Arnika 04.10.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Patrzyłam na karnisze. Przydały by się jakieś szmatki w oknach.... Echo może z salonu by już wyszło....Ale na razie popatrzę, pomyślę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.10.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Patrzyłam na karnisze. Przydały by się jakieś szmatki w oknach.... Echo może z salonu by już wyszło.... Ale na razie popatrzę, pomyślę.... Masz echo w salonie ? A wiesz, że to oznacza, że Twój dom Cię lubi ? Jak nie ma echa to podobno kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.10.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Mówimy o tych Niemieckich.... tak, w Polsce raczej tego nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 05.10.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Hejka A ja najbardziej lubię coccolino Arnika i jak idzie ocieplanie pianką? U nas kiszka straszna i wracamy do tradycyjnego kleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Monia Powiem tak... majstry przykleili, w jednym szczycie im odepchnęło i musieli ściągać i kleić jeszcze raz. Ale już jest OK. Już zakładają siatkę i klej. Parapety mam już po montowane.... Jeśli nie będzie padać to w czwartek / piątek będzie finał z ociepleniem. Natomiast majster powiedział, że po raz pierwszy i ostatni dał się namówić na klejenie tym klejem. My kleiliśmy z 20 m2 pomiędzy garażem a pokojem i szło... tylko to raczej taka zabawa. Fakt trzyma... ale na duże powierzchnie to zabawa... My będziemy musieli zabrać się za ocieplenie stropu. Robi się coraz zimniej, a ponieważ ja nie wejdę na strych to musi mąż sam się bawić. A że chcemy wykorzystać ten styropian co został to będzie zabawa. Myszka to lubimy ten sam Nefcia powiadasz, że jak jest echo to mnie lubi ? Ja go też lubie, tylko nalatać się muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Moje dziecię wraca z Warszawy... Już poczytałam co będzie w jutrzejszych wiadomościach http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nietypowa-petycja-partie-mowia-jednym-glosem,1,3716458,wiadomosc.htmlMam nadzieję, że posłowie zagłosują pozytywnie dla naszych dzieciaków w sprawie budowy ośrodka ( w poprzednim głosowaniu zabrakło 22 głosów ...) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 05.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 mój dom mnie musi bardzo lubić firanki w oknach nie pomogły.. echo jak było tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 To super Skabusiu A Ty go lubisz? Nie wiem czy miałam wstęp do Twojego środeczka... Jeśli mogę to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 05.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 bardzo bardzo lubię zaraz wyślę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.10.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Arnika, piękny biały domek teraz masz W jakim kolorze będziesz mieć elewację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 06.10.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 bry wieczór wpadłam bo neciek mi pozwolił -o łaskawca buzaczki zostawiam i lecę w dalsze odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Lidzia już jest szary . Jutro kończą wszystko i wychodzą.... Niestety nie robię od razu elewacji , bo finanse mi nie pozwalają..... Może w przyszłym roku.... Chciałabym ekri... taka śmietanka jak to powiada Efi.... Cześć Zuza Jak miło, że wpadłaś. Panowie kończą ocieplenie. Jutro wpychają wełnę pomiędzy dach i styropian. Nie było do czego go kleić, więc muszą wepchać tam wełnę.... Pozostanie mi teraz wielkie sprzątanie.... Jak zwykle po każdej ekipie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 06.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 uwielbiam ecri - śmietankę (jak zwał tak zwał) ja u siebie połączę w dwóch tonacjach zapewne w tym samym czasie co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Zuza ja myślę o przyszłym roku o wrześniu.....Może to się przesunąć..... Ale takie jasne złamane nam się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 06.10.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 ja też gustuję w śmietankach nie wiem tylko jaki kolor dać jako drugi.. ale mam czas na myślenie do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.10.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Skabusia ja też będę główkować.... Na razie nawet nie mam czasu o tym pomyśleć.... Panowie kończą elewację (znaczy się ocieplenie..... ).... Robią poprawki, uwijają się jak mrówki.... Oby tylko dobrze zrobili....Mam nadzieję, że dobrze jest wszystko zrobione. Tak na oko wydaje mi się, że jest OK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Panowie późnym popołudniem skończyli ocieplenia, zrobili spady przy wszystkich drzwiach tarasowych i wejściowych ( wcześniej nie robili żadnego spadu, i wyszedł po przyklejeniu kątownika i siatki spad w kierunku okien i drzwi, wiec kazałam panom ściąć styro i zrobić spad ....). Na koniec postawiłam małą wiechę, a dzis przyjedzie majster dobrze pomierzyć i policzyć.....Nie jest już źle w domku...Temp za oknem każdy widzi, dzisiaj był rano przymrozek.... mąż skrobał szyby w samochodzie..... Temperatura w domu wacha się pomiedzy 19-20 *C nie odpalając podłogówki od kilku dni.... Wiec ocieplenie zaczęło spełniać swoją funkcje.... Teraz musimy jeszcze ocieplić strop, bo przez niego ucieka całe ciepełko.... Wczoraj pan kafelkowy wreszcie skończył mi WC - czyli poprzyklejał kafle przy drzwiach. Oczywiście kafle były klejone 3 razy... Raz przez ppaproków, drugi przez obecnego pana kafelkowego, ale niestety kleił na stary klej i wyszły duże różnice na górze koło futryny... tylko dwa cm było różnicy powiedzmy na 90cm.... Więc poprosiłam, żeby zdjoł, i żeby przykleił jeszcze raz i to dobrze..... Wiec pan zrobił to.... Dziś zacznie się kłucie wanny po raz już nie wiem który... 3 albo 4.... Źle porobili spady odpływów i trzeba jeszcze raz to poprzerabiać.... Nie ma to tamto... Będzie przerabiany odpływ z wanny na całkiem osobny... Jak teraz myję sie w umywalce to woda wraca do wanny ( wanna jest najdalej...) zamiast spływać do kanalizacji.... I jest nieciekawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Zuza +1 Lidszu +.Wynajęty http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/smile-2.gif Markotka +...? Wusia Kasia +...? Kluczmonia Neferka Elena +... ? Mario +...? Irma Efi + Luby Mysza +...? Malka +...? Skaba Nelisza + mąż Już się nie mogę doczekać.... http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/smile-2.gif Jeśli Kogoś pominęłam to proszę się zapisać Co Państwo życzą sobie za trunki i dobrego do jedzenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.10.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 jesooo ja mam nadzieje, że u nas takich kwiatków nie będzie... bo mojego marmuru w całości nie da rady zdjąć dobrze rozumiem, że masz wspólny odpływ od umywalki i wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.10.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Tak... W samym końcu łazienki jest wanna, następnie umywalka, i główny odpływ, kratka ściekowa i odpływ z pralki.... Wszystko połączone rurą 100.... Dobrze, że zrobiłam kratkę ściekową, to teraz wykorzystamy ją i wepniemy odpływ z wanny... Oj jak dobrze, że uparłam się o tą kratkę... a miała być po to jakby pralka czasami wylała... Stara wiatka regularnie wylewała, ta co mam ją już nigdy nie wylała, ale w psyche pozostało... I teraz kratka zostanie zlikwidowana, i odpływ zaadoptowany do wanny..... Dobrze, że jeszcze nie mam mebli w łazience... Jak by już były meble to już nie taka prosta sprawa było by je rozebrać.... Tak to mniej więcej wygląda... , tu gdzie są pudełka jest kratka..... http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TCmjJ75JQHI/AAAAAAAABxA/ksFkhih6y_4/DSC06847.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts