Arnika 26.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Wróciłam z zakupów z starszakiem:wave::wave: I ledwie przeżyłam.... Oj jak ja nie lubię z nim chodzić na jakiekolwiek zakupy.... Teściowa na jego 18 obiecała mu zakupić meble do pokoju, i TV... Pojechałam raz do Ikei i niewiele ustaliliśmy... ze wszystkich mebli spodobała mu się besta w brązowo czarnym lakierze... Może jakieś szkło... Mówię Damian rozrysuj te meble, co chcesz mieć jak urządzony pokój... on wszystko wie.... Dzisiaj pojechałam z całym ogonkiem... Teściowa, młody i starszak... Ja robiłam za kierowce, bo się na niczym nie znam, nie mam pojęcia jaki on chce mieć pokój... itd... No dobrze... niech wybiera.... Teściowa myślała, że jak wnuczuś już wie co i jak to nam szybko pójdzie... a mówiłam wróć się zjedz obiad to pojedziemy do sklepu... Nie wróciła, nie zjadła... - cukrzyk, który je wszystko z zegarkiem w ręku... Po jakiejś półtorej godziny oglądania wymyślania, zastanawiania się o tych meblach, jaki moduł, jakie drzwiczki, jaki front... zaczął nagle być taki oszczędny jak nie wiem co... chciał, żeby mu jeszcze kasy na rozpieprzenie zostało... A babcia wyraźnie powiedziała - meble i TV, a kasy nie dostaniesz... I tak do niego to nie dotarło. Zjedliśmy obiad i kawka gratis i dalej po meble... Młodego skręcało... dobrze, ze są tam jakieś gierki i huśtawki w formie worków, to przeżyłam wyjazd z młodym.... Po 6 godzinach wybrał starszak meble, pojechaliśmy po moduły na magazyn i znowu zastanawianie się czy aby to takie chce meble, a może tańsze.... No myślałam, że mnie krew zaleje... Teściowa nie wierzyła, że nawet anioła potrafi wq...ć... , i że dlatego nie chcę z nim nigdzie chodzić... No nić... meble wybrane, zapakowane, przywiezione bagażówką do domu... Ciekawe kiedy je poskłada.... Pewnie za miesiąc... Ale w poniedziałek ma urodziny, a teraz jeszcze chce wyjechać na woodstok... Ciekawe kiedy to zrobi... Babcie odstawiłam do domu, już za chwilę miała brać insulinę..., a my z młodzieżą starszą i młodszą pojechaliśmy po TV... U idiotów ceny kosmiczne, kupiliśmy w innym markecie... Trzeba będzie sprawdzić podłączyć... Znając życie nie potrafi, a ja mu tego nie podłączę... Niech sam się uczy... I tak reasumując Meble kupione, ale z poskładaniem będzie problem... Ja się do tego nie tykam, bo przecież młodzież wie wszystko najlepiej i w ogóle to my się na niczym nie znamy... , I TV kupione... Brakuje mu jakiegoś stolika, czy jakiegoś biurka, tylko po co mu, jak i tak nie odrabia lekcji i się nie uczy... to po co zagracać przestrzeń... Ja się dzisiaj pół dnia rozglądałam za materacami... i za łóżkiem dzwoniłam... Podoba mi się pierwsze pokazana, jest drewniane i z szafkami... Mężowi też się podobało.... Jutro dograć co i jak, materac zamówić i będzie spanko..... Edytowane 26 Lipca 2010 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.07.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hejka Żeby nie było że nie zaglądam Kurcze zaglądam do Twojego dziennika i co widzę - zaraz przeprowadzka!!!! Kurcze czy łazienka le rabelkowa już naprawiona? Aż mnie w żołądku ścisnęło jak ją zobaczyłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Monia ja już mieszkam od ostatniego czerwca Łazienka naprawiona, ale nie jest to to co chciałam mieć. Przy ościeżach drzwi nie mam pod kątem 90` tylko jakieś skosy... wiele można się jeszcze doczepić... i nawet wannę kaldewei mam obitą... a jak.... Mam już kuchnie... i robi się salon... Ocieplenie na jesieni.... Druga łazienka będzie zrobiona kiedyś tam.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.07.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 He he to troszkę nie na czasie jestem A druga łazienka u nas też kiedyś się wykończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 27.07.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 elegancko już sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 27.07.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 besta jest the best dobry wybór.mam nadzieję, że się starszakowi sprawdzi, a stolik mimo wszystko przyda się jakiś, jak nie na lekcje to chociaż na randki ( w sensie położenia na nim kawki oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No chyba musi do tego dojrzeć... bo gdzie np. piwo postawi??? Chyba, ze wybierze kartonowe pudełko...? Trzeba za niego pewnie zdecydować.... A biurka takiego normalnego nie chcę... Bo i po co... jak sie uchy to wszędzie , w łóżku... a pisze niewiele.... Więc mały stoliczek by się przydał.... Wiesz majstry klepią deseczki ozdobne... aż miło posłuchać..... Kończy mi się robienie sufitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.07.