Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tez obstawiam Efilowy żyrandol nr 3. Jest idealny. Sufit masz piękny Arniko.I ciągle miliony dylematów.

Do tego pomieszczenia tylko i wyłącznie prawie białe sciany, albo białe takie jak ja mam. To jest baza tikkurilli ale fińska. Możesz sobie popatrzec na próbnikach jak to wygląda.Tylko zeby ten prawie biały w brzoskwinię nie wpadał broń Boże. Kanapy niestety mnie nie powalają. Nie dopasowuj nic na siłe do nich, chyba ze jestes przywiązana dozgonnie.

Irmo ja mam bezowe affrony z forestem na scianach. Jak nie trawię beżu tak jakoś zjadliwy ten affron jest dla mnie. Ale nie mam oliwki. Akcent na kawałku ściany, albo zaznaczenie jakiegoś kąta, np jadalnego bardzo ciemną zgaszoną soczystą zielenią na małej powierzchni chyba by przeszło. Tylko czy jest u Arniki taka mała sciana gdzieś? hihi

Już około 18 zakończyliśmy malowanie ścian w salonie.

Są białe. Tylko białe bez żadnej złamanej bieli... , tylko dlatego, że miałam kupione dużo emulsji i nie za bardzo już mój budżet zniósł by zmianę na inny kolor farby. Wiec po głębszym zastanowieniu się jest biały salon.

Kiedyś może pomaluję na ten kolorek co mi Irma zapodała.

Teraz jest i musi być biały, ponieważ nie było pigmentu w małej tubce za 6zł aby uzyskać właściwy odcień, więc jest biały....

Biały jest przedpokój, i biała jest kuchnia. i kuchnia oraz przedpokój wchodzą do salonu, więc było by dla mnie trudno zrobić odcięcie koloru....

Trzeba teraz poszorować podłogi. I okna....

Wnieść kanapy i już będzie dobrze.

Dopiero wróciłam, bo odwiozłam pracownika i poszłam gdzie? No gdzie ja mogłam iść jak nie do Castoramy po rureczki do elektryki.... Jutro wujek będzie dalej kopał z kablami i musi zainstalować jeszcze oświetlenie i gniazdko na strychu... Wiec potrzebne dynksy zakupiłam.....

Nie mając pojęcia ile kosztują te żyrandole to też ten ostatni mi się najbardziej spodobał.

Nawet znalazłam go w necie (co dla mnie jest nie lada wyzwanie.... ) i byłam mile zaskoczona :)

Dziąki Efilo :)

Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi i poproszę o jeszcze :)

Irma podpowiadaj duuuuuuuużo. Za wszystko bardzo dziękuję.

A ilu ramienny wybrać ten żyrandol?

Myszko... mała zielona ściana powiadasz????

Nie bardzo się znajdzie, bo albo jest okno w zasadzie 4 okna na 3 ścianach, albo są dwa wejścia na jednej ścianie....

Trzeba jakieś zielone wprowadzić do salonu i będzie dobrze. No o zielone kwiatki mi chodzi.... Tak jak u Ciebie... Ale mój mąż nie wpadłby nawet przy największej promocji na zakupy....

Wiec moje jakieś tam urosną.... Zniszczyłam mnóstwo storczyków przez przeprowadzkę i moje zaniedbanie, zniszczyłam hoje, ale urosną nowe....

Dużo miałam a teraz jakoś mi nie żal....

Stare były... nowe urosną....

Myszko... mała zielona ściana powiadasz????

Nie bardzo się znajdzie, bo albo jest okno w zasadzie 4 okna na 3 ścianach, albo są dwa wejścia na jednej ścianie....

Trzeba jakieś zielone wprowadzić do salonu i będzie dobrze. No o zielone kwiatki mi chodzi.... Tak jak u Ciebie... Ale mój mąż nie wpadłby nawet przy największej promocji na zakupy....

Wiec moje jakieś tam urosną.... Zniszczyłam mnóstwo storczyków przez przeprowadzkę i moje zaniedbanie, zniszczyłam hoje, ale urosną nowe....

Dużo miałam a teraz jakoś mi nie żal....

Stare były... nowe urosną....

własnie dlatego powiedziałam, ze mała sciana, ze takiej nie masz w salonie;)Tak byś znowu wpadła na jakis genialny pomysł. Taka mała prowokacja. Mądra Dziewczynka z Ciebie, pielęgnuj te roślińska domowe, będą miały jak w Raju w tym pokoju

Efi... no może... tylko takie wykończeniowe... Ale na razie kasy nie mam , i trzeba ocieplić na gwałt dom... Ocieplenie zaplanowałam na wrzesień, a kasy na styropek jeszcze nie mam...

Jak mężuś coś zarobił, to część już wydał na auto... ale mam nadzieję, że oddadzą.

Tylko tyle, że te affrony mam w połowie domu. Są w wiatrołapie, przedpokoju, kuchni oraz w garderobie i spiżarce. Ale tu nie muszę dawać listew....

Dzielna dziewczynka z Ciebie :)

Ja bym dała ośmioramienne a najwyżej mniejsze żarówki. Będzie wyglądać bardziej okazale. Taki mały mógłby zniknąć na bądź co bądź przepastnym suficie :)

Wyszło superowo :D

Też nad tym się zastanawiałam. Tylko tyle, że żyrandole raczej po bokach będą wisiały, tzn nie symetrycznie są podzielone, tylko na takich belkach.....

Widać na suficie takie uskoki.....

A na temat energooszczędzania to my mamy bzika... i wszędzie mam żarówki energooszczędne. Szkoda, że te ładne nie są energooszczędna... Ale to trudno....