Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

teraz to chyba właśnie prawie wszystkie kominki mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Ja też nie mam wentylacji grawitacyjnej w domu, więc za bardzo nie rozumiem jak to się może kłócić

teoria jest taka, ze niby wogóle nie powinno się montować kominka jak jest reku, no ale technika idzie do przodu,kominki są szczelne. inwestor z kominka nie odpuści. Chodzi o to, zeby wytworzyć odpowiednie podciśnienie do pracy reku- o ile czegoś znowu nie pokreciłam, ale w sumie to musi o to chodzić.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidzia zadzwonię o 7.30 :)

Dzięki Mysia... :)

Proszę o jeszcze :)

Boję się tylko , że jak ja coś potrzebuję to musi być już, a jak nie wiem co, to później kupię nie tego co potrzeba....

Już raz tak zrobiłam ze zlewem .. jest niezły, ale mógłby być większy i z kolorem blatu.....

Ale jest i funkcjonuje....

Zadzwonię jutro do Jerzego i dopytam jaki ma kominek... Z doprowadzeniem czy bez?

I trzeba dopytać Markotki bo Ona też ma reku....

A Ty Mysza też masz reku? i jaki masz kominek? To że prostokątny i dwustronny to wiem.... :)

mam rekuperację, znaczy za jakies 2 tygodnie będzie odpalenie :)

No szkoda tego ciepła wypuszczać z domu jeśli ma się założenia, ze robi się w miarę cieply i szczelny dom

ta firma to hajduk :)

Arnika jest duzo kominkow z podlaczeniem powietrza z zewnatrz. Ale na pewno nie takie za 500zl niestety. Nawet jak sie ma wentylacje grawitacyjna to podczas palenia w kominku powinno sie otwierac okna, zreszta podobnie jak sie ma okap wlaczony i kuchenke gazowa.

Jak masz wentylacje mechaniczna to kominek nie moze zasysac powietrza bo beda zaburzone przeplywy a do tego musialabys doprowadzic powietrze do spalania co wiaze sie z otwieraniem okien co znowu kloci sie z zalozeniami wentylacji mechanicznej.

Wioluś oj dziecino Ty mnie kompletnie nie słuchasz te wkłady z Arysto maja doprowadzenie z zewnątrz firma jest nader negocjowalna i wystarczy zadzwonić żeby się dowiedzieć, a jak Ci już pisałam wkładu nie wymienisz za rok czy dwa więc lepiej dołożyć jak się wnerwiać;) ja też chciałam dać za wkład jak najmniej ale w końcu logika zwyciężyła;) mam piękny wkład w dobrej cenie:)

Wczoraj mi net wcale nie chodził, i zasypiałam już przy kompie.

MACIE racje... musi być kominek z dopływem z zewnątrz. Dopytałam i teraz będę szukała odpowiedniego. Choć mąż mówi - zamawiaj .....

Tylko który...

Wpisywałam w wyszukiwarkę i jakoś nie znalazłam... Tylko tyle, że net mi się tak ciął , że masakra.....

Postaram się i dzisiaj coś wpisać i poszukać....

Markotka jaki Ty masz kominek??

Wusia to ile takie Arysto kosztuje?

Markotka rzuć nazwą tej firmy sparthermopodobnej, bo mo znowu wypadła z głowy.:bash: Mi sie tamte kominki strasznie a strasznie podobały

Arnika sprawdz tą firme, popytaj, ma doprowadzenie rurą 15cm. I weź sie nie w....qurwiaj :p

http://allegro.pl/wklad-kominkowy-dominium-s10-kominek-kominki-i1216328920.html

minusem tego kominka jest ze nie ma jakby progu , przy kazdym otwarciu beda wylatywac paprochy

P.S. nie wiem czy o tym było ale jak ja wybierałam komminek to najbardziej mi sie podobały wkłady KFD Linea. Niestety nie miały doprowadzenia powietrza bezpośrednio do klomory spalania ;) Postanowiłam sprawdzic czy może już się tego dorobili. I proszę... chcieć to móc.

http://www.e-kominki.eu/kominki-linea/

a jak wtedy z nimi korespondowałam to byli na etapie: zamontuje pani tak i też będzie dobrze. widać było więcej ludzi którzy się pukali po głowie