Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malutka... W sumie to już teraz nie da się wytrzymać bez ogrzewania....

Codziennie palimy i puszczamy w podłogę.... Jak będzie ocieplenie to pewnie nie trzeba będzie aż tyle palić, albo na razie wcale nie będzie trzeba palić... Tylko znając życie to zaraz i tak zimno będzie i tak i tak sezon grzewczy w pełni będzie rozpoczęty........

Arnika ponieważ my domek ocieplać będziemy sami chcemy zaciągnąć klejem tylko raz dlatego żeby w przyszłym roku wykonawca od elewacji drugi raz sam sobie zaciągnął i położył tynk. Pewnie gdybyśmy położyli dwa razy to zaraz by jęczał że krzywo a tak sobie drugą warstwę sam położy :)

No ja etapuję pracę , bo już nie mam kasy na tynk... Jak bym miała to za jednym razem bym zrobiła.... Było by z głowy....

Natomiast za rok zrobię i też będzie dobrze....

Będę miała trochę czasu na zastanowienie się jaki ten tyk zrobić, jaki kolor, jakie oświetlenie....

A do US złożę o zwrot Vat i będzie na tynk jak znalazł. Może na coś jeszcze zostanie kasy....

Nie mam pojęcia ile z takiej budowy dostaje się kasy...

Ile dziewczyny dostawałyście zwrotu Vat?

No to prawie mam ocieplony domek. Zostało jeszcze kilka styropków przykleić i będzie git....

Ładnie ten biały domek wygląda.....

Przywieźliśmy parapety. Dla mnie są extra. Ładnie zrobili....

Czyli jutrzejszy plan dokończyć klejenie i pokleić wszystkie szparki.... Może dadzą jutro majstry zamontować parapety i na poniedziałek zostaje jeszcze siatka i klej....

Już wiem, że będziemy przekłuwać mur i będziemy ciągnąć kable do zasilania i z wiatrołapu do furtki i domofonu czy dzwonka....

Jednak domofon i elektromagnes potrzebny jest bo mam kawałek do furteczki, i latem to nie problem otworzyć, ale jak przyjdzie zimą lecieć to mi mina zrzednie....

No bo Ty zdolniacha jesteś.

Ja nie dam rady z dwóch powodów... Jeden to to, że nienawidzę liczyć i rozliczać pity itd.... Nie pokarzę że dałabym radę bo będę musiała jeszcze to robić rozliczając męża... ,

A ja mało systematyczna jestem....

Po za tym nie wiem, nie umiem i nie chcę się uczyć... Na samą myśl już mnie wqrw bierze...

Nie mogłabym być księgową... oj nie....

A Ty już składałaś? Przecież nie skończyłaś budowy...

Mam jeszcze inny dylemat...

Zaczynałam na stary adres brać faktury zgodnie z zameldowaniem. Teraz już w domu jestem zameldowana , i chyba powinnam brać faktury na nowy adres....

A gdzie się rozliczyć ? w nowym US? Chyba tak ..

Tylko na fakturach będą dwa adresy....