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 ja też zaglądam to kiedy kończą sufit ? i nie zazdroszczę wyboru mebli ze starszakiem . jest w takim wieku, że pewnie sam nie wie czego chce. dobrze, że teściowa postawiła sprawę jasno, że kasa na meble i TV tylko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No tak... bo inaczej wybrałby jakieś kartonowe, żeby zostało na przehulanie....Ale to jeszcze nie wszystkie zakupy starszaka... trzeba będzie mu jeszcze jakiś stoliczek kupić... Jakikolwiek pasujący... Mnie Ikea męczy... Za dużo tego wymyślania jest... i w Adama Słodowego trzeba się bawić... Sądzę, ze meble postoją jeszcze jakieś kilka tygodni... na pewno z tydzień murowany.... Sufit już się robi i robi... Ale tak naprawdę deski zaczęli przybijać do stelaża we wtorek do piątku i dzisiaj wrócili do pracy nad moim sufitem... A wydaje mi się, że to już wieki....Może jutro skończą, a jak nie to w czwartek... Jutro mają do skończenia całą wykończeniówkę, i kilka listew z dołu.. To też im zajmie troszkę. Muszą po szpachlować dziurki i zmatowić papierkiem i pomalować, oraz największa siłowa praca to zdjęcie legarów z sufitu/stropu...Oj będzie z tym trochę zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 27.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 no to robota wre, pochwal sie fotkami jak starczy Ci sily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Teraz jest ciemno, a w dzień panowie mają na górze włączony halogen, który bardzo przekłamuje kolory....A na razie nie mam światła w salonie... - znaczy żarówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.07.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 To ile ty masz stopni w domu??? ze chcesz odpalac podlogowke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 27.07.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 witam mam pytanie co to za kolorek i z jakiej formy w pokoju "Młodego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Markotka 17*CTrzęsę się jak nie wiem... U nas wszyscy jeszcze wchodzą, wychodzą... Budynek nieocieplony, a sufit tylko 5cm... Więc wieje z garażu, kotłowni, i pootwierają mi okna tarasowe , lub drzwi i wywiało ciepełko.... Emil otwiera namiętnie bramę garażową i wietrzy dom otwierając drzwi do garażu... Masakra... U nas nie kończy się ogród w wiatrołapie... u nas ogród wchodzi jednym wejściem a wychodzi trzema.... Paradis witaj... :0O jaki kolorek pytasz? ścian czy mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 27.07.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) Ściany oczywiście bo mebli jeszcze nie widziałem. Domek piękny i zazdrościmy przeprowadzki, co prawda u nas postęp pracy trochę większy ale do planowanej przeprowadzki jeszcze 1,5 miesiąca Serdecznie pozdrawiam Edytowane 27 Lipca 2010 przez paradis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.07.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Kupiłam białą farbę lateksowa, czy teflonowa... Lateksowa jednak... Śnieżka w wiaderkach zaje...cie różowych (nie lubię różowego koloru... ) , ale pewnie każda jedna by się do tego nadała.. i była droga, bo ponad 70, czy 80zł za wiaderko chyba 10, albo 15 litrów... Do tego dałam pigment kupiony w markecie za ok 5zł ( na 10 litrw jeden, albo dwa... nie pamiętam już, i długo kijem trzeba pomieszać... ), ale są dostępne wszędzie.. jest w małej kwadratowej, płaskiej buteleczce... w kolorze pistacji... Do gościnnego też dałam ten sam pigment, tylko, że jaśniejszy, bo to pokój północny... Fajnie, że Ci się podoba kolorek.... , już kilku osobom na żywo też się podobał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 U nas 24 stopnie, musisz pilnowac niestety my pilnujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.07.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No tak... młody wchodzi i wychodzi , garaż pootwierany, drzwi do garażu też...Jeszcze jestem do tego chora.....Dom troszkę duży, wiec i kontroli jako takiej nie ma, tym bardziej, że jak były upały to otwarte było wszędzie...., teraz to trudno zmienić.Na nic, chyba trzeba będzie odpalić podłogówkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.07.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ty nawet jak piszesz to tyle gadasz rtv polecam kupować w rtvagd po uprzednim odwiedzeniu sklepu internetowego tejże firmy. w ten sposób kupiliśmy telewizor taniej niż w sklepach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts