Arnika 22.09.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 I zamilkło towarzystwo s temacie parapetówki..... Ocieplenie uważam za rozpoczęte.....Kilka fotek.... Pierwszy winkiel.... http://lh3.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmy_LZB4hI/AAAAAAAABts/UH-mOjnooJ8/DSC07027.JPG Pies pilnuje..... http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmy4-0fHgI/AAAAAAAABtk/at8M3b2IUwo/DSC07025.JPG http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmzDNeyR2I/AAAAAAAABtw/4dcY3BP9qVg/DSC07028.JPG http://lh3.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmzGRbkVkI/AAAAAAAABt4/NUYUGOzMfPo/DSC07032.JPG http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmzH29N09I/AAAAAAAABt8/hJYYbuuVQKQ/DSC07033.JPG http://lh3.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmzJCZ5bII/AAAAAAAABuA/yFU2YqgazVI/DSC07034.JPG Nad wszystkim czuwa Pies.... Co najwyżej będzie znowu w piance..... http://lh3.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TJmzFPrFdBI/AAAAAAAABt0/6_QQjQNt1us/DSC07031.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 ale śliczna pierzynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 22.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 no i na zime bedzie cieplej... co do tych uszczelek, musze podpatrzec u siebie, bo nie wiem o co dokladnie chodzi i czy juz sie bac czy nie :) fajny piesio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Chłopaki zasuwają... W sumie to dziecinnie proste. Myślę, że jak dalej tak pójdzie to w piątek będzie cały dom ocieplony.... Tylko nie wiem czy z siatką i klejem zdążą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Do mnie styropek prawdopodobnie pod koniec przyszłego tygodnia przyjedzie więc pewnie za dwa zaczniemy chałupkę okładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Malutka... W sumie to już teraz nie da się wytrzymać bez ogrzewania.... Codziennie palimy i puszczamy w podłogę.... Jak będzie ocieplenie to pewnie nie trzeba będzie aż tyle palić, albo na razie wcale nie będzie trzeba palić... Tylko znając życie to zaraz i tak zimno będzie i tak i tak sezon grzewczy w pełni będzie rozpoczęty........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No to i Twój domek będzie miał cieplutko na zimę. Zastanawiam się tylko nad tym czy raz dać kleju z siatką, czy teraz już drugi raz zaciągnąć klejem na gotowo....Jak myślicie co zrobić....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.09.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Arnika ponieważ my domek ocieplać będziemy sami chcemy zaciągnąć klejem tylko raz dlatego żeby w przyszłym roku wykonawca od elewacji drugi raz sam sobie zaciągnął i położył tynk. Pewnie gdybyśmy położyli dwa razy to zaraz by jęczał że krzywo a tak sobie drugą warstwę sam położy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No to zaoszczędzisz kilka tysi...Ja też wolałabym robić sama, ale...Mąż nie ma czasu, mało techniczny jest, nie mam rusztowań, a ja wyżej nią na taboret nie wejdę...I tak skończyło by się nasze ocieplanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.09.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ha ha a ja ostatnio sama całe poddasze sznurkiem zaplątałam. Nie powiem bo jednego dnia to miałam straszne lęki że zlecę z drabiny Nam za ocieplenie i elewację zaproponowano 45 zeta x300 - daje 13,500. Za ułożenie tynku z materiałem ok 18-20 - ok 6000 mam ponad ok 8 tysi w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No ja etapuję pracę , bo już nie mam kasy na tynk... Jak bym miała to za jednym razem bym zrobiła.... Było by z głowy....Natomiast za rok zrobię i też będzie dobrze.... Będę miała trochę czasu na zastanowienie się jaki ten tyk zrobić, jaki kolor, jakie oświetlenie....A do US złożę o zwrot Vat i będzie na tynk jak znalazł. Może na coś jeszcze zostanie kasy....Nie mam pojęcia ile z takiej budowy dostaje się kasy... Ile dziewczyny dostawałyście zwrotu Vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.09.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 to zalezy ile sie wydalo ja mialam chyba z 20 tys zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.09.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No to mogę mieć podobnie, bo i dom może troszkę większy i dachówki sporo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 22.09.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 widzę, że ocieplenie się robi u nas też etapami.. tyle, że etap II miał być w tym roku, ale w międzyczasie stwierdziłam, że najpierw zrobimy kostkę, a na ten cel muszę co nieco uskrobać.. no więc do przyszłego roku! Vatu też mi się uzbierało około 20tys. .. niezła sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 ja skłądam wniosek jutro. aktualnie limit wynosi ok. 38 tys ale wszystko zależy od tego ile masz faktur i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No to prawie mam ocieplony domek. Zostało jeszcze kilka styropków przykleić i będzie git.... Ładnie ten biały domek wygląda..... Przywieźliśmy parapety. Dla mnie są extra. Ładnie zrobili....Czyli jutrzejszy plan dokończyć klejenie i pokleić wszystkie szparki.... Może dadzą jutro majstry zamontować parapety i na poniedziałek zostaje jeszcze siatka i klej....Już wiem, że będziemy przekłuwać mur i będziemy ciągnąć kable do zasilania i z wiatrołapu do furtki i domofonu czy dzwonka....Jednak domofon i elektromagnes potrzebny jest bo mam kawałek do furteczki, i latem to nie problem otworzyć, ale jak przyjdzie zimą lecieć to mi mina zrzednie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Jak skończę ocieplenie i dostanę końcową fakturę za styropian, kleje i takie tam.... To oddam papiery gdzieś niech mi policzą ile mam tego zwrotu i będę składała.Kto Wam robił zwrot Vatu i ile za to się płaci...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.09.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 sama sobie robiłam gratis;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 No bo Ty zdolniacha jesteś.Ja nie dam rady z dwóch powodów... Jeden to to, że nienawidzę liczyć i rozliczać pity itd.... Nie pokarzę że dałabym radę bo będę musiała jeszcze to robić rozliczając męża... , A ja mało systematyczna jestem....Po za tym nie wiem, nie umiem i nie chcę się uczyć... Na samą myśl już mnie wqrw bierze... Nie mogłabym być księgową... oj nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.09.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 A Ty już składałaś? Przecież nie skończyłaś budowy... Mam jeszcze inny dylemat... Zaczynałam na stary adres brać faktury zgodnie z zameldowaniem. Teraz już w domu jestem zameldowana , i chyba powinnam brać faktury na nowy adres.... A gdzie się rozliczyć ? w nowym US? Chyba tak ..Tylko na fakturach będą dwa adresy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts