wu 28.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 z tym poka to bedzie problem bo małż zasyfił go okrutnie:( a poza tym zdjecia komórka robione to mało co widać ale co tam może co dojrzycie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No to widać... Tylko pokaż lepiej podłączenia.... Dzwoniłam do pana serwisanta z Supry i powiedziałam o swoich problemach... Może jest jakiś deflektor z blisko szyby skręcony, może komin zły, może mokre drewno 9 a palimy brzozą... i to nie taką wczoraj ściętą.....Jutro przyniosę z drewutni wysuszone decki... Trudno, że iglaste, ale za to nikt mi nie powie, że mokre drewno i dlatego źle się pali..... Najwyżej szybę zasyfię... Ale i tak miał być system czystej szyby a jest upierdzielona jak diabli.....Pan serwisant zajrzy do mnie w przyszłym tygodniu.... Ciekawe w kozie się paliło jak diabli tylko huczało. Producent zaleca doprowadzenie powietrza rurą fi 125 , I po co taką rurą doprowadzać powietrze, jak i tak w kominku jest dziura 3 X3 cm! !!!!I gdzie tu logika????Co najwyżej przerobimy kominek......Tylko tyle, że u mnie nie ma takich sprytnych nóżek do kominka.... Mam od razu ytong..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 jak napisali ze 125 to powinno byc 125 otworzyliscie porzadnie doplyw powietrza do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Markotka bardzo porządnie jest otworzone. Jest 125, jest. Tak kazali to tak dałam....A w kominku dziura 3X3cm..... I po co dawać było 125? Jak pan serwisant przyjedzie to pewnie powie, że komin za mały.....A koza hulała, aż czerwona była, a tu nawet zwykła gazeta ma problem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.09.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wioluś a przyjedź oglądnąć ja mam doprowadzenie powietrza fi 150 i takie mi zrobili wejście do kominka a małż mówi że jak rozpalił to musiał wszystko pozamykać bo mu w locie wszystko wypalało taki cug był a potem taka fajna kłoda to się jakieś 6 godzin paliła i w salonie zrobiło się 22 stopnie a przypominam że u mnie jeszcze wiatr pod dachem hula;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wiola a jakie ptaszysko komina nie zatkało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wusia prześwit widziany z dołu był. Chyba nie... Ale ja to na dach nie wlezę... Wiesz czemu.... Jedyne wytłumaczenie to takie, że może jeszcze coś źle zrobiliśmy, jest komin mokry... Nie mam pojęcia....Poczekam jeszcze z tydzień..... Ciekawe co powie serwisant.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.09.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 no wiesz u mnie też mokry i w dodatku palony nigdy nie był a załapał od razu wiec może coś z kominkiem albo nie wiem co:( co do prześwitu to nie wiem bo u mnie normalnie wyjście z komina to przez trójnik gotowe było kuć nie musiałam ale przez to że trójnik to nieba nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Nieba nie widziałam, ale jasno w miarą było, choć komin osmolony.....Też mam wyjście trójnikiem. To są kominy systemowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 to nie wiem zresztą ja do komina nie zaglądałam bo za wysoko trójnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.09.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wiola, a jak wysoki masz komin, bo przy parterówkach często jest taki problem, że kominy są niskie i wtedy mają słaby ciąg. Dla kozy mógł wystarczyć, ale dla kominka może już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.09.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 a u mnie kominek hula jakby diabli w nim tańczyli:lol2: Baaaaaaaaajka , nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 miooooooooooooooooooooooodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.09.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Gdzieś z 4,5 metra. W instrukcji pisali, że chyba ze 4m musi być minimum..... Więc minimum jest na pewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 ale na fotkach ładnie płomień wygląda:) Wiola pytałam małża to mówi że u nas w kominku to dziura do paleniska - wlot powietrza jest gdzieś 10x10 i to idzie z rury fi 150 to jak Ty mówisz że masz wlot 3x3 to może w tym problem że pomimo doprowadzenia rurą fi 125 powietrza to do paleniska przez taką małą dziurkę może mało powietrza dochodzić u nas to normalnie jak na kreskówce przymykasz dostawę powietrza płomyk zanika otworzysz fuch i jasny płomień i żeby to cholerstwo do przymykania nie parzyło bawiłabym się jak małe dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.09.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No to też wczoraj poprosiłam Jerzego o pooglądanie tego naszego cudeńka i też się zdziwił tą malutką dziurką w kominku.....Bo po jakiego grzyba dawać 125, jak w sumie 50 by wystarczyła... A pan kominkowy z serwisu mówi, że to jest suuuper, i pewnie coś mamy źle.... W instrukcji stoi napisane... Wysokość komina minimum... i to fi 180, a ja mam fi 200. I komin jest wyższy od założonej wysokości przez producenta.... A jaki Ty masz wylot z kominka? Jakie fi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 ja mam i kominek i komin fi 200 bo tak mi kazali zrobić a do pieca mam mniejszy żeby było śmieszniej bo fi 180:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.10.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ja mam i kominek i komin fi 200 bo tak mi kazali zrobić a do pieca mam mniejszy żeby było śmieszniej bo fi 180:) też tak mam Cześć jak styropian ukończony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.10.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 W zasadzie jest styro przyklejone.... Ale do obrobienia zostały szpalety przy oknach, narożniki , 2 parapety, siatka i klej dwa razy. Do wczoraj u nas lało. Dziś na szczęście nie pada.Właśnie przyjechali pół godziny temu majstry i zaczęli działać w w/w temacie.Obrobią dziś szpalety i osadzą parapety dwa, a po niedzieli jak nie będzie lać to siatka i klej. I koniec na ten rok z zewnętrznym wizerunkiem domu. Dziś przyjeżdża wełenka na poddasze i w przerwy pomiędzy dachem a murłatą. Będziemy utykać, i rozkładać styropek co został z ocieplenia i wełenkę na strychu. W domku mam założone anemostaty. Nareszcie. Nie podoba mi się tylko wentylacja w kuchni, bo mam wieniec nad kuchnią i wyszły z konieczności kwiatki.Dochodzę do wniosku, że mój dom to jeden wielki kwiatek..... Czekałam w piątek ubiegły na pana antenowego, nie przyszedł, w razie dużej ilości zleceń miał przyjść jeszcze w poniedziałek lub wtorek.... Nie przyszedł...Dziś jest znowu piątek... i pana nadal nie ma.... Musi poprawić program I , i zastanowić się dlaczego dał taką kruciutki wysięgnik antenowy. Miał mówione, że ocieplenia będzie 20cm.... Już nie mam siły.... Do tego załatwiam świadczenia dla Emila i jestem fizycznie wykończona ilością papierków i zaświadfczeń do pozbierania i złożenia .Jeździłam już wczoraj i przedwczoraj po calutkich dniach do prawie 15.00 , i nie mam jeszcze załatwionego... Wspomnę, że już od dwuch tygodni poskładałam wnioski o zaświadczenia np. US, czy MOPS czy pobieram świadczenia, zarobki i takie tam.... Reasumując prawie dwa tygodnie latania i nie mam załatwione.... Szlag trafia. Dziś protestuje i nie idę nic załatwiać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Oto kogo będę gościć u siebie Zuza +1 Lidszu +.Wynajęty Markotka +...? Wusia Kasia +...? Kluczmonia +....? Neferka Neli + Mąż Elena +... ? Mario +...? Piszę jeszcze Irmę, Mysię ,Nitkę, Malkę i Rasie bo nie wymigacie się Proszę dopisać która z Pań przyjeżdża z drugą połową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts