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.06.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ja plyny trzymam w szafce w pralni podlogi u mnie sa myte raz w tygodniu, teraz troche czesciej po kazdej imprezie ogrodowo-domowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 No to się zajadę... Będzie trzeba się przyzwyczaić do nowego zajęcia, bo na pomoc domową nie mam szansy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ja tez mam ten co Anja i polecam, nie mow ze jednoczesnie myjesz podlogi zmywasz szklane elementy i maziasz drewniane, zastanow sie czy potrzebny ci taki wozek, bo na ogol sprzata sie wszystko czyli odkurza podlogi szafki, zmywal lazienki a na sam koniec idzie mycie podlog a wtedy juz ci nic poza mopem i wiadrem nie jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 12.06.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 No to się zajadę... Będzie trzeba się przyzwyczaić do nowego zajęcia, bo na pomoc domową nie mam szansy.... kup sobie rumbe - odkurzacz ktory sam jezdzi podobno jest juz cos myjacego. odkurzacz ma moja ciocia i jest zadowolona. poczytaj na necie opinie, moze katow extra nie wyczysci, ale lepiej same katy niz wszystko od A do Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ja tez mam ten co Anja i polecam, nie mow ze jednoczesnie myjesz podlogi zmywasz szklane elementy i maziasz drewniane, zastanow sie czy potrzebny ci taki wozek, bo na ogol sprzata sie wszystko czyli odkurza podlogi szafki, zmywal lazienki a na sam koniec idzie mycie podlog a wtedy juz ci nic poza mopem i wiadrem nie jest potrzebne W zasadzie masz racje. I chciałam mieć pod ręką wszystkie szmatki i szczotki... ale można do osobnego pojemnika włożyć. Dużo zajmuje miejsca? Marta i czy masz inne wkłady tak jak Ania i czy je używasz i jak tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.06.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ja mam dwa ale uzywam tylko jednego bo on sie lepiej wyciska ten microlite, ten trio slabiej sie wyciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.06.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Arnika, jakiś czas do Ciebie nie zaglądałam a tu robota wre....taras masz nie do przebicia, ale ja lubię takie pomysły. Teraz też szukam sprawdzonej ekipy do wykończeniówki, bo mam dosycć popaprańców...chciałabym z fachowcem porozmawiać ze zrozumieniem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witaj Amtla No to ja teraz rozmawiam z majstrem.... i jak mam odloty i czegoś się nie da, albo mam zły pomysł, to pan mnie prostuje, albo tłumaczy, albo robi tak jak chcę, ale zgodnie ze sztuką budowlaną..... Miałam jeszcze moich majstrów w zanadrzu, ale jeden się rozchorował i buduje domy, drugi też teraz buduje... Stąd ten popapaniec w łazience... tylko raz i nigdy więcej.... Wolę dłużej i dobrze..... A Ty chcesz mojego pana? Czy dobrze zrozumiałam? I jesteś tu od nas? A taras na razie jeszcze nie skończony.... Czeka na kosteczkę z granitu.... Może w przyszłym roku..... W tym nie damy chyba rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ja mam dwa ale uzywam tylko jednego bo on sie lepiej wyciska ten microlite, ten trio slabiej sie wyciska To będą mazy zostawać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.06.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Dzisiaj mija rok, jak na działkę wkroczył pan geodeta powytyczać budynek, i wjechała koparka, i przyjechali majstry i deski szalunkowe.... Zaczęłam Budowę AD 15.06.2009r. Fotorelacja w dzienniku wieczorem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 15.06.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 no to gratulki Arniś!Napijmy się cichcem szampana zanim wykitujemy wszystkie ze zmęczenia budowlanego:)http://www.bankier.pl/static/att/57000/1915179_szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 15.06.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) No to masz rocznicę . Arnika nie mogę się dogrzebać,gdzieś miałaś link do gzymsów elewacyjnych?masz może go jeszcze?bo akurat poszukuję ) Już znalazłam Edytowane 15 Czerwca 2010 przez barto307cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.06.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Arnika, ja też się napiję - i za Twój roczek i za swoje dwa latka (też w czerwcu zaczynaliśmy, ale za cholerę nie pamiętam, którego dnia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 15.06.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 no to i ja chetnie popije oby jak najszybciej do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.06.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Dzięki za drinki i szampana Cieszę się że znalazłaś Barto namiar... jest w dzienniku.... Oj minął rok..... Najpierw było tak..... http://img4.imageshack.us/img4/8724/dsc04359z.jpg http://img4.imageshack.us/img4/5766/dsc04365k.jpg http://img4.imageshack.us/img4/693/dsc04368d.jpg http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TBfpTX28zLI/AAAAAAAABcI/4_0JABRBHCE/DSC05304.JPG http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TBfpb1sptaI/AAAAAAAABcM/50UYMSmvI74/DSC05308.JPG http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TBfpTX28zLI/AAAAAAAABcI/4_0JABRBHCE/DSC05304.JPG http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TBfpb1sptaI/AAAAAAAABcM/50UYMSmvI74/DSC05308.JPG http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/SsxDqhSabJI/AAAAAAAAAK4/Ab6kiybuMH8/IMG_5023.JPG Dziś mężuś odpalił po raz pierwszy naszą nową kosiarkę.... Różnica w koszeniu elektryczną i spalinową wynosi jakieś kilka godzin... Elektryczną walczyłam prawie dwa popołudnia, a spalinową oblecieliśmy ją w ciągi 1,5 godziny.... Pan Andrzej robił poprawki po ekiie bossa.... Nie jest najgorzej, ale wykończenie przy drwiach pozostawiło wiele do życzenia... Ale już inaczej nie będzie.... I nie podoba mi sie, a zmiana wiązała by sie z rwaniem kafli po raz drugi.... , albo nawet trzeci.... Więc niech już tak zostanie.... Jutro wreszcie fugi w łazience.... Mamy pomalowane część sufitów na raz inne na dwa razy... jutro malowanie ścian.... Może jutro przyjadą tynkarze do obróbki drzwi.... Jak nie jutro to w czwartek, ale bedą ... Są solidni i słowni... Robią dość dobrze i nie za drogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.06.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Tnie się net i już nic nie wkleją... W innym dniu to zrobię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts