Elena76 05.09.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 My bez grzania mamy tak, jak pisze Marta, 20 do 21, ale dla mnie to mróz więc codziennie zapylam do kotłowni zagrzać w piecu. Eko-groszku jeszcze nie mamy, więc palę drewienko. Oczywiście najpierw muszę go sobie narąbać :rolleyes: Nelli, to Ty się rozgrzejesz zanim w piecu napalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 dzis juz wylaczone ogrzewanie , jest 21.5 stopnia, dogrzewamy tez kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam Już jesteśmy cali i zdrowi Droga fajna z przystankiem a Ciechocinku u koleżanki Nareszcie nasi mężowie się poznali . Dzięki Kala za zaproszenie, ale juz nie dałabym rady... Ciechocinek mam po drodze i odbijam tylko kilometr/dwa od trasy.... tym razem Ci wybaczam........ale następnym razem zapraszam koniecznie!!! najważniejsze, że pobyt się udał i wróciliście zadowoleni!! witaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Kala kiedyś na pewno zawitamy.... Nie znasz dnia i godziny Dzięki za zaproszenie No to temp się podnosi... Mam w salonie 19*C a tu gdzie panele 18*C.... Czyli wniosek lepiej grzeją kafle niż panele.... Dobrze, że mamy więc w ponad połowie domu kafle..... Brrrrrrrrrrrrrrr normalnie wytrzeźwialnia....... Siedzimy w polarach a spaliśmy pod dwoma kołdrami puchowymi..... Już i tak jest lepiej niż wczoraj.... Żałuję, że nie mam kominka bo by było natychmiast lepiej, ale na kominek przyjdzie czas, chyba, ze będzie nadal tak zimo to nabędę choćby w markecie natychmiast....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.09.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Wioluś chcesz to Ci dam namiara w Częstochowie gdzie ładne kominki w przyzwoitej cenie można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.09.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 dzis juz wylaczone ogrzewanie , jest 21.5 stopnia, dogrzewamy tez kominkiem 21.5 stopnia to jest po grzaniu czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 W salonie mam 21*C ... Już nie jest źle.... U Emila jest chłodniej , ale nie zmierzyłam ile..... Wusia daj ten namiar, ale podoba mi się ten http://allegro.pl/chazelles-d-70-v-czysta-szyba-z-szybrem-promocja-i1200880739.html http://img509.imageshack.us/img509/2206/sdc10265.jpg Widziałam go na żywo, solidnie wykonany może być... Pan też polecał, choć mieli i jotule i inne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.09.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 21.5 stopnia to jest po grzaniu czy przed? bez grzania w trakcie bylo 22.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.09.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Wioluś namiarek na priva ale powiem Ci że ja w ogóle nie patrzyłam na kominki bez szamotu, tym bardziej jak chcesz nim dogrzewać dom, szamot jak się nagrzeje to potem długo oddaje ciepełko, a blacha to szybciutko wystygnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Arnika a ma doplyw powietrza zewnetrznego ten kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 No nie ma i rzadko który ma.... Niestety... Ale znowu to nie mam wentylacji grawitacyjnej, więc trochę się kłóci z dopływem z zewnątrz....A jaki Ty masz kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 I mam salon najwyżej chyba około 5,5 metra więc kilku panów mówiło nam, że dopływ jest zbędny przy takiej wysokości i kubaturze salonu.Sama nie wiem co o tym myśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.09.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) kominek przy rekuperacji powinien być szczelny, to raza dwa, to raczej jak tu mówić o energooszczędzaniu, jak kominek będzie zasysał ciepłe powietrze z chałupy i puszczał z dymem? Arniś kombinuj dalej.A po trzecie, to sie ciesze, ześ cała i zdrowa powróciła Edytowane 5 Września 2010 przez 78mysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 No tosz qr...a....nie wiem jaki mam kupić i najlepiej taki , który by mnie nie zrujnował....Mogę najwyżej do 3 tysi kupić.... A to i tak jakiś tysiąc więcej, niż zaplanowałam.... Nie mam nawet pojęcia gdzie szukać takiego z dopływem z zewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.09.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 No nie ma i rzadko który ma.... Niestety... Ale znowu to nie mam wentylacji grawitacyjnej, więc trochę się kłóci z dopływem z zewnątrz.... A jaki Ty masz kominek? teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Właśnie spakowałam młodemu zeszyty do szkoły, kredki i jakieś farbki... Książek jeszcze nie nabyłam... Pomimo, i mieliśmy wykaz, to mogło się coś zmienić....Nie lubię być nadgorliwa....Zastanawiam się tylko na którą godzinę młody ma jutro zajęcia.... Wszyscy koledzy porozrzucani po nawet kilku miastach i nawet nie mam nr telefonu do matek.... Wszystko przez to budowanie...Biegałam tak, że nawet nie zapisałam ... Aż wstyd się przyznać... Wyszykuję młodego wiec na ósmą, a jak będzie miał na późniejszą godzinę to go dowiozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.09.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 i witaj szczęśliwie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 a masz telefon do szkoły ? Może zadzwoń jutro rano i się dowiedz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Markotka rzuć nazwą tej firmy sparthermopodobnej, bo mo znowu wypadła z głowy. Mi sie tamte kominki strasznie a strasznie podobały Arnika sprawdz tą firme, popytaj, ma doprowadzenie rurą 15cm. I weź sie nie w....qurwiaj http://allegro.pl/wklad-kominkowy-dominium-s10-kominek-kominki-i1216328920.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić Chodzi o to, że jak pali się kominek, to pobiera tlen z pomieszczenia.... I słusznie Mysza zauważa, że pobiera też ciepłe powietrze... Ale zastanawiam się tylko, czy tego wszystkiego nie wymyślili, żeby dużo drożej sprzedawać kominki z doprowadzeniem z zewnątrz powietrza... Jeśli powód tkwi w pobieraniu tlenu z salonu, i żebyśmy się nie podusili.... To raczej byłabym spokojna... Szlon ma 50m2, obok otwarta kuchnia 20m2 i jakieś grubo ponad 30m3 hol z wiartrołapem.... Wiatrołap otwarty bez drzwi pomiędzy przedpokojem a drzwi zewnętrzne to choćby w zamkach przepuszczają powietrze i z garażu też coś wpadnie..... A w naszym przypadku kominek ma być dla oka, dla klimatu... tak sobie... , żeby w Boże Narodzenie klimat miało.... Więc czy jest sens przepłacać za żelastwo z dopływem...? One ( te kominki ) mają kosmiczne ceny... Chyba, że się mylę to proszę mnie wyprostować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts