Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :)

Już jesteśmy cali i zdrowi :)

Droga fajna z przystankiem a Ciechocinku u koleżanki :) Nareszcie nasi mężowie się poznali .

Dzięki Kala za zaproszenie, ale juz nie dałabym rady... :( Ciechocinek mam po drodze i odbijam tylko kilometr/dwa od trasy....

tym razem Ci wybaczam........ale następnym razem zapraszam koniecznie!!!

najważniejsze, że pobyt się udał i wróciliście zadowoleni!!:)

witaj!!

Kala kiedyś na pewno zawitamy.... Nie znasz dnia i godziny :) Dzięki za zaproszenie :)

No to temp się podnosi...

Mam w salonie 19*C a tu gdzie panele 18*C....

Czyli wniosek lepiej grzeją kafle niż panele....

Dobrze, że mamy więc w ponad połowie domu kafle.....

Brrrrrrrrrrrrrrr normalnie wytrzeźwialnia.......

Siedzimy w polarach a spaliśmy pod dwoma kołdrami puchowymi..... Już i tak jest lepiej niż wczoraj....

Żałuję, że nie mam kominka bo by było natychmiast lepiej, ale na kominek przyjdzie czas, chyba, ze będzie nadal tak zimo to nabędę choćby w markecie natychmiast.......

W salonie mam 21*C ... Już nie jest źle....

U Emila jest chłodniej , ale nie zmierzyłam ile.....

Wusia daj ten namiar, ale podoba mi się ten http://allegro.pl/chazelles-d-70-v-czysta-szyba-z-szybrem-promocja-i1200880739.html

http://img509.imageshack.us/img509/2206/sdc10265.jpg

Widziałam go na żywo, solidnie wykonany może być... Pan też polecał, choć mieli i jotule i inne.....

kominek przy rekuperacji powinien być szczelny, to raz

a dwa, to raczej jak tu mówić o energooszczędzaniu, jak kominek będzie zasysał ciepłe powietrze z chałupy i puszczał z dymem? Arniś kombinuj dalej.

A po trzecie, to sie ciesze, ześ cała i zdrowa powróciła

Edytowane przez 78mysz

No nie ma i rzadko który ma.... Niestety... Ale znowu to nie mam wentylacji grawitacyjnej, więc trochę się kłóci z dopływem z zewnątrz....

A jaki Ty masz kominek?

teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić

Właśnie spakowałam młodemu zeszyty do szkoły, kredki i jakieś farbki... Książek jeszcze nie nabyłam... Pomimo, i mieliśmy wykaz, to mogło się coś zmienić....

Nie lubię być nadgorliwa....

Zastanawiam się tylko na którą godzinę młody ma jutro zajęcia....

Wszyscy koledzy porozrzucani po nawet kilku miastach i nawet nie mam nr telefonu do matek.... Wszystko przez to budowanie...

Biegałam tak, że nawet nie zapisałam ... Aż wstyd się przyznać...

Wyszykuję młodego wiec na ósmą, a jak będzie miał na późniejszą godzinę to go dowiozę.

Markotka rzuć nazwą tej firmy sparthermopodobnej, bo mo znowu wypadła z głowy.:bash: Mi sie tamte kominki strasznie a strasznie podobały

Arnika sprawdz tą firme, popytaj, ma doprowadzenie rurą 15cm. I weź sie nie w....qurwiaj :p

http://allegro.pl/wklad-kominkowy-dominium-s10-kominek-kominki-i1216328920.html

teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić

Chodzi o to, że jak pali się kominek, to pobiera tlen z pomieszczenia.... I słusznie Mysza zauważa, że pobiera też ciepłe powietrze...

Ale zastanawiam się tylko, czy tego wszystkiego nie wymyślili, żeby dużo drożej sprzedawać kominki z doprowadzeniem z zewnątrz powietrza...

Jeśli powód tkwi w pobieraniu tlenu z salonu, i żebyśmy się nie podusili.... To raczej byłabym spokojna... Szlon ma 50m2, obok otwarta kuchnia 20m2 i jakieś grubo ponad 30m3 hol z wiartrołapem.... Wiatrołap otwarty bez drzwi pomiędzy przedpokojem a drzwi zewnętrzne to choćby w zamkach przepuszczają powietrze i z garażu też coś wpadnie.....

A w naszym przypadku kominek ma być dla oka, dla klimatu... tak sobie... , żeby w Boże Narodzenie klimat miało....

Więc czy jest sens przepłacać za żelastwo z dopływem...? One ( te kominki ) mają kosmiczne ceny...

Chyba, że się mylę to proszę mnie wyprostować....