78mysz 05.09.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić teoria jest taka, ze niby wogóle nie powinno się montować kominka jak jest reku, no ale technika idzie do przodu,kominki są szczelne. inwestor z kominka nie odpuści. Chodzi o to, zeby wytworzyć odpowiednie podciśnienie do pracy reku- o ile czegoś znowu nie pokreciłam, ale w sumie to musi o to chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Lidzia zadzwonię o 7.30 Dzięki Mysia... Proszę o jeszcze Boję się tylko , że jak ja coś potrzebuję to musi być już, a jak nie wiem co, to później kupię nie tego co potrzeba.... Już raz tak zrobiłam ze zlewem .. jest niezły, ale mógłby być większy i z kolorem blatu..... Ale jest i funkcjonuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.09.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zadzwonię jutro do Jerzego i dopytam jaki ma kominek... Z doprowadzeniem czy bez? I trzeba dopytać Markotki bo Ona też ma reku.... A Ty Mysza też masz reku? i jaki masz kominek? To że prostokątny i dwustronny to wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.09.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zadzwonię jutro do Jerzego i dopytam jaki ma kominek... Z doprowadzeniem czy bez? I trzeba dopytać Markotki bo Ona też ma reku.... A Ty Mysza też masz reku? i jaki masz kominek? To że prostokątny i dwustronny to wiem.... mam rekuperację, znaczy za jakies 2 tygodnie będzie odpalenie No szkoda tego ciepła wypuszczać z domu jeśli ma się założenia, ze robi się w miarę cieply i szczelny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.09.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 ta firma to hajduk Arnika jest duzo kominkow z podlaczeniem powietrza z zewnatrz. Ale na pewno nie takie za 500zl niestety. Nawet jak sie ma wentylacje grawitacyjna to podczas palenia w kominku powinno sie otwierac okna, zreszta podobnie jak sie ma okap wlaczony i kuchenke gazowa. Jak masz wentylacje mechaniczna to kominek nie moze zasysac powietrza bo beda zaburzone przeplywy a do tego musialabys doprowadzic powietrze do spalania co wiaze sie z otwieraniem okien co znowu kloci sie z zalozeniami wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 06.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 wpadłam się przywitac i zostawić ślad na cały tydzień no chyba że czas pozwoli żebym tu mogła zagladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Wioluś oj dziecino Ty mnie kompletnie nie słuchasz te wkłady z Arysto maja doprowadzenie z zewnątrz firma jest nader negocjowalna i wystarczy zadzwonić żeby się dowiedzieć, a jak Ci już pisałam wkładu nie wymienisz za rok czy dwa więc lepiej dołożyć jak się wnerwiać ja też chciałam dać za wkład jak najmniej ale w końcu logika zwyciężyła;) mam piękny wkład w dobrej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.09.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Wczoraj mi net wcale nie chodził, i zasypiałam już przy kompie. MACIE racje... musi być kominek z dopływem z zewnątrz. Dopytałam i teraz będę szukała odpowiedniego. Choć mąż mówi - zamawiaj ..... Tylko który...Wpisywałam w wyszukiwarkę i jakoś nie znalazłam... Tylko tyle, że net mi się tak ciął , że masakra.....Postaram się i dzisiaj coś wpisać i poszukać.... Markotka jaki Ty masz kominek?? Wusia to ile takie Arysto kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.09.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 http://www.fuego.pl/1679_LECHMA_PP-190__Standard_14_kW.htmlZnalazłam taki jeszcze.... Zapisuję, żeby nie zapomnieć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.09.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 tego z prostą szybą to myślę że byś ugadała poniżej trzech:) wiem wiem więcej ale ja je oglądałam i są naprawdę porządne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.09.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 ja mam spartherma ale hajduk robi dobre kominki-podroby spartherma, dovre tez ma dobre kominki, kratki sa tanie ale nie wiem jak z jakoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.09.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Właśnie patrzyłam na kratki. Muszę poszukać jeszcze cen i czy koniecznie z wermikulitem czy jak mu tam kupić, czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.09.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 wermikult jest w kominkach stalowych ochrania stalna stronie kratek sa ceny na stronie hajduka tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.09.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Markotka rzuć nazwą tej firmy sparthermopodobnej, bo mo znowu wypadła z głowy. Mi sie tamte kominki strasznie a strasznie podobały Arnika sprawdz tą firme, popytaj, ma doprowadzenie rurą 15cm. I weź sie nie w....qurwiaj http://allegro.pl/wklad-kominkowy-dominium-s10-kominek-kominki-i1216328920.html minusem tego kominka jest ze nie ma jakby progu , przy kazdym otwarciu beda wylatywac paprochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 arnika ja też mam reku i mam kominek z bezpośrednim doprowadzeniem. nie zdecydowałabym sie na inny. swoja droga JESTESMY WŁAŚNIE PO AKCJI POSZUKIWANIA RURY NA DWORZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.09.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 P.S. nie wiem czy o tym było ale jak ja wybierałam komminek to najbardziej mi sie podobały wkłady KFD Linea. Niestety nie miały doprowadzenia powietrza bezpośrednio do klomory spalania Postanowiłam sprawdzic czy może już się tego dorobili. I proszę... chcieć to móc. http://www.e-kominki.eu/kominki-linea/ a jak wtedy z nimi korespondowałam to byli na etapie: zamontuje pani tak i też będzie dobrze. widać było więcej ludzi którzy się pukali po głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 arnika ja też mam reku i mam kominek z bezpośrednim doprowadzeniem. nie zdecydowałabym sie na inny. swoja droga JESTESMY WŁAŚNIE PO AKCJI POSZUKIWANIA RURY NA DWORZE skoro po poszukiwaniach, to znać, ze akcja zwieńczona sukcesem ;)Gratulacje Efilko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.09.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Efi te kfd to chyba troche drozsze niz 2 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.09.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Nooooo masz Markotka racje...Pisałam , że mogę wydać 2-3 tysie na kominek. Jeśli będzie fajny to i parę zł dorzucę, ale droższe nie wchodzą w grę... Po prostu i nie mam kasy i nie wydam więcej niż mogę i rozsądek mi podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Arnika a nie myslalas nigdy o kozi zamiast zwyklego kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts