Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobry wieczór

a całą kasę dostali :roll:

Niestety mąż wypłacił wszystko.....

Ale za szlifowanie papierem i malowanie gruntem życzą sobie odrębnych pieniędzy.... , i wcale nie małe....

Nie wiem czy się na to zgodzić czy nie....

Zobaczymy jak przyjdą poprawki zrobić.... , najpierw niech je zrobią....

Nie mam długiej poziomicy, czy łaty, żeby dokładnie posprawdzać, zawsze są jakieś niedociągnięcia, ale niektóre mieszczą się w normie, a niektóre nie.

Mnie nie rzuciło się w oczy, że coś jest krzywo, czy źle.... Ale bez łaty....

Tylko w jednym miejscu troszkę zewnętrznej szlichty odpadło nad oknem, na ościeżu..... Niewiele tego jest (tak z 15cmdługi na 5cm szeroki ), więc się nie przejmuje, jak nie spaduje więcej to myślę, że będzie dobrze.... Pożyjemy zobaczymy....

Deweloperzy za ciężkie pieniądze sprzedają domy i nie patrzą czy mróz -15 i budują....

My w tym czasie to grzaliśmy w domku już na całego, już były tynki zrobione.....

oj Arnika, widze, ze napiety plan macie, żeby się to czkawką nie odbiło później, uważajcie

Cześć Mysza

Oj napięty plan....

.......ale ja nie mam swojego domu nigdzie..... , żyjemy w wynajętym, wiec sie spieszę, bo ciasno nam jest przeokropnie i nic nie mogę załatwić bez meldunku, a i cena za tą klaustrofobię kosmiczna....

Więc chcemy się spieszyć co nie co.....

A co masz na myśli z tą czkawką?

Wreszcie przeczytałam Twój dziennik Arniko... :oops: Szkoda, że dopiero teraz, bo stanowczo odradzałabym Ci zamurowania tej ścianki... było tak fajnie z 130... :( Ale domek bardzo fajny i za program energooszczędności trzymam kciuki. :D :D :D

Wreszcie przeczytałam Twój dziennik Arniko... :oops: Szkoda, że dopiero teraz, bo stanowczo odradzałabym Ci zamurowania tej ścianki... było tak fajnie z 130... :( Ale domek bardzo fajny i za program energooszczędności trzymam kciuki. :D :D :D

Dzięki Rasia za zainteresowanie:oops:

Program energooszczędny jak na razie realizuję... okna są....

Dalej pozostanie jesienią ocieplenie domu 20cm styropianu, i ocieplenie stropu.

Ta ściana w kuchni zamurowana, ale pozostało przejście....

Zawsze można ją zburzyć na nowo...

Tylko trochę ..... o 3 tygodnie za późno... Po za tym nie miałam pomysłu zagospodarowania kuchni... Więc wyjdzie tradycyjnie.... i koniecznie ze stołem w kuchni. I do tej pory nie mam pomysłu...

A łazienki... lepiej nie pytaj....

Z pokojami to wiem co chcę, i to nie jest problem, kolory, rzecz zawsze do przemalowania... też jakieś wybiorę....

Ogródek... koniecznie bordowe stare wielkokwiatowe róże, to też jest proste.

Ale kuchnia i łazienka koszmar.

To ja już wolę budować :oops:

Pozdrawiam i do siebie zapraszam :p

oj Arnika, widze, ze napiety plan macie, żeby się to czkawką nie odbiło później, uważajcie

Cześć Mysza

Oj napięty plan....

.......ale ja nie mam swojego domu nigdzie..... , żyjemy w wynajętym, wiec sie spieszę, bo ciasno nam jest przeokropnie i nic nie mogę załatwić bez meldunku, a i cena za tą klaustrofobię kosmiczna....

Więc chcemy się spieszyć co nie co.....

A co masz na myśli z tą czkawką?

tez wynajmowałam przez ostatni rok i wiem co to znaczy, a do tego budowa i kredyty, brrr, dlatego tak się spieszyłam, ale wszystko ma swą cenę

Niestety te wynajęte mieszkania są niesamowicie drogie.....

I jakie ciasne...

Nie możemy się odnaleźć wcale w tym mieszkaniu.....

Dlatego tak się śpieszymy, ale jedziemy bez kredytu i mam nadzieję, że uda nam się wybudować bez kredytu.....

Ale już nam brakuje kasy, i wykończeniówkę będziemy robić stopniowo.

Ja dałam sobie na wybudowanie domu 2-3 lata tak na tip top. Ale im wcześniej tym lepiej....

Natomiast przeprowadzać się chcemy na wiosnę, bo już mam dość tego wynajmowanego.

Rasia one są zwykłe szalunkowe, nad nimi jest folia paro... , i strop. Deski są dane po to aby mi na głowę nie spadło ocieplenie stropu...

Teraz trochę zamokły i nie wyglądają ładnie... a nowe były też mokre jak diabli.... Kapało z nich...

A koza też grzeje.... tylko tak jakoś trochę na te powierzchnie jakby mało :(

Ale dym z komina już jest..... :wink:

http://lh4.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/SzukC4M5kzI/AAAAAAAAAjQ/OcvXrjSpjjo/DSC06042.JPG

Mgła dzisiaj była duża, wiec i zdjęcie nie najlepsze :